Kaz na prvních zubech

Anonymní
29.2.20 18:08

Kaz na prvních zubech

Ahoj, chci se zeptat.. moje dcera 9m, ma zatim dva zoubky dole, a nahore se zatim prorezavaji. Dneska, kdyz jsem ji cistila zuby dole, tak koukam ze jsou nacernale :,( :,( je mi z toho hrozne, ze bude chodit s cernyma zoubkama. Patrala jsem na knetrnetu jak se to mohlo stat, a nekde jsem se docetla ze z Nutrilonu, pry ma mlecny cukr. A ja blbec jsem ji na noc cistila zoubky pred mlikem.. tak asi z toho? Nevite jestli se s tim da jeste neco delat? Nejak to zachranit? A stava se to bezne? Dekuju za odpovedi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4380
29.2.20 18:17

To je divne teda, ze by melo zkazene tak brzy.. Moje dite bylo na Nutrilonu od narození a nic. Zajděte k zubaři. Chodí se od prvního zubu, ten uvidí co s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.2.20 18:20

Muze se jednat i pigmentive skvrny. Vem dite j zubari. Pokud by to byl kaz, museli by se to normalne odvrtat a spravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.2.20 18:26

@Svistice Ja ji jeste nikam neprihlasila :think: a zubar je prosim stejny pro deti i dospele?

• Citovat
  • Upravit
4749
29.2.20 18:37
@Anonymní píše:
@Svistice Ja ji jeste nikam neprihlasila :think: a zubar je prosim stejny pro deti i dospele?

někteří dospělácký berou iděti, ale radím jít k dětskému, kor s takto malým dítětem, lépe to s nimi umí, povětšinou..od roku by se stejně mělo chodit 1× za půl roku na preventivní kontroly..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.2.20 18:45
@Anonymní píše:

Co jsem měla zatím čest se 3 zubaři, tak brali děti i dospělé. Ale jeden z nich si pak s malým dítětem neuměl poradit, když došlo na problém v podobě potřeby ošetření zubního kazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.2.20 18:50

S dcerou řeším zuby od narození, nejdřív to byl růst a bezesné noci a teď zase kazivost. Nikdy neměla, dudlík, umělé mléko, sladkosti jen ojediněle a asi od roku a půl se to rozjelo..jeden kaz za druhým, u zubaře jsme prakticky každý měsíc s dvěma kazy minimálně. Kaz nevypadá okamžitě jako černý flek, tečka..začíná takovým žlutavým změknutím zubu, pokud si toho všimneš včas. Naše zubařka kaz vyloupne, vyčistí a zaplombuje, je to otázka 5-10minut, ale naštěstí dcera má k lékařům velmi pozitivní vztah, takže od toho roku a půl si nechává opravovat dva najednou. Držím palce, aby to bylo dobré.

• Citovat
  • Upravit
1573
29.2.20 21:40

Kaz v devíti měsících věku je dost nepravděpodobný, spíš bych sázela na pigment, ale na druhou stranu, pokud dítě usíná s flaškou mléka, může se stát a do budoucna to může být obrovský problém, říká se tomu kaz kojenecké lahve a je neošetřitelný, protože obkrouží celý zub dokola a taky nevím, jak by se ošetřovalo ani ne roční dítě, to je fakt nereálné, víceméně nějaké oficiální rozdělení na dětské zubaře a zubaře pro dospělé neexistuje, není na to žádné specifické studium, ti zubaři, co neošetřují děti jsou bohužel akorát líní a nechtějí je ošetřovat, o ničem jiném to není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
1.3.20 07:10

@evulinda79 Samozřejmě, že existují pedostomatologové, tedy zubaři zaměřující se na děti. Každý zubař se v tomto oboru může dovzdělat a věnovat se přímo dětským pacientům. Málo kdo to chce dělat, práce s dětmi je specifická, né každý zubař na to má trpělivost. Pokud ne, je naprosto v pořádku se dětem nevěnovat vůbec. Ale nazývat takové zubaře línými, to je teda něco 8o Osobně bych taky nepracovala třeba ve školce, nemám na děti nervy.. taky to znamená, že jsem líná? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
1.3.20 13:07

Myslim, ze to je dano i osobni predispozici…priznam se, ze zuby jsem ani u jednoho z deti nijak moc nehrotila. Od prvnijo zubu fakt necistila, cca od roku teda jednou denne vycistila, od dvou let dvakrat denne. Dcera bezne s flaskou usinala, plus do roka a pul jsem ji delala jedte jednu flasku pres noc. Deti kazy nemely, dvera poprve maly kazik az nekdy v sesti letech.
Pak mam kolem sebe rodice, kteri furt detem cisti zuby, omezuji sladke, mohli by se pretrhnout, a jejich decka maji vysokou kazivost.
Pro klid tve duse bych rekla, ze jsi nic nezanedbala. K zubarivi bych urcite zasla, aby ti poradil co a jak. Jinak vim, ze na zuby se daji pouzivat tkanove soli a slysela jsem, ze to ma efekt. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí