Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
to absolutně neznám - ten název Curam mi nic neříká…ale podle toho, jak píšeš, že je bral 3 dny, tak to byla ta „nová“ generace širokospektrálních atb…
My to máme jasný
- manžel mi volal, že jak se vrátili ze školky, tak se malý vůbec necítil a má 38 teplotu, takže my jsme pro tentokrát skončili a jdeme zítra k dr…Pánbuzaplať za půlrok bez atb. (naposled mě v květnu Ospen) a od června, kdy měl neštovice, tak nebyl marod vůbec až doteď…) - to jediný si musím říct…
A bude dělat doktorka malému nějaké odběry nebo stěry z krku nebo tak něco??
Já si pamatuju, že malý jednou bral Sumamed - to bylo taky jenom na 3 dny, nějaká „nová“ generace atb. a dělala mu ještě komplet vyšetření - krev atd…
@Gerberka jj,budou to ty antibiotika, říkala, ze jsou širokospektrální, ale žádný vytery mu nedělala a ani delat nebude, mame doktorku 20km od bydliště, takže to bylo hrozny ho tam tahat, byl úplně bílej, čtyřicítky horečky, navíc mi v autobuse zvracel (jeste ze sem mela sacek) a když jsem cekala na zpáteční autobus, tak si v ty zimě sednul na lavičku a ihned tam usnul, pak nám to málem ujelo, ptž jsem ho nemohla vzbudit, ale zabrali super, druhy den už zlobil jako obvykle ![]()
to je hrůza…myslím, to, že musíš jezdit 20 km daleko k doktorce…ty atb. jsou stoprocentně nějaká širokospektrální a ten tvůj malý asi měl nějakou potvoru bacil, na kterou to zabralo…Jak dlouho si ho můžeš nechat doma?? Chodíš do práce?? Já musím brát ošetřovačky…ještěže zaměstnavatele mám chápajícího, jinak bych už dávno byla bez práce…
no jo, teď jsem měřila malýho, má zatím jenom 38 teplotu a vlhký kašel, žádný suchý, hned ten vlhký a předtím tak nějak od čtvrtka jakoby chraptěl, ale nic hroznýho, rýma nic, do školky to odchodil a víkend byl super, až od toho pondělka začal s tím kašlem…
no třeba maluju čerta na zeď, že je to „jenom“ viroza - no kéž by!!
Bohužel naše zkušenosti jsou, že on VŽDYCKY, prostě POKAŽDÉ skončil na atb. a dr. nám dávala většinou hned ten Klacid - ten je širokospektrální taky a zabírá třeba na mykoplazmatické infekce - na ně jsou všechna penicilinová atb. „krátká“, to chce vždy Klacid, dr. už nám rovnou nasazovala ten, protože Ospen mu kolikrát vůbec nezabral…no jo, když člověk má tyhle zkušenosti, tak už prostě přemýšlí o nejhorším…
tak pá a ať je tvůj malý dobrý
Malej byl doma týden, sice jsem na mateřský, ale čas nedovolil abych si ho nechala dýl doma, jinak není skoro vůbec nemocny,1× ročně když je takový počasí, horsi to je s malou, ta má problémy od narození, teď je ji 18 měsíců a má cely rok rymu, byli jsme u doktorky na vyterech a našla ji tam pneumokoka a streptokok a tak ji nasadila atb, jenže tadna změna, porad ho tam mela, během měsíce jsme zkusili 4× různý atb, ale nic, porad stejný, má rymu cely rok kromě prázdnin velkých, proste to chytá od malého a navíc má zvětšenou mandli, je to hrozny, malymu když byly 2 roky tak chytil nějakýho fuj bacila a nemohl se toho pres měsíc zbavit, porad zvracel hleny, teplota, kašel, dostal atb, jenže ty vždycky vyzvracel, Chudáček byl poloviční jak zhubnul, ale od té doby to je lepší, jeste aby mala mela lepší imunitu a budu spokojena, není nic horšího než mít nemocny dítě…
Ahojky koukam, ze kasel trapi snad vsechny. Ja zase resim kasel u nasi 5 mes. Klarky. Kasle uz pres 3 tydny. Nejvic, kdyz usne. Na poslech je cista, vyter z krku taky oK, CRP 2 (skoro minimum),tak fakt uz nevim. Dr. ji chtel uz v patek dat ATB, ale me to prijde zbytecne. nebo na co ji je da? Povidal o Klacidu, aby byla vicespektralni. Jeste cekame na pondeli vysledky vyteru z nosiku.Ty v patek jeste nebyly a jestli bude OK, tak se mi do atb moc nechce. Mate nekdo s tim zkusenost? Kasel nedovedu ani posoudit jestli je vlhky nebo suchy. Teplotu nema. Jeví se zdrave. Jen proste kucká.
@Loudalka nase 4 leta to mela stejne, skoro mesic kasel, hlavne v noci, bez teplot. vyzkouseli jsme vse mozne, co mi v lekarne poradili, bez uspechu. sla jsem k dr. průdušky ciste, ale sedelo ji to v hornich cestách dýchacích a dostala atb. zlepšilo se to hodne, ale uplne bez kasle stále neni ![]()
@Hanulka82 píše:
@Loudalka nase 4 leta to mela stejne, skoro mesic kasel, hlavne v noci, bez teplot. vyzkouseli jsme vse mozne, co mi v lekarne poradili, bez uspechu. sla jsem k dr. průdušky ciste, ale sedelo ji to v hornich cestách dýchacích a dostala atb. zlepšilo se to hodne, ale uplne bez kasle stále neni
tak jsou ta atb k necemu, ocekavala bych od nich, ze po nich kasel zmizi. Ale kdyby v tech vyterech nejaky bacil alespon byl, tak verim tomu, ze se ji to nekde usadilo, ale vyter z pusinky je OK. NO z nosu budu vedet zitra.
Ahojky mám dceru 7 let pořád kašel zadní rýma, teploty, Mudr.rika vyroza pořád dokola už sem hotova když jí dávám ditiahden tak se dusi u toho spí já se bojim, tusin kapky ji rozdrazdi taky pořád dokola Mudr.nam.radi tyhle léky, máme mándle jak často nemocná nemůže na ně jít nevím zda je to nutné děkuji