Zvracení - dehydratace

183
5.12.14 22:13

zvracení - dehydratace

Ahojte maminky…nevím, jestli už pohotovost nebo ne…Malý 4 roky včera měl průjem, pak zvracel. Dnes ráno celkem ok, hodně pil, snědl pár piškotů…pak se mu znovu přitížilo, měl 39,1, tak jsem mu dala čípek a ten pomohl…celý den polehává, pospává, bolela ho hlavička - docela pije, ale na wc byl asi 3×…do toho zkusil sníst banán, který ihned vyzvracel a ted po čaji zvracel znovu…bojím se, aby nebyl dehydrovaný. Již 3 děti z MŠ jsou v nemocnici - řádí tu rotaviry. Malý vypil za den přes půl litru čaje a vody…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
435
5.12.14 22:18

Dehydrataci poznas podle toho, jestli maly ma sliny, nema prilis vysusena usta, kdyz place, zda tecou slzy, kdyz vezmes mezi prsty kuzi na brisku a pustis ji, zda se napne bez problemu zpet… Pokud pije, neco v sobe udrzi a neztratil na vaze, tak je to myslim ok. Drzim palce, at je brzy fit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
5.12.14 22:20

@Elsiste zkus dat kulíška. Děti toho vydrží hrozne moc. Malá měla někdy kolem roka virózu, a do toho ji rostly zuby, pila akorát pití po lžičkach. Za den vypila maximálně 100ml, takhle to trvalo 3 dny. Naštěstí v pořádku. Ale zda se ti syn nelíbí, a bojíš se, tak zajeďte na pohotovost ať se úklidnis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
5.12.14 22:21

Vyhodil banán, brečí a slz má dost…červený tváře…jen prostě porád leží a spinká a na to nejsem zvyklá :( napije se a celkem to udrží, jen ted večer vyhodil čaj…tak snad ok…díky za trochu uklidnění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.12.14 22:23

Nedávej mu nic jíst, nepotřebuje jíst. A pití musí být ledové, totálně ledové, samozřejmě bez bublinek. Je potřeba zmrazit žaludek, tak je největší šance, že to udrží. Mám hodně blijící dceru, klíďo se problindí na JIP a to i bez rotavirů, takže od doktorů znám, co dělat. Mám vodu ve dvou láhvích v mrazáku, jak je tam dost ledu, dávám jí z toho cucat, jak se rozpouští, vyměním flašky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
5.12.14 22:26

Jj, ted dostal vodu, nechce už čaj…tak snad to udrží…brouček :( aspon, že teplotu už nemá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
5.12.14 22:34

@Elsiste jíst nemusí- klidně i dva dny, to mi řekla doktorka, že se nic neděje.. Pít, pít.. hlavně nedávej třeba teplý vývar a teplý čaj, jak tu bylo spíš chladné- ledovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
5.12.14 22:35

Pokud zvrací tak by měl mít dietu. Asi bych nedávala banán a piškoty nevim, spíš až druhý den. Pije dost, ale měl by pít po troškách. Dát něco na zklidnění žaludku třeba ten Kulíšek (nemám s ním zkušenost). V těchto případech jsem nikdy nevědela, kdy jet na pohotovost. Kolikrát se mi zdálo, že dcera už zvrací z posledních sil, že už ani nemá co a že je děsně vyčerpaná (zvracela třeba každou půl hodinu) a na pohotovosti jsem byla za blázna :roll: dnes si vždy zavolám dostanu rady jak postupovat a co sledovat, většinou to stačí. Pokud se ti to nezdá tak tam jeď. Alespoň tě to uklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
5.12.14 22:40

Jestli ti hodně pil přes den a zvracel jen jendou, tak bych se dehydratace nebála. Ale jakmile to bude víc jak 10× za sebou, či se přidá několiktrá průjem, tak bych jela…
Pití doporučuju trochu oslatit, ideálně glukopurem.
My jsme ohledně "vody po lžičkách " málem dojeli na hypoglykemii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
6.12.14 01:02

Dej mu coca colu - nejdřív z ní vytřepej ty blbý bublinky, pak jí nařeď v poměru 1:1 studenou vodou a dávej mu jí po lžičkách - zklidní to žaludek. Na nemocnici to není pokud se jinak chová normálně. Můj syn ve dvaceti měsících blil devětkrát za noc a nejedl nic tři dny a na nemocnici to nebylo - je to individuální. Pokud dítě není letargické a když je vzhůru tak se chová normálně, tak je jedno, že prospí skoro celý den. Hlavně furt doplňovat tekutiny byť po lžičkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.18 23:59

Prosím. poradi někdo? syn roky začal zvracet a mít prujem ve čtvrtek v pátek to ustalo a dnes na novo asi 6× zvracel z toho pije i jedl rohlík a zvrací třeba až po hodině a průjem měl 2× je hodně unavený jen polehava. Teď večer se mi zdál už lepší usnul a v 23h zas zvracel. dostala pár lžiček ledové coly co mám strach z dehydratace :think: volala jsem na pohotovost tam.mi sestra řekla že mu mám dávat do rána po lžičkách pití nebo prijet :think: tak.ted nevím co mám dělat zdá jet mám doma jste další malé dítě musela bych i s ním nebo ho mám budit třeba co půl hodiny a dát mu. lzicku coly? A jak se pozná dehydratace?

• Citovat
  • Upravit
614
25.3.18 00:24

Já mám dítě se zvláštní metabolickou vadou u které se nesmí hladovět, Těžkou virozu jsme ve dvou letech také zvládli. Dávala jsem jí dávkovačem na nurofen čaj se všema sacharidama co znám. vám by stačil ten čaj. do pusinky po 5 ml. Každou chvilku.Ale je fakt, že jsme noci probděli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.3.18 00:33

@VitHan u nás je problém že je nevzbuditelny ale to je i normálně právě nevím jak to do něho dostat teď v noci dostat :think:

• Citovat
  • Upravit
614
25.3.18 00:38

Když do něj dostaneš něco, když je vzhůru, tak to stačí. V noci se přece normálně taky nepije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí