Kastrace kočky

21.5.25 21:59

Kastrace kočky otázečka

Dobrý den, chtěla bych se zeptat máme 6 dní po kastraci, rána bych řekla že vypadá v poho, kočička má obleček protože límec nesnese, ale problém je že pokud ho má na sobě zaleze si naškrabadlo do boudy nejí nepije nechodí na záchod ani odtamtud nevyleze celý den celou noc, jakmile jí ho sundám kde se napít najíst na záchod, ale hrozně si Všímá rány dříve jenom olizovala nyní i kouše, takže obleček musí mít nasazený, Za jak dlouho ty stehy zmizí jsou hrozně dlouhé a proto jí to tak láká, přikládám i foto co se mi podařilo vyfotit, další problém Pokud má na sobě obleček Nechá se mazlit je hodná, Pokud obleček sundám začne syčet kousat a škrábat nikdy předtím toto nedělá, je možné aby po kastraci byla agresivní? Byl to na ní velký stres protože je zvyklá doma a je strašně Plachá a my jsme jeli autem do jiného města, pak narkóza atd, druhá kočka na ní hrozně syčí asi ji nepoznává, myslíte že do neděle už byste je mohli být pryč? Nechci jí znova stresovat aby jsme jezdili na veterinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2393
21.5.25 22:17

Jestli to bude dobře zhojené, tak 10 dní po kastraci můžeš stehy vytáhnout. Malé nůžky, popř pinzeta, kterou zatáhneš za jeden konec nitě, tím se nazdvihne uzlík a líp se to stříhá. Jinak ty stehy vydrží několik týdnů, když si je kočka nevytáhne sama. Radši bych je vytáhla sama, aby si tam micka neudělala nějakou paseku.
Druhá na ni asi syčí kvůli oblečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
21.5.25 22:25

A co to zkusit přilepit náplastí? Je riziko, že si to strhne, ale po 6 dnech už by to měla mít docela dobře zahojené. Naše kočička si tu ránu párkrát olízla a pak to nechala být. Zkusila bych jí to nechat sundané pod dozorem a uvidíte. Obleček jí paralyzuje, pro kočky je to hodně nepříjemné, takže se nedivím, že nežere.
A s tou agresí - teď je pochopitelně vystresovaná, má strach a možná i ještě cítí nějakou bolest. Zkuste ji uklidnit pamlsky a hlazením, až jí je budete dávat.
Druhá kočička z ní ještě cítí něco z veteriny, cizí pachy, proto syčí. Dejte jí čas. My to teď měli to samé - kocour na kastraci, několikrát za týden kontrola. Kočka po každé návštěvě veteriny na kocoura prskala a sotva na něj přestala být zlá, šli jsme na další kontrolu. Takže super kolotoč - nacpat kocoura do přepravky, na veterině ho dostat z přepravky, přinést domů a dva dny poslouchat syčení kočky. Následně nacpat kocoura do přepravky atd…🤣
Chce to jen čas, věřím, že pak to bude všechno ok, obě se zklidní a zas bude dobře 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.25 23:37

@CatOnTheMoon náplast mě nenapadla, zkoušela jsem ona si stehy tahá takže to musí mít zakryté, no uvidíme je to přece jen 6 dní touhle dobou už Andulka (druhá 16 let) byla poprvé kamarádka ale teďkoň nejde ani do stejné místnosti, jé tak to jste si užila, já bych byla na nervy v tomhle jsem hroznej stresoun :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.25 23:40

@Pučálkovic.Amina tak to si netroufnu 8o hlavně ona se nenechá já ani nepoznám že je rána v cajku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25037
22.5.25 07:32

My jsme žádný obleček ani límec neměli. Stehy byly samovstřebávací a z celé rány byl z nití vidět jen počáteční uzlík. Já nevím, proč takto nešijí všichni veterináři v dnešní době a zbytečně zvířata stresují. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102512
22.5.25 08:24

@lucad77 Naše kocky po kastraci taky nemely žádný obleček, stehy uz si nepamatuju, ale bim, ze to mely nastříkané něčím stříbrným a přes to si to nijak nekousaly a lizani to celkem vydrželo.
Pruban mela kocka akorát jednou, ale to byla po operaci celkem velkeho nádoru a mela sitou vic jak pulku bricha. A to zas prvni dny nemela silu na cokoliv, to akorát spala a když se ji udělalo lip, tak s tim prubanem normálně fungovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
22.5.25 08:54

Ta druhá kočka se tak chová, protože ji ta první kočka smrdí. Veterinu, doktorem, oni to dobře poznají. To se časem srovná. Stehy se vytahují za 10 dní, asi si Vás veterinář pozval na kontrolu? Já bych se do toho sama nepouštěla, taky jsem to dělala, ale mohou být ty stehy hodně utažené, a to pak hrozí nebezpečí poranění. Jestli ti. přijde, že ty konce jsou moc dlouhé a chytají se do košilky, tak je zkrať. Ale nelepila bych to, náplast na kočce buď nedrží a nebo drží až moc a půjde to i s chlupama. Já jsem tyhle problémy řešila dámskou vložkou, mezi kočku a košilku :) Vydržte to, ten týden ještě dáte a pak se to pomalu vrátí do normálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.5.25 15:38

Kočka po kastraci

@Buba mara nemáme jít na kontrolu, jelikož máme vet v jiném městě a už tak je dost vystresovaná, tak posílám ven jen fotky oni ty stehy jsou takové volné jak kdyby byli zašuté jen na kůžičce neumím to vysvětlovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.5.25 15:39

@j.a.n.i1 všímaly si toho? Naše teda hodně kdyby to jen lízala dobrý ale ona stehy i tahá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.5.25 15:41

@lucad77 unas je to dost dlouhé a taky máme samovstřebatelné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102512
22.5.25 17:19
@Katerinka168 píše: Více

Vsimaly, nějaké si i vytahly, ale nijak se to nerozjelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.5.25 18:31

@j.a.n.i1 ahá a byli také agresivní? Ta naše je fakt že jo hodně takhle to vypadá dnes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102512
22.5.25 18:46

Nepřipadá mi to nejak tragický :think: a jinak agresivní nebyly, zeda vic než normálně, obcas po sobě syčí celkem běžně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.5.25 18:57

@Katerinka168
jakej obleček jí dáváš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie