Kavkazský pes

2.7.15 00:09

Kavkazský pes

Ahojky vlastníte nekdo kavkazskeho pasteveckeho psa? protoze ostatni pejskari mi asi moc rozumet nebudou.. opravdu se to neda moc srovnavat s vychovou jinych psu..
mame takovy problém..mame fenku 1 rok na nas doma zlata, mazliva.. ale pride nekdk cizí na dvur-sezrala by ho. na ulici jen jako by chtela k tem lidem ale nevrci.. takze nevime, zda by ublizila nebo ne.. každopádně je proste zbrkla ma svou hlavu jednoh je zlata poslechne jak hodinky a najednou lita a skace a ":ozuzlava " ted jsem tehotna.. na ndeti neni zvykla.. neverim ji.. takze prez den bud emuset byt zavrena v kotci a postet na noc :/ bohuzel nemame jine reseni… co stakovym zlym pejskem.. mame ji radi.. ale dite je prednejsi to kazdy vi… a riskovat nejaky seznameni vazne nebudu.. na deti vyjizdi a skákala by mi po kocarku mlarila by packama..a 50 kg je znat..nevim si rady co sni :/ :,( je mi lito aby byla zavrena jen kdyz ted ji zavru tak je smutna a zpiva :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16906
2.7.15 00:12

http://www.psycholog-psu.com/
Proč jste šli do tohohle plemena?
Bohužel těhle psů končí u Desenského spousta, případně je nechaj majitelé utratit, protože na ně nestačí. Hrozná škoda. Zkus pročíst odkaz. Případně on pořádá akce, kde lidem pomáhá zvládnout jejich psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.7.15 00:16

@Izzz
je to pritelovo pejsek mame velky statek tak na hlidani. rikam je zlata ale problem je miminko.. ten strach co se bud edit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
2.7.15 00:20

Jestli na ni nestačíš, a nechceš s ní něco dělat (cvičák, komunikace, porada s profesionálem - ale chce to hodně času a hlavně chtít)bylo by lepší jí najít novou rodinu… jestli má rok, tak není,,zlý pejsek" :-/ A tím že ji budete zavírat se situace nezlepší. Je to ještě štěně, já bych taky v kotci plakala, a po vypuštění byla ještě rozpustilejší :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
2.7.15 00:21

@nika.nika09 zkuste toho Desenskýho. Já jeho stránky i příspěvky na FB čtu moc ráda. Kdybych měla problém se psem, určitě bych se na něj obrátila, i když bych to měla daleko. Nedokázala bych psa dát pryč. Máme dva a ač je to s nima všechno komplikovaný, tak bych je nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
2.7.15 00:22

Nevím odkud jste, na Moravě by vám mohl pomoci Pavel Bradáč z Heroltic u Tišnova…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
2.7.15 05:57

Boze len ne Desenskeho…
Je pes s PP-pises ze je to kavkazan, tak predpokladam ze PP ma..
Neviem odkial si, ale chcelo by to cvicak s individualkamu, aby vas naucili ako so psom pracovat..zaujimalo by ma, preco si oritel poridil kavkazana, ked sa onho nestara(sudim podla prispevku)?
Cuba dospieva a cvici s vami..
Mali ste predtym nejaku skusenost s plemenom, alebo toto je prvy pes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5418
2.7.15 07:07

Presne jak pise @miisenka jen ne Desenskeho! Sice mame kavkazaka, mame psa a snad hodnejsiho psa jsme nemeli. Mam maleho syna a mela jsem z toho trochu strach a v pohode od syna si necha vse libit.
Vim ze ve vedlejsi vesnici jedni lide meli fenu a ta byla hodne ostra, ke vsemu jim i utikala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
2.7.15 07:20

@nika.nika09 Fenka má teprve rok, když s ní budete hodně pracovat, určitě se s tím dá něco dělat. Najděte si cvičák, nejlépe nějaký, kde mají zkušenosti s pastevci. My máme taky pastevce, sice ne kavkazana, ale je potřeba se mu věnovat, řekla bych, že všeobecně tihle psi mají svou hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
2.7.15 09:26

