Kauce při podpisu smlouvy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kauce při podpisu smlouvy
Zdravim
a mam takovy dotaz: Manzela chteji prijmout v jedne spolecnosti, kde nabizeji vlastni kancelar, mob., do budoucna automobil a notebook. Prace pekne placena, nicmene pri podpisu smlouvy z nich vylezlo, ze chteji slozit kauci nejakych 26tis. Pochopila jsem, ze se ma jednat o kauci za to, ze bude mit tu svou vlastni kancelar(aspon tak to manzel vysvetloval…)s tim, ze do pul roku mu bude vracena. Je toto klasicky postup? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A to má být jaká smlouva? Jako pracovní poměr, nebo bude pracovat na živnost? Ale jinak mi to moc standardní nepřijde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není to nahodou tohle? narazila jsem na tuhle recenzi při ověřování nabídek práce…
http://podvodnefirmy.cz/…camos-s-r-o/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mam za to, ze z pocatku to bude HPP a po tom pul roce budou chtit at ma zivnost… ![]()
ja se prave bojim aby mu tech 26tis nevratili s tim, ze nesplnil nejake podminky o kterych ani nebude vedet, ale pry jedine co nesmi je vypousteni informaci ven a pomlouvani firmy, coz je logicke ze nebude… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@katek78 píše:
Není to nahodou tohle? narazila jsem na tuhle recenzi při ověřování nabídek práce…
http://podvodnefirmy.cz/…camos-s-r-o/
ne-e nic takoveho… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Brittana Tak pokud to má být HPP, tak je to naprosto nestandardní…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je hodne zvlastni. Jeste jsem to nikdy neslysela. Neni to nejaka realitka?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to nestandartní a nemá to oporu v zákoně. Jediné co po něm mohou chtít je podepsat hmotku. A ta nesmí bý tpodepsána člověkem mladším 18 let což asi nebude váš problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to prave povidal, ze je jakoby hmotka…ze uz za nic nebude zodpovidat, kdyby se podelalo…omlouvam se ze je to takove zmatene. moc mi toho nerekl a ted neni doma tak si domyslim… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No hmotka je ale az nasledne strzena pri pripadne skode z platu. No bez manzela toho moc nevykoumame. A pokud hned na zacatku resi kauci pomlouvani firmy, tak bych se trosku zarazila. Kazdopadne, jde vubec na HPP? Ma slouvu na neurcito? Ja bych si to zacala hodne overovat, protoze to urcite neni normalni postup pri nastupu do prace na smlouvu a hlavni pracovni pomer.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Brittana píše:
No to prave povidal, ze je jakoby hmotka…ze uz za nic nebude zodpovidat, kdyby se podelalo…omlouvam se ze je to takove zmatene. moc mi toho nerekl a ted neni doma tak si domyslim…
A za co odpovidat? Hmotka neni od toho, ze kdyz se ti v kancelari rozbije pocitac. On bude pokladnik nebo tak neco? At si uzavre pojistku misto kauce nebo ji na nej uzavre a zaplati firma a hotovo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak třeba ve vyspělých zemích mají něco podobného ve velkých advokátních kancelářích - pro lidi, se kterými se časem počítá na vrcholné pozice nebo dokonce na post spolupodílníka… Anebo i u projekčních firem, kde člověk je zaangažovaný do chodu firmy „trochu víc“… Ale tam ty vztahy rozhodně nefungujou podle našeho Zákoníku práce. Zakladatelko, říkal ti taky manžel, podle čeho je koncipovaná ta pracovní smlouva? A je to skutečně pracovní smlouva na základě Zákoníku práce nebo jde o něco jiného???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě to příjde dost divné… Dost bych se snažila zjisit co nejvíc a hajdy za tepla na radu k právnikovi ono 26 tisíc mít a nemít je rozdil pokud by kauci chtěli zaplatit až po zkušební době a ve smlouvě bylo vysloveně napsáno za jakých podmínek bude použita při úhradě škody, tak prosím, ale jinak mi to příjde jako slušné šméčko…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jinak mě napadá, že mezi pronajímateli bytů se pohybují „sběratelé kaucí“. Ale že by i mezi zaměstnavateli??? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit