Každodenní pláč v deseti měsících

888
27.12.21 15:51

Každodenní pláč v deseti měsících

Ahoj maminky, vždy jste mi tu dobře poradily, tak jdu opět pro radu. Syn má deset měsíců. Vždy veselá kopa, na každého se smál, s každým dováděl. Poslední měsíc je to všechno ale jinak. Celé dny je neustále protivný, pláče jakmile někam odejdu, už jen když jedeme autem a já zabouchnu dveře, řve, že mě nevidí.. Bojí se hraček, které hrají, teď na Vánoce neexistuje, že nějaká hračka bude hrát, i když je miloval a hrál si s těmi, které hrály už i před Vánocemi. Je mi jasné, že může jít o separační úzkost, ale já se spíš bojím, aby nebyl nějak nemocný. V noci sice relativně spí, ale hrozně sebou mrska a spí jen s námi, sám neusne a dokud tam s ním nebudu, nepřestane ječet. To mrskani jsem myslela, že může být třeba z nadymaveho jídla, ale on to dělá i když ji jídlo, po kterem by mu nic být nemělo. Do toho se mu pár dní zpět objevila po ránu kopřivka a již cca měsíc má nepatrnou vyrazku v obličeji, do toho teď ejste rýmu a já si říkám, zda to všechno nemůže souviset se vším. :,( je daleko víc unavený. Spí dopoledne hodinu a půl a odpoledne skoro hodiny dvě..driv spal tak půl hodiny dopoledne i odpoledne.. asi je to všechno normální a já plasim, ale je to mé první dítko a tohle všechno mě tak trhá srdíčko, navíc, když mi pořád někdo jen tak mezi řečí řekne, že když toto dělá, je to hrozný mamanek. :( i když nejsem z těch, co by kvůli každému zafnukani kluka hned chovali a tak dále.. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9785
27.12.21 16:17

Zuby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
27.12.21 16:23

@Jahru Myslíš, že by kvůli tomu byl tak protivný už tak dlouho? Máme zatím jen dva teda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
27.12.21 17:08

Zuby? Zmena po ockovani nebo po covidu?

Jinak v 10 mesicich ma uplny narok byt mamanek, blbe kecy posilej rovnou cestou do haje. Ale chapu, ze resis takto velkou zmenu, mama vyciti, ze se neco deje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
27.12.21 21:45

A co nedostatek zeleza?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
27.12.21 22:59

Taky bych tipla zuby. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
28.12.21 04:20

@Evendolín 8o myslíš, že by to mohlo mít něco společného? To mě vůbec nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
28.12.21 08:52

@Drndadvě

Mam teda malickeho (2m) a taky se mi hrozne v noci kroutil, brisko ho netrapilo ale mrskal sebou jak ryba na suchu. Nasadila jsem zelezo (je to tyden) a je to teda lepsi, ale to muze byt cimkoliv. Nicmene co jsem tim chtela rict - taky jsem na to, ze by ten problem mohlo zpusobovat zelezo, narazila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
28.12.21 09:15

Nechci vám do toho kecat, ale nedostatek železa v tomto věku mi přijde trochu mimo. Takhle velký dítě už obvykle jí příkrmy včetně masa, takže to má jak doplňovat. Navíc by si toho všimla doktorka (u nás si všimla). Srovnávat chování malinkyho kojence s batoletem? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
28.12.21 09:47

@Secado

Ja si myslim (ale necham si to rada vyvratit), ze i u batolete muze dojit k nedostatku zeleza, zalezi na skladbe tech prikrmu. Kdyz muze tento problem nastat u dospeleho? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
28.12.21 10:01

@Westie87 samozřejmě, že může, ale vzhledem k tomu, jak obvykle matky stravu u dětí hlídají, je to silně nepravděpodobné. Na tom dítěti je navíc nedostatek železa vidět - je bledý. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
888
28.12.21 12:30

@Secado @Westie87 Holky já si myslím, že železem to nebude. Navíc ve dvou měsících se ti nejspíš kroutí kvůli kolikam, ne? Na ty my už dávno netrpime, ale děkuji za doporučení. Vzhledem k tomu, že je stále z části kojeny si mylsim, že železo přechází i z mm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
28.12.21 12:39

@Drndadvě za mě ty zuby. Vždycky když jsem si říkala, jak mám protivný dítě, tak to byly zuby :mrgreen: případně nemoc, ale takhle dlouho zuby. Zkusila bych Camilii, na noc klidně Nurofen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
28.12.21 13:00

@Drndadvě

Nn, prakticky na koliky netrpi, ani prdy jej netrapi. Jak jsem psala, je to lepsi ted tyden, takze asi nebudu ani patrat, co to bylo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí