Jak funguje kauce na nájem bytu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
35713
8.9.22 07:01
@Cimada píše:
No nevím, ale moje známá jezdí přes airbnb už dost dlouho po světě a vždy spokojená, dokonce nadšená.Příspěvek upraven 08.09.22 v 01:03

To je ale něco jiného, tady jde o podvod kdy oni využijí podobné adresy k poslání peněz a Airbnb to není. Jen to tak vypadá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
8.9.22 07:32

Tenhle modus operandi běžel i v Česku před pár lety, uzavřeš smlouvu na byt, který nikdy nevidíš, pošleš prachy a marně čekáš na klíče ze zahraničí.

proč by někdo byt ve Stockholmu nepronajal nějakému Švédovi ze sousedství, ale radši komplikovaně holce z ciziny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24627
8.9.22 08:55
@Karamba2020 píše:
Tenhle modus operandi běžel i v Česku před pár lety, uzavřeš smlouvu na byt, který nikdy nevidíš, pošleš prachy a marně čekáš na klíče ze zahraničí.proč by někdo byt ve Stockholmu nepronajal nějakému Švédovi ze sousedství, ale radši komplikovaně holce z ciziny?

Protože by to šlo přes daňový úřad atd, jsou přísná pravidla, co pronajimani bytu se tyce.
Pokud je to „druzstevni“ být musí o tom vědět vedení družstva atd. Zakladatelka měla možnost napsat mi do SZ, mohla jsem kontaktovat toho právníka, kouknout na byt atd.
Vypadá to divné ze všech stran. Těžko říct, kdo má chuť podvádět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
12.9.22 10:33

Jeezis jak na tohle muze nekdo skocit. No aspoň jste se poucili. Uz hlavne nic neposilejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2937
21.9.22 19:48

Prijde mi to jako podvod. Byt jsem si pronajimala pri Erasmu a normalne jsem sla nejdriv na prohlidku, vyridila osobne papiry a dostala klice do ruky.
Dneska jsou letenky v EU za za hubicku, neni problem kdekoliv po Evrope zaletet a fyzicky se setkat s pronajimatelem.
Minimalne zadosti o osobni prohlidku vylouci clovek potencialni podvodniky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný