Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte, tak jsem z toho nějaká špatná
Jak vysvětlit manželovi, že chci být na Vánoce jen s ním a devítiměsíčním synkem a ne jet k jeho rodičům jako loni a předloni? Připadá mi, že se naprosto nedovedeme domluvit a ustupovat nechci
Jeho rodiče mi nějak nevadí, mají mě rádi, ale prostě, chci být ve svém…
Chápu, zažívala jsem to samé, jako bezdětná jsem to trpěla, s dětmi jsem si dupla a je kompromis 25 se jede k tchyni, sice bych radši byla doma a vklidu koukala na pohádky, jelikož by to byl asi jediný den v roce, kdy bych měla klid,, ale.. klukům to udělat nemůžu a ani by to neprošlo
@zzuza píše:
Ahojte, tak jsem z toho nějaká špatnáJak vysvětlit manželovi, že chci být na Vánoce jen s ním a devítiměsíčním synkem a ne jet k jeho rodičům jako loni a předloni? Připadá mi, že se naprosto nedovedeme domluvit a ustupovat nechci
Jeho rodiče mi nějak nevadí, mají mě rádi, ale prostě, chci být ve svém…
U nás je to letos úplně stejně… akorát nemáme děti. Já chci být na Vánoce s rodinou a přítel jen se mnou doma. Buď se dohodněte na nějakém kompromisu, nebo bude muset jeden z vás prostě ustoupit. Mě letos ustoupil přítel, takže budeme s rodinou. Mě by bylo smutno být jen s ním doma… Jsem zvyklá u rodiny ![]()
Nevim, co si promluvit, domluvit se? My asi i letos budem s tchanovcema
Rodinna pohoda.
@zzuza prostě to říct na rovinu. Taky jsme na Vánoce byli vždycky u rodičů. Buď u mých nebo u manželových.
Jak se narodila dcera, prostě jsem řekla, že Vánoce už budeme trávit doma jen my tři ![]()
Manžel teda s tímto neměl problém, takže to bylo v pohodě.
U nás jsme v tomhle za jedno… 24. a 25. jsou „naše“ dva dny, kdy nikam nejedeme. Až pak hodláme objíždět rodinu.
My jsme to brali tak nejak automaticky, ze budeme doma, prvni rodinne Vanoce ve trech.. tak mu to takhle musis podat a snad se domluvite, k jeho rodicum prece muzete 25. ![]()
@alsem @jizvíková On mi tvrdí, že malý z toho ještě nemá rozum, že příští rok už budeme sami ve třech… ale mám pocit, že když ustoupím letos, tka příští rok to bude to samé. Ještě bych mohla požadovat, abychom byli u našich, taky mi to nabízeli… Je to boj
ale zas se s ním nechci nějak dohadovat.
Taky mi to tak přijde logické, prostě jsme rodinka, tak teď budem jen spolu… A 25. třeba k našim (bydlí kousek) a 26. k jeho rodičům na víc dnů (bydlí cca 80 km od nás), tak by se mi to líbilo.
@zzuza normálně si o tom promluvit… jinak co si z dětství pamatuju, tak jsem teda milovala Štědrý den v kruhu široké rodiny (tzn. já+brácha+rodiče+babička a praděda). U nás to teď je tak, že jednou slavíme Štědrý den s tchánovcema, partnerovou sestrou, jejím chlapečkem a partnerovým dědodou, podruhé u mojí mamči a babičky spolu s bráchou. Nechci ochuzovat prarodiče a hlavně kluka o ty kouzelné okamžiky, kdy se sejde celá rodina.
@zzuza rozum mit z toho nebude, ale vy ano, jste rodina a prvni Vanoce by mely byt v rodinnem kruhu, az si po 20 letech sedne k fotkam a budete koukam na vse,,poprve" radeji teda uvidis vas 3 u stromecku… zkusela bych to i domluvit tak, ze kdyz pjedes k jednim rodicum, ti druzi by se mohli urazit…pribuzenstvo muzete navstivit i jine dny ![]()
Ja prohlasila, ze se s ditetem kamkoliv odmitam trmacet, takze jestli chce nekdo slavit Vanoce s nami, tak at prijedou k nam. Loni tu byli nasi, letos tchanovci, dalsi den jedeme navstivit ty druhe. Ale na tema Vanoce bojujeme uz ctrnactym rokem. Zas by mi prislo smutny, aby oboje rodice, z nichz kazdi maji dve deti, nakonec travili Vanoce zcela sami, kdyz bydlime kousek od sebe.
@zzuza no holka, tohle musite probrat, jinakto nevyresite, ale pokud jet nechces, tak neustupuj, v nejhorsim pozvete jeho rodice k vam ![]()
@alsem píše:
@zzuza rozum mit z toho nebude, ale vy ano, jste rodina a prvni Vanoce by mely byt v rodinnem kruhu, az si po 20 letech sedne k fotkam a budete koukam na vse,,poprve" radeji teda uvidis vas 3 u stromecku… zkusela bych to i domluvit tak, ze kdyz pjedes k jednim rodicum, ti druzi by se mohli urazit…pribuzenstvo muzete navstivit i jine dny
tak tak ![]()