Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, syna 5 let trápí kašel, je to úplně stejně jako minuly rok, jen co se ochladilo tak malej kašlal az do jara a letos to má stejne, doktorka si neví rady, v noci nekasle, ale jakmile začne venku utíkat, tak se úplně dáví, stejně je to i když jde z tepla do zimy, ráno nekaslal doma, ale jakmile jsme šli ráno do školky, tak hrozny kašel a i 3× blinkal cestou
učitelky mi říkají porad proč ho tahám do školky když je nemocny, jenže to by nemohl do školky az do jara, jsem fakt bezradná, jinak ve školce během dne nekasle, jen když jdou ven
@andy1989 Zadej symptomy do vyhledavače a uvidíš…ČK je hodně silný a dávivý kašel…koukni na netu
Už jsem teď koukala, ale černý kašel by mě vážně nenapadl, hned v patek skočím k lékařce, Děkuju
Jinak mě taky kašle ty přechody ze zimy do tepla a naopak jsou nejhorší.
Teď zrovna kašle že mám pocit že vyvráti vše.
Ale máme z alerga dejcháky a ty dost pomáhají. Pak máme doma inhalátor a zvlhčovač vzduchu.
@andy1989 píše:
Už jsem teď koukala, ale černý kašel by mě vážně nenapadl, hned v patek skočím k lékařce, Děkuju
tak hlavně, ať je brzo v pořádku
@andy1989 píše:
na černý kašel je očkovaný ne?
Pokud je mu pět let, tak v pěti letech se dělá přeočkování hexavakcínou, která černý kašel zahrnuje. Takže pokud máte už po očkování, mělo by to být dobré.
@Petra Z píše:
Chtělo by to vyšetření na alergologii
Tak, tak vyšetření na alergo. U nás zjištěna alergie na kočku a psa, podezření na astma.
@Loudalka píše:
Ahojna černý kašel je očkovaný ne?
Což neznamená, že ho nemůže chytit.
Určitě se s doktorkou domluvte i na doporučení na alergologii.
5 let mu bude 1.12.takze preockovany není, ale dekuji všem za rady, snad se přijde na to proč kasle