Kašel u miminka (3 měsíce)

492
8.12.14 19:35

kašel u miminka (3 měsíce)

Ahoj holky, mám doma 3 měsíční miminko a asi 14 dní kašle. Před cca týdnem jsme byli u dr a ta říkala, že poslech je čistý a máme dávat Stoptussin. Jenže se mi zdá, že je to ještě horší, odpo jsme byli 1,5 hodiny venku, to ani nezakašlal, ale od té doby, co jsme se vrátili, tak kašle chudáček pořád. Chtěla jsem se zeptat, zda, když před týdnem bylo vše ok, mohlo mu to sednout na plíce, průdušky? Zítra s ním raději skočím zase k dr, ale jsem z toho vynervovaná. Navíc začal kašlat i ten starší, tak se to tu pořád motá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
8.12.14 19:41

@evcaB můj starší venku nezachrchlá, jak je den dlouhý, přijde domu a dusí se. Zkus zvlhčit vzduch, vyvětrej, ať není tolik teplo atd.. ono to hodně udělá. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
8.12.14 19:41

S kaslem nechodime ven, mam zkusenost, ze se kasel zhorsi, obzvlast kdyz je hodne zima a sychravo. Na rymu dobry pocasi, na kasel ne.

To ma suchy kasel nebo mokry? Ja jsem trosku strelec, ja bych mu podavala pres den Stodal, je to homeopatikum, neverim jim, ale na drazdivy kasel mel vzdy velmi dobre ucinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
8.12.14 19:45

Děkuji za odpovědi. Zvlhčit vzduch zkusím, jinak on už krásně vykašlával, ale teď je to takovej ten dusivej, ale spíš mokrej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
8.12.14 19:45

@evcaB

Určitě běžte zítra k dr.

Naše čerstvá zkušenost: 7miletý synek měl zvýšenou teplotu, pokašlával, nebyl unavený, „viroza“, krev - nic tam nebylo. Ve čtvrtek rentgen plic - BEZ nálezu, ale dr. nasadila Biseptol. Za 5 dní jsme šli ukončit očr s tím, že synek je „dobrý“ a půjde do školy - OMYL. Dr. ho poslechla, zbedla a jasně slyšela zápal plic. Mně tam málem omývali, fakt jsem zírala, jak je to možné a ani ona nedokázala vysvětlit, jak to že na rentgenu nic a o 5 dní později slyší zápal plic. Byl bez teploty, nebyl nijak unavený a navíc už 5 dní bral ten Biseptol. Změnila mu to na Klacid. Dnes jsme byli opět na poslechu - už prý „nic neslyší“ a vzala mu krev - máme si zavolat zítra a domluvit se, jak dál s braním Klacidu.

Taky se to u nás točí furt dokola, nějak se nemůžeme vymotat - ode dneška je doma i starší syn (15), taky kašlal, nebralo to konce a o víkendu měl zvýšenou teplotu. Unavený nijak není. Dr. ho poslechla - prý naprosto čisté dýchání, poradila Sinecod a týden doma, kdyby se zhoršil - tak přijít :nevim: Ten ale kašle příšerně takovými záchvaty a na poslech čistý - NECHÁPU.
Mladší synek sem tam kašílek a šup zápal plic :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
8.12.14 19:48
@evcaB píše:
Děkuji za odpovědi. Zvlhčit vzduch zkusím, jinak on už krásně vykašlával, ale teď je to takovej ten dusivej, ale spíš mokrej.

u nás se to mění aji v závislosti na čistotě vzduchu. Teď byl smog, malému teče očíčko - a hnisá, starší se včera dusil úplně šíleně - pomohlo otevřené okno, ručník na topení.. Dneska je klid. Ale rozhodně bych k dr zašla, u těch mrňátek se to mění rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Soňa Zacharová
8.12.14 20:15

@evcaB Určitě bych zašla k dr. Jinak malý když měl kašel tak taky nic na poslech neměl a dr mi řekla at si v lékárně kupím TUSSIN 3× 4 kapky a za 3 dny měl klid a mě pomáhá taky. Jinak bych zvlčovala vzduch na kamnech hrnec s vodou, hodně větrat a pokud máš nebesa tak je namáčet a nebo v místnosti kde je mimi sušit prádlo.

• Citovat
  • Upravit
1986
8.12.14 20:18
@Gerberka píše:
Ten ale kašle příšerně takovými záchvaty a na poslech čistý - NECHÁPU.

To by klidně mohla být i pertuse :nevim:, jestli je mu 15, tak očkování z dětství ho už nechrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
8.12.14 20:32

Děkuji všem za odpovědi. Teď usnul a kašlat přestal, ale k dr určitě zítra půjdem, ať ho znovu poslechne a vezmu i staršího, ten začal taky pěkně kašlat :roll: No snad budou v pořádku oba a brzy to poleví ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
8.12.14 20:50

@Rolin

ten už prodělal taky ;) - v necelých 13ti letech…byl 6 týdnů doma ze školy. Měl vysokánské horečky, které nešly srazit a kašel až do pozvracení - dr. nejdřív „vyzkoušela“ několik atb. - horečky přetrvávaly. Vzala krev na různé odběry včetně černého kašle - a z nich vyplynulo, že v podstatě „akorát musel černý kašel prodělat“, prý byly tenkrát i nějaké špatné vakcíny či co, když byl očkovaný (je ročník 2000).

Teď je ten kašel jiný, myslím, že je to spíš nachlazení nebo viroza, horečku vysokou nemá vůbec a v noci ho kašel nebudí - tenkrát nemohl vůbec ani spát…

Díky za zkušenost :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
8.12.14 20:51

@Rolin

jinak on je naštěstí zdravý jak řípa - ten starší kluk, ten je v pohodě.

Horší je to s tím prvnáčkem - zameškal 2 měsíce školy…ACH JO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
8.12.14 21:15

@Gerberka Držím palce, ať se to zlepší :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
8.4.17 12:40

Kašel 3 měsíčního miminka

Ahoj maminky, jsem tu nová a ještě se tu nevyznám, tak pokud udělám něco špatně, tak se předem omlouvám :). Potřebovala bych poradit. Mám 3 měsíčního chlapečka a začal mě pěkně kašlat. Je víkend a těch možností moc není. Doma mám jen nurofen sirup a Panadol čípky. Je hodný jen nemůže spinkat. Usně a zakašle a je vzhůru. Myslíte si holky, že můžu jít s malým ven? Nebo co by jste mi doporučili. Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
8.4.17 12:47

@Mehalka ahoj, pokud by mi malej kaslal tak že by nemohl spát, tak bych ven určitě nechodila(ale každý na toa jiný názor… Třeba moje mamka :mrgreen:, ta mi říkala, že když má malej 37,ze s nim ven klidně můžu když je v kočáru… Já to tak ale necítím, takže když se mi zdá nachlazeny a venku je hnusně jako dnes tak Ven nejdu ). Já bych asi jela na pohotovost. Ale to musíš posoudit ty jak moc kašle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
8.4.17 13:00

@Mimis2017 Malej nekasle pořád. Začal včera odpoledne pokaslavat. V noci spinká a sem tam zakasle. Ale ten kašel se mi nelíbí. U nás je třeba docela pěkně. Jen trochu fouká. Manžel přijede z práce a stavoval se mi rano v lékárně, tak jsem zvědavá s jakou přijede. Nechci malýmu nějak uškodit, když by jsme šli ven. A taky jsem přemýšlela, že pokud se to nějak přes noc zhorší tak pojedeme na pohotovost. Raději.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí