Jak funguje kauce na nájem bytu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24624
3.9.22 21:05
@topazio píše:
@stock poradíš?

Je nějaké spojení na toho pravnika ve Švédsku? Adress, telefon, mail..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
3.9.22 21:06

Nevim, jak to chodi ve Svedsku, ale tohle strašně smrdí nějakým podvodem. Vsechno online, klice v Americe, pošli prachy, tak to jistě :lol: Vsadim boty, ze vas je jeste k tomu vic, co resi to same s tim stejnym bytem :D Vy jste nebyli na ani předem na prohlídce bytu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15384
3.9.22 21:08

Není to nějakej podvod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
3.9.22 21:11
@stock píše:
Je nějaké spojení na toho pravnika ve Švédsku? Adress, telefon, mail..?

Já se neptám ale zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21695
3.9.22 21:14

Existuje ten byt vubec nebo je to jako vojak z Ameriky, co se musí vyplatit ze služby a pak už bude vše sluncem zalité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
3.9.22 21:18
@bse.pedro píše:
Tak ve Stockholmu a USA asi budou trochu odlišný zákony než u nás, takže místo na emiminu bych se dotazoval nějakýho profíka na mezinárodní právo, se znalostí místně příslušných podmínek, zákonů a zvyklostí… 8) 8) 8)

Tak ve Švédsku bude dosti vysoká ochrana nájemníka, kdežto v USA zas bude mít větší práva majitel bytu. U nás není problém neplatit a bydlet, i když smlouva dávno neplatí. V USA to je jinak, neplatí, tak majitel zavolá policii, nečeká dva roky na soudy a exekutora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24624
3.9.22 21:25
@topazio píše:
Já se neptám ale zakladatelka.

Ja to chtěla vzít přes Tebe. Tebe „znam“, zakladatelku ne :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
3.9.22 21:31
@stock píše:
Ja to chtěla vzít přes Tebe. Tebe „znam“, zakladatelku ne :D.

Tak ona je nová, založila téma. Nevím, přijde mi to jako trollení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
3.9.22 21:50

Znam jeden podvod na stejnym principu. Pronajimatel v USA, vse tedy elektronicky, hlavně poslete peníze. Doufam, ze mas identity, vlastnictví bytu apod. nejak ověřené.
Pokud ano, asi ti nezbude nez se obratit napriklad na nejakou tamni fb skupinu, jak to funguje, treba nekdo poradí. Pokud ale komunikujes s reálným pravnikem, asi je jedno, jestli kauci posles ted nebo s nastěhováním. Třeba se majitel boji, ze se nastehujete, kauci neposlete, budete se vymlouvat a on vas z bytu jen tak nedostane :nevim: tezko rict, jakou maji ochranu najemnika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
3.9.22 21:51
@nelababic píše: Pán se najednou usmyslil, že chce poslat peníze už i za tu kauci.

Nelo, je to podvod. Přišla jsi jenom o peníze za jeden nájem. Pokud pošleš další peníze na kauci, přijdeš o ně taky.

Pohádce o posílání klíčů z Ameriky může věřit jen hlupák.

• Citovat
  • Upravit
24624
3.9.22 22:23

@nelababic jaký je to byt-statni/najemni, ve vlastnictvi/„druzstevni“…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35711
3.9.22 23:11

Obavam se, že jste naleteli, nebylo to nahodou pres nejaky velky portal jako airbnb nebo tripadvisor, ze pres ne vam predaji klice? Protoze to je velmi obvykly podvod.
Odpovis na velmi hezky byt az podezele levny a pan „majitel“ ma nekde byt ale neni tam a klice vam preda po zaslani platby a pak ze muzete byt odmitnout
tyhle veci frci uz asi 10 let vsude

https://vpnwiki.com/…irbnb-podvod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
8.9.22 01:01
@pikola píše:
Obavam se, že jste naleteli, nebylo to nahodou pres nejaky velky portal jako airbnb nebo tripadvisor, ze pres ne vam predaji klice? Protoze to je velmi obvykly podvod.
Odpovis na velmi hezky byt az podezele levny a pan „majitel“ ma nekde byt ale neni tam a klice vam preda po zaslani platby a pak ze muzete byt odmitnout
tyhle veci frci uz asi 10 let vsudehttps://vpnwiki.com/…irbnb-podvod

No nevím, ale moje známá jezdí přes airbnb už dost dlouho po světě a vždy spokojená, dokonce nadšená.

Příspěvek upraven 08.09.22 v 01:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
8.9.22 01:02
@Náhodný host píše:
Tak ona je nová, založila téma. Nevím, přijde mi to jako trollení.

A co by zrovna z takového tématu nějaký „nudista“ měl? :D :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24624
8.9.22 06:23
@Cimada píše:
A co by zrovna z takového tématu nějaký „nudista“ měl? :D :think:

Spíš mi to připadá, že se čekalo na otazku:„A co bude s Tvým bytem až odjedete, nechces ho pronajmout“? :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný