Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky vlastníte nekdo kavkazskeho pasteveckeho psa? protoze ostatni pejskari mi asi moc rozumet nebudou.. opravdu se to neda moc srovnavat s vychovou jinych psu..
mame takovy problém..mame fenku 1 rok na nas doma zlata, mazliva.. ale pride nekdk cizí na dvur-sezrala by ho. na ulici jen jako by chtela k tem lidem ale nevrci.. takze nevime, zda by ublizila nebo ne.. každopádně je proste zbrkla ma svou hlavu jednoh je zlata poslechne jak hodinky a najednou lita a skace a ":ozuzlava " ted jsem tehotna.. na ndeti neni zvykla.. neverim ji.. takze prez den bud emuset byt zavrena v kotci a postet na noc :/ bohuzel nemame jine reseni… co stakovym zlym pejskem.. mame ji radi.. ale dite je prednejsi to kazdy vi… a riskovat nejaky seznameni vazne nebudu.. na deti vyjizdi a skákala by mi po kocarku mlarila by packama..a 50 kg je znat..nevim si rady co sni :/
je mi lito aby byla zavrena jen kdyz ted ji zavru tak je smutna a zpiva ![]()
http://www.psycholog-psu.com/
Proč jste šli do tohohle plemena?
Bohužel těhle psů končí u Desenského spousta, případně je nechaj majitelé utratit, protože na ně nestačí. Hrozná škoda. Zkus pročíst odkaz. Případně on pořádá akce, kde lidem pomáhá zvládnout jejich psa.
@Izzz
je to pritelovo pejsek mame velky statek tak na hlidani. rikam je zlata ale problem je miminko.. ten strach co se bud edit
Jestli na ni nestačíš, a nechceš s ní něco dělat (cvičák, komunikace, porada s profesionálem - ale chce to hodně času a hlavně chtít)bylo by lepší jí najít novou rodinu… jestli má rok, tak není,,zlý pejsek" :-/ A tím že ji budete zavírat se situace nezlepší. Je to ještě štěně, já bych taky v kotci plakala, a po vypuštění byla ještě rozpustilejší ![]()
@nika.nika09 zkuste toho Desenskýho. Já jeho stránky i příspěvky na FB čtu moc ráda. Kdybych měla problém se psem, určitě bych se na něj obrátila, i když bych to měla daleko. Nedokázala bych psa dát pryč. Máme dva a ač je to s nima všechno komplikovaný, tak bych je nedala.
Nevím odkud jste, na Moravě by vám mohl pomoci Pavel Bradáč z Heroltic u Tišnova…
Boze len ne Desenskeho…
Je pes s PP-pises ze je to kavkazan, tak predpokladam ze PP ma..
Neviem odkial si, ale chcelo by to cvicak s individualkamu, aby vas naucili ako so psom pracovat..zaujimalo by ma, preco si oritel poridil kavkazana, ked sa onho nestara(sudim podla prispevku)?
Cuba dospieva a cvici s vami..
Mali ste predtym nejaku skusenost s plemenom, alebo toto je prvy pes?
Presne jak pise @miisenka jen ne Desenskeho! Sice mame kavkazaka, mame psa a snad hodnejsiho psa jsme nemeli. Mam maleho syna a mela jsem z toho trochu strach a v pohode od syna si necha vse libit.
Vim ze ve vedlejsi vesnici jedni lide meli fenu a ta byla hodne ostra, ke vsemu jim i utikala.
@nika.nika09 Fenka má teprve rok, když s ní budete hodně pracovat, určitě se s tím dá něco dělat. Najděte si cvičák, nejlépe nějaký, kde mají zkušenosti s pastevci. My máme taky pastevce, sice ne kavkazana, ale je potřeba se mu věnovat, řekla bych, že všeobecně tihle psi mají svou hlavu.
Máme taky kavkazačku. Teď 1,5 letou. Taky jsem se bála, jak by potom přijala prcka v rodině, proto jsme čekali, až se narodí druhé dítě a potom šli do psa.
Syn má teď 2 roky. Stále ji musím hlídat. Ona by mu teda nic neudělala ale se svýma 60kg ho zhodí i když jen máchne ocasem ![]()
Rozhodně bych psa nezavírala do kotce. Bude nešťastný a nic se tím nevyřeší. Fenka je mladá, ještě teď bude mít ten pubertální věk, pak se zklidní. Neizolovala bych ji od dítěte. Musí si ho očuchat, musí vědět, že j to člen rodiny.
Poraďte se s odborníkem. Tihle psi jsou strašně krásní, ale výchova opravdu není jednoduchá a není to pes pro nezkušené pejskaře.
Ja jsem tedy vubec nepochopila kde je problem. Jen v tom, ze ji neveris, ze hlida?!! Co konkretne dela, ze ji zaviras? Proc?! Pokud s ni neni zadny problem tak staci vychova - na to ti staci lekce i u vas doma se zkusenym kynologem. Tehotenstvi tomu nejak nebrani - vim co pisu, ted vychovavam pastevce a za 14dni budu rodit. Pojmenuj konkretne problem a ten res. Zavirat mladou fenu do kotce jen ze nemas dobry pocit je zacatek konce
OT: holky jak jste psaly o Desenckem, ze ho nekontaktovat, v zadnem pripade ne atd proc? Ja tedy ho extra detailne nesleduji, mam od nej jednu knihu, sem tam nekde neco prectu co mi zkrizi cestu a zajima…a jeho psane nazory se mi libi. Je pak problem v jeho osobe, v jeho realnem pristupu ke psum nebo jak, ze ho kritizujete. Neznam ho osobne, jak rikam-libi se mi co od nej ctu, tak me zajima proc ho nedoporucejete. Diky. Klidne do SZ at neplevelime.
Popsala jsi dokonale povahu, kterou má přesně mít.. ke svým super, k cizím na sežrání, tak se má přesně chovat. navíc plemeno je teritoriální, nemá co dělat na vycházce, má být na pozemku, ketrý hlídá, procházkama si zvětšuje teritoriuj a ano, pak si nemůžeš být jistá, zda tam někoho nesežere, jelikož jde v podstatě o vetřelce na jejím území. nedělá nic, co by dělat neměla. dítě přijme bez problémů, toho bych se nebála. pes je v pořádku, vzdělávat byste se měli jít vy. máme taky akvkazáky na statku an hlídání.
Ad desenský, prvního pastecvce jsem ěmli od něj, byl dvouletý, super pes, takže bych ho úplně nezatracovala, věděl, cod ělá a dělal to dobře.
Urcite ji nechci dat pryc.. to ne je to nase miminko
jen mam strach jak j proste seznamit s mimcem na kocar mi skace jak prastena… je proste jeste zbrkla.
co se tyka cvicaku. chodily jsme a nerekla byvh ze nam to neco dalo. pani vzdycky rikala no jo to ma svoji hlavu hlavne cviccte doma.. protoze ji vic zajimalo cuchani ![]()
ted resime to ze jsem sni doma jen ja. s brichem se mi tezko sni pracuje.. kdyz ji to chytne tak mi skace po brise. to chapejte ze nejde u ni stat a chtit neco.
nerikam ze by pokousala nebo tak ale hrabe packama a to boli dospeleho natoz co by se stalo diteti. zavirat jsem myslela ze zacatku aby mi nerajtovala po kocaru..nwm jak jinak ji to vysvetlit ze to je v poradku..
@miisenka
protoze se dostal k policii a ted jezdi domu jen na víkendy.. tak proto ted pritel nema na ni cas. ja mam za sebiu výchovu ovcaka a strazneho psa. nebyl to takovy orisek jako ted ta naše opicka ![]()