Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Přeji pěkný večer,
neporadíte nějaké aktuální masti, krémy nebo jakékoliv tipy na hojení a co nejmenší viditelnost jizev.
Syn má po úraze drobné, ale hlubší ranky v obličeji, malinko ještě s červenými okraji - v době „hnisání a zanícení“ mazáno Fucidinem a nyní Bepantenem plus.
Zítra jdeme na kožní na druhou terapii lazerem, ale vzhledem k nespolupráci syna nevím jestli bude i nějaká další.
Neporadíte případně další možnosti jak se vyhnout případným škaredým jizvám, vzhledem k hloubce ranek se toho bojím (keloidy apod.)
Už jsem se o něm tady dočetla, ale nezjistila jsem zda je možné ji dát ještě na lehce zanícenou ranku, ještě nejsou plně dohojené resp. zdají se mi ty ranky malinko povleklé. Mám s ním raději počkat až se plně vyčistí?
http://leky.vitalion.cz/contractubex/ tady píšou,že po poradě s lékařem lze i na nezahojené.Já si ho teda dávala až na starší jizvy,ale myslím,že čím dřív,tím líp,aby se to zhojilo bez následků. ![]()
Děkuji
…já zkusím nějakého doktora na tom kožním uhnat. Když jsem malého objednávala, tak to ještě hnisalo a pak jsme byly na lazeru a tam byla jen taková neochotná sestra (vadilo ji jak se malej kroutil a sundával ty jejich brýle), nebylo koho jiného se zeptat.
Zeptám se aspoń na to zda to můžu dát 21 měsíčnímu dítěti, v tom informačním letáku je psáno od 3 let. Snad bude sestřička sdílnější…
Určitě domácí nesolené sádlo. Nebo indulona.
Masírovat-zatlačíš, až místo zbělá. Rada od odborníka.
@tasa píše:
Určitě domácí nesolené sádlo. Nebo indulona.Masírovat-zatlačíš, až místo zbělá. Rada od odborníka.
Jojo, tlaková masáž, to je pravda ![]()
Ahoj holky, pouzivam ted contractubex gel na jizvicky na brade, po nekolikaletem vrtani si do bedaru:-/ no a celkem me to svedi. Je to normalni, to svedeni? Dekuji:-)
Doporučuju domácí nesolené sádlo. A výborná je lampa Bioptron, ale to je dost drahý záležitost. Já si s ní svítila na jizvu po císaři a nemám ji vůbec vidět. Jde použít i na zahojení starých jizev. I na spoustu jiných problémů samozřejmě, ale jak říkám, stojí dost peněz.
@petull.a1
Dekuji;-) ale asi do toho tolik penez investovat nebudu-nemuzu:-)
Plastický chirurg mi na jizvy doporučil Dermatix gel.Cena není moc lidová ale mě velmi pomáhá. Doporučuju nekupovat v lékárně ale přes net- vyjde podstatně levněji.
@panenka87 - Je mi to jasné, jen jsem se zmínila, kdyby náhodou
Ale to nesolený sádlo funguje taky výborně. A není to žádná srajda chemická ![]()