Máme taky kavkazačku. Teď 1,5 letou. Taky jsem se bála, jak by potom přijala prcka v rodině, proto jsme čekali, až se narodí druhé dítě a potom šli do psa.
Syn má teď 2 roky. Stále ji musím hlídat. Ona by mu teda nic neudělala ale se svýma 60kg ho zhodí i když jen máchne ocasem :mrgreen:
Rozhodně bych psa nezavírala do kotce. Bude nešťastný a nic se tím nevyřeší. Fenka je mladá, ještě teď bude mít ten pubertální věk, pak se zklidní. Neizolovala bych ji od dítěte. Musí si ho očuchat, musí vědět, že j to člen rodiny.
Poraďte se s odborníkem. Tihle psi jsou strašně krásní, ale výchova opravdu není jednoduchá a není to pes pro nezkušené pejskaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
2.7.15 09:56

Ja jsem tedy vubec nepochopila kde je problem. Jen v tom, ze ji neveris, ze hlida?!! Co konkretne dela, ze ji zaviras? Proc?! Pokud s ni neni zadny problem tak staci vychova - na to ti staci lekce i u vas doma se zkusenym kynologem. Tehotenstvi tomu nejak nebrani - vim co pisu, ted vychovavam pastevce a za 14dni budu rodit. Pojmenuj konkretne problem a ten res. Zavirat mladou fenu do kotce jen ze nemas dobry pocit je zacatek konce

OT: holky jak jste psaly o Desenckem, ze ho nekontaktovat, v zadnem pripade ne atd proc? Ja tedy ho extra detailne nesleduji, mam od nej jednu knihu, sem tam nekde neco prectu co mi zkrizi cestu a zajima…a jeho psane nazory se mi libi. Je pak problem v jeho osobe, v jeho realnem pristupu ke psum nebo jak, ze ho kritizujete. Neznam ho osobne, jak rikam-libi se mi co od nej ctu, tak me zajima proc ho nedoporucejete. Diky. Klidne do SZ at neplevelime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
2.7.15 16:27

Popsala jsi dokonale povahu, kterou má přesně mít.. ke svým super, k cizím na sežrání, tak se má přesně chovat. navíc plemeno je teritoriální, nemá co dělat na vycházce, má být na pozemku, ketrý hlídá, procházkama si zvětšuje teritoriuj a ano, pak si nemůžeš být jistá, zda tam někoho nesežere, jelikož jde v podstatě o vetřelce na jejím území. nedělá nic, co by dělat neměla. dítě přijme bez problémů, toho bych se nebála. pes je v pořádku, vzdělávat byste se měli jít vy. máme taky akvkazáky na statku an hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
2.7.15 16:29

Ad desenský, prvního pastecvce jsem ěmli od něj, byl dvouletý, super pes, takže bych ho úplně nezatracovala, věděl, cod ělá a dělal to dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.7.15 20:00

Urcite ji nechci dat pryc.. to ne je to nase miminko :D jen mam strach jak j proste seznamit s mimcem na kocar mi skace jak prastena… je proste jeste zbrkla.
co se tyka cvicaku. chodily jsme a nerekla byvh ze nam to neco dalo. pani vzdycky rikala no jo to ma svoji hlavu hlavne cviccte doma.. protoze ji vic zajimalo cuchani :D
ted resime to ze jsem sni doma jen ja. s brichem se mi tezko sni pracuje.. kdyz ji to chytne tak mi skace po brise. to chapejte ze nejde u ni stat a chtit neco.
nerikam ze by pokousala nebo tak ale hrabe packama a to boli dospeleho natoz co by se stalo diteti. zavirat jsem myslela ze zacatku aby mi nerajtovala po kocaru..nwm jak jinak ji to vysvetlit ze to je v poradku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.7.15 20:04

@miisenka
protoze se dostal k policii a ted jezdi domu jen na víkendy.. tak proto ted pritel nema na ni cas. ja mam za sebiu výchovu ovcaka a strazneho psa. nebyl to takovy orisek jako ted ta naše opicka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný