Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahujky maminky. Jsem uplně zoufalá, můj syn(8let) stále kašle. Už asi rok..s přestávkami. Chodíme na alergo-má prý slabé astma. Dostal nějaké cucavé tabletky, ale nic..pochodila jsem s ním vše, akupunkturu, celostní medicínu, psycholožku, kineziologii..už nevím co s ním. Ted se to rapidně zhoršilo, kašle furt, stále..Nemáte některá prosím podobnou zkušenost? V pondělí se objednáme k jiné alergo-ale než nás zase vezmou min. měsíc..Děkuju moc za reakce ![]()
Omlouvám se, vložila jsem to 2×, objevilo se mi že už takový název existuje, ted nevím jak jednu smazat ![]()
Já mám astma a taky jsem dlouho kašlala.. Při kontrole jsem to u doktorky zmínila, poslala mě na ORL a tam mi diagnostikovali reflux jícnu.. Beru teď léky a už nekašlu..
Asi před týdnem jsem se bavila se sousedkou, že naše Kami je zas nemocná, ona mi vyprávěla o své dceři(dnes kolem 20let) že měla plíseň na průduškách, dostala nějaké léky a byl klid.
A bratranec kašlal taky pořád, ale to bylo takový pokašlávaní spíš a ten měl reflux, dostal léky a má klid
Vykašlete se na šarlatány, přestaňte jim cpát peníze a najděte dobrého alergologa. Jestli se jeho zdravotní stav zhoršuje, tak nečekejte na alergologii a jděte normálně za pediatrem.
1. nechte vyloučit reflux.
2. Důkladně prohlédněte dům/byt ohledně plísní a nechte zkontrolovat formaldehydy ve vzduchu - zejména pokud máte nový nábytek a/nebo podlahy.
3. Nechte si předepsat lázně - třeba do Zlatých hor a nebo do Moravského krasu na speleoteraopii.
Ahoj máme to samé, synovi je šest let, trvá to cca rok a půl, na akr alergologii všechny testy na alergie negativní… Tak že prý počínající asi astma… Na Orl zjistili že má jen malinko zvětšenou nosní mandli… Ale ne tak aby to něčemu vadilo, když se odstraní ničemu by to nepomohlo ba naopak… Tak dostal také cucaci na astma a dychatko, někdy má děsně záchvaty kašle že se třeba pozvraci, kašle třeba pět minut ráno pak nic, někdy tři dny pak nic, nekdy týden nezakasle… Nepoznám hned, kdy je nemocný a kdy má ten svůj kašel…po sledování léky na astma nepomohly.. Strikatko bez účinků takže astma vyloučeno…nakonec se zjistilo, že vlastně ani kašel nemá ale hodně mu hleni ta nosní mandle a teče mu to do krku a z toho ten šílený kašel, kašle ale jak tuberak, proto mě toto ani dr nenapadlo… Jak začne, pokud nebude nemocný, pomůže vysmrkat a vystrikat nos mořskou vodou a je klid
pokud je to ale z virozy zrovna, tak to nepomůže, ale osvědčil se mi sinupret, nikdy rýmu neměl, jen kašel, ale vlastně měl jen rýmu která mu tekla do krku neustále, sinupret vše vytáhne a není to tak hrozné ![]()
@Zanet26 píše:
Ahujky maminky. Jsem uplně zoufalá, můj syn(8let) stále kašle. Už asi rok..s přestávkami. Chodíme na alergo-má prý slabé astma. Dostal nějaké cucavé tabletky, ale nic..pochodila jsem s ním vše, akupunkturu, celostní medicínu, psycholožku, kineziologii..už nevím co s ním. Ted se to rapidně zhoršilo, kašle furt, stále..Nemáte některá prosím podobnou zkušenost? V pondělí se objednáme k jiné alergo-ale než nás zase vezmou min. měsíc..Děkuju moc za reakce
a u normálního doktora jsi s ní byla?? Tohle přeci nejsou pořádný doktoři
vezmi ho na ORL
Taky znam pripad, kdy kasel zpusobovaly mandle. Byl to chvili zacarovany kruh, muselo se pockat, az prestane kaslat, aby mohlo dojit k vyndani.
Ja jsem astmatik a nikdy jsem z toho nemela kasel. Kdyz jsem dusna, tak si odkaslu, ale dlouhodoby kasel opravdu dne.
Kašlala jsem přes rok, byla jsem na všech možných vyšetřeních a nikde nic. Jeden lékař mi řekl, že kašel může být psychický, tak už jsem nevěděla co. Nakonec stačil jeden správný test na plicní chlamydie, antibiotika a klid. Byli jste na plicním? Tam bych asi taky zašla…
@ivanak Zrovna u mě i u dcery astma kašel vyvolává, zejména u ní, kašle jenom po ránu, je zaléčená a je to dobrý. Já mívám noční záchvaty kašle.
Ale pokud kašle i přes léky, tak to astmatem nebude.
A dýchátka vám nedala? A co když má reflux, ten někdy ke kašli dráždí a může vést i k astmatu. A byl na plicním, určite by pomohlo zkusit udělat spirometrii, že foukne do přístroje a podle toho se hodně zjistí. Třeba by mu pomohly ty léky co astma udržují.