Zvýšená spavost u neštovic?

3265
17.6.12 15:14

Zvýšená spavost u neštovic?

Juli má ve 2 měsících od středy neštovice. Od včerejška má teplotu 37,1 - 37,3 (v zadečku po odečtu 0,5) a dneska i včera je hodně spavá. Je to tím, že jak bojuje s nemocí, tak je unavená? Od 12 h ji kojím cca po hodině, ať má hodně tekutin. Vždy se probudí, protože ji začnou trápit prdy a začne se kroutit. Kdyby ji prdy netrápily, tak by podle mě pořád spala. Reaguje bez problémů = směje se, zaujme ji hračka, ale dnes byla součtově vzhůru max 2 hodiny.

Čípek ji chci dát, až kdyby se teplota zvýšila na 38 stupňů. Koupila jsem Paralen 100 od 7 kg. Julie má cca 5,5 kg - kolik jí ho mám dát - 2/3? Ptám se dopředu, ať pak nezačnu zmatkovat. Četla jsem, že u tak malého dítěte může být horečka 38 a víc nebezpečná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4705
17.6.12 15:36

Je to možné, nech ji spinkat, ve spánku získává sílu a tělo bojuje s nemocí.
Starší děti jsou víc živý - obecně teplota u neštovic je dobře snášena.
Dcera byla v té době mladší… 3 roky, synovi bylo 6, a dcerech a byla spavější, syn lítal jak torpédo, prospal asi jedno odpoledne, při vrcholu nemoci, tedy v době, kdy pupínky obkružoval takový ten červený „zápal“ nebo jak to popsat. To byla i teplota nejvyšší…
se mi te´d hezky obnovily vzpomínky, protože obě děti prodělaly šestou nemoc..

Jen jí nech vyspinkat, ona to pak všechno dožene, až bude zdravá.
ale jelikož je malé miminko, možná zítra radši brnkni doktorce.
NiKi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
17.6.12 19:06

Ahoj, určitě jí nech prospinkat a ten čípeček bych taky dala až kdyby měla teplotu přes 38. Dcera měla neštovice až v roce, dostala dithiaden-půlku-kdyby jí to svědilo. Ale u takhle malého miminka nevím… A jinak to snáší dobře??? mě přišlo, že malá je měla hrozně brzy a koukám, že to mají mimča i o dost mladší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
17.6.12 21:31

Měla by být do 3 měsíců nebo další názor do půl roku chráněná mýma protilátkama, ale očividně se tak nestalo. Měla mít i slabší průběh (pár pupínků), ale má cca 300 pupínků. A to je plně kojená.

Odpoledne se ji teplota vyšplhala na 38,2 - tak jsem ji dala 2/3 čípku. Teď má 37,6, tak čekám, zda se to zase nevyšplhá přes 38 stupňů.

Jinak to snáší celkem dobře. Myslím, podle jejího chování, že si neuvědomuje, že ji něco svědí a poškrábat si to zatím ještě neumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
17.6.12 21:35

@NiKina - u Dr. jsme byly ve středu a říkal, že když bude mít horečku, tak mám dávat ty čípky. Dále mi řekl, že ji mám mazat Tanno-Hermalem Lotio a přijít se mu ukázat za týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
17.6.12 22:01

@fia80
Malinká :-( Ale zas pak už to nechytne ve školce a bude klid :palec: Malá taky měla mít slabý průběh, ale teplota 39, pořád spala, pupínek na pupínku… ale naštěstí se neškrábala. Tak ať to má maličká brzy za sebou, ať zase může normálně ven :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
17.6.12 22:03

Prosim vas, jaka je inkubacni doby u nestovic??? syn byl pred2+1/2 tydny vkontaktu s nestovicemi. a jeste nic. myslite, ze je jeste dostane??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
17.6.12 22:12

10 až 20 dnů - nejčastěji se dostávají 14 dnů od kontaktu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
17.6.12 22:14
@fia80 píše:
10 až 20 dnů - nejčastěji se dostávají 14 dnů od kontaktu.

dik :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
17.6.12 22:21
@klara123 píše:
@fia80
Malinká :-( Ale zas pak už to nechytne ve školce a bude klid :palec: Malá taky měla mít slabý průběh, ale teplota 39, pořád spala, pupínek na pupínku… ale naštěstí se neškrábala. Tak ať to má maličká brzy za sebou, ať zase může normálně ven :)

Zase když je slabý průběh, tak se jim nemusí vytvořit dost protilátek a pak to můžou chytnout ještě jednou a nebo se jim při styku s neštovicemi vyrazí pásový opar a to je taky maras.
T, že nemůžeme ven, tak si připadám jako v domácím vězení. Od středy jsem pořád zavřená doma, jen v pátek jsem se šla na 3/4 hoďky projít a chlop hlídal.

Hold je to můj trest za to, že se nakazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1505
17.6.12 22:26

Taky si to pamatuju, byla jsem šťastná, i za to, že můžu jít nakoupit :) Tak snad už to ty naše holky nechytnou do budoucna :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí