9měsíční puchýřky na rukou, nouhou a ústech

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
191
8.12.14 13:10

obnova diskuze nemoc ruka,noha,ústa

Ahoj Maminky potřebovala bych poradit. Můj 9ti měsíční klouček dostal tuto nemoc.
Ruka, noha, ústa už to má čtvrtý den a já jsem to od něj chytila což jsem věděla, že to příjde ale chci se zeptat jestli se vždy vytvoří puchýřky a jestli malého nemůžu znovu nakazit? Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1726
8.12.14 13:14

Ahoj, znovu nakazit ho nemuzes, je to jak nestovice, jednou a dost. Ja jsem to chytla od holek, mela jsem horecky, strupy ve vlasech, puchyre na rukou a nohach - nemohla jsem vubec chodit :zed: Nejdrive to silene pichalo - palilo, pak puchyre a pak jsem se oloupala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
8.12.14 13:27

Jak dlouho to trvalo a mohla jsi ven?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
8.12.14 13:33

Mám totiž na dlaních jen svědivá červená kolečka jen na zápěstí mám puchýř jeden. a musí se automaticky nakazit celá rodina? Jedu si pro jistotu do lékárny pro rukavice bojím se, že nakazím dceru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
8.12.14 13:37

@pajaaja znovu nakazit ho nemůžeš, proti tomu kmeni, co ti on předal, už má imunitu. Záleží jak lehlý či těžší průběh máte, ale ven rozhodně chodit nemůžeš, minimálně týden od výsevu puchýřků (kterých se minimálně pár vždy udělá), JSTE OBA INFEKČNÍ pro děti i dospělé..u neštovic se taky musí dodržovat „karantena“ a nikam nechodit. Navíc tenhle virus může způsobit potrat těhotné ženě, takže opravdu pozor. Není pravda, že je to jednou a dost, tuhle nemoc způsobuje víc variant toho viru a můžete chytit nějaký příbuzný a klidně onemocnět opakovaně. Imunní jste proti tomuhle jednomu. A připrav se, než se vám sloupou a zahojí všechny puchýře, trvá to x týdnů.. Malá má ještě po 5ti týdnech loupající chodidla.. Tak to rychle přečkejte. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
8.12.14 13:37

Ahoj tato nemoc je virová a nakazit se můžeš klidně několikrat za život, protže ji způsobují různé druhy virů není to jako u neštovic. Ale pravděpodobnost, že by jsi chytil syn znova od tebe je skoro nulová, protože on už ji prodělal takže jeho imunitní systém už by měl být odolný. Měli jsme ji před 3 týdnama, nejprve syn potom já. Malý měl celou pusinku puchýřků, potom ručky, plosky nohou. Já jsem měla jen zarudlé madle a za dva dny se mi vyhodily puchýřky na rukou. Teploty jsme měli oba dva 3 dny syn i já vysoké. Jakmile se mu ulevilo od horeček zase řádil jako drak :-) ale to jsem lehla já :jazyk: je to hodně nakažlivé vzduchem i kontaktem se slinama, takže třeba hračky. Nakažlivá můžeš být kolem 10 dní pokud vím, ale já jsem ven chodila jakmile nám otrnulo od horeček, ale ven na procházku nééé do mateřského centra :-P syn má rok a u nás to právě řádí, chytli jsme právě v mateřském centru :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
8.12.14 13:39

@pajaaja tahle nemoc se šíří i kapénkově (stačí kýchnout, zakašlat, dát pusu), je i ve slinách, rukavice ničemu nezabrání.. Chytit to může, ale nemusí, celá rodina. Inkubační doba je nejčastěji 3-8 dní. U nás to měly 5 dní po sobě jen děti, dospělí nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
8.12.14 13:40

@lekarnicka28 :palec: předběhla jsi mě :-)

@pajaaja Náš tatínek to nechytil a to jsme spali všichni spolu v posteli :-) nemusí to chytit všichni, ale je to dost pravděpodobné :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
8.12.14 13:53

@NNNikol :D Ale aspoň ví, že nekecáme. Když jsme se tak pěkně shodly :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
8.12.14 14:06

Aha holky, diky za upresneni, jsem si opravdu myslela, ze se to neda vickrat chytnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
8.12.14 14:57

Já jsem byla dnes u dr a ta mi dovolila zítra na besidku do školky i jsme byly v čekárně s ostatníma i když jsem je na to upozornila a ven na procházku taky prý může

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
8.12.14 15:10
@pajaaja píše:
Já jsem byla dnes u dr a ta mi dovolila zítra na besidku do školky i jsme byly v čekárně s ostatníma i když jsem je na to upozornila a ven na procházku taky prý může

No na prochazku bych sla, ale jinak se to prenasi oralne-fekalne, kapenkove mene, ale samozrajme take.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
8.12.14 15:19

Jsem na rozpacích je to mé prdelky první besídka. Na nákup a do školky jí také odvést musím protože jsem na to sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
8.12.14 15:24

Moc vám všem děkuji. Ajak s vařením a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
9.12.14 07:43

Tak maličkému se začíná vylupovat zadeček a obličej tak ještě ručičky a je na tom lépe. Musím zaklepat sestřička zatím odolává a doufám že odolá. No a já na obličeji mi už něco popraskalo ale ruce a plošky nohou mě pořád svědí i když né tolik jako v noci. Na tu besídku nejdu, nechci někoho nakazit. Malé jsem to vysvětlila a snad to pochopí. Jinak není pravda že rukavice jsou na prd. mám lepší pocit a myslím že i zabráním tomu aby s těch puchýřků ta voda infikovala okolí. Kašel nemám a pusu zatím taky nikonu nedávám. Mám vlastní ručník a dbám hodně na hygienu. Jak často jste měnily povlečení atd. Škoda že nemůžu péct:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí