Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Laurencie já bych to hlavně udělala tak, aby tím netrpělo dítě. Taky máme morčata, stane se, oni jsou zrovna takový, že vychytávaj nemoci… ale když zhyne, tak se s ním hezky rozloučíme, žádné štráchy.. a pořídíme nové… Ale vše tak, aby kluk neměl trauma ze smrti ![]()
Mno jo, jenže on to byl hroznej mamanek, furt jenom za mnou chodil a rad se u me schovaval.byl vecne pustenej venku a byli spolu s malou furt to nic jineho nebylo nez jsme prisli domu a hned za edou. Ale jsem rada že to bere v pohode, a že ho hlavne ona tak nevidela, to by bylo horsi.Je fakt že má stale potrebu mluvit o edickovi, ale vse chape.Coz jsem rada.ted cekame az se naskytne nejake miminko morcatko a hned bude pak nas:)ale nechci uspechat, bojim se aby se to zas opet nestalo. Byl u nas kratce.
@Laurencie
Ahoj, přikláním se k tomu, že to byla nějaká nemoc - vhledem k tomu nadměrnému pití možná selhávání ledvin nebo takněco.
Pokud ale morčátku něco je, tak k veterináři musíš nejlépe okamžitě - kor když to má spojitost s trávicí soustavou a vylučováním. Morče nesmí zůstat hladové - pak je to téměř jistě konečná ![]()
Pokud bys netrvala na dlouhosrstém morčátku, tak mi napiš do zpráv - mám doma samečka - narozený 6.10.2012 ![]()
Ahoj,
vzhledem k tomu, že tohle se stává často, něco napíšu. Morčátka jsem chovala už od 9ti let. Všechny umřely tímto způsobem - přestaly žrát. Šly jsme i na broušení zoubků a krmila je tekutou stravou, ale marně. U morčat totiž velmi záhy potom, co přestanou žrát selhávají nenávratně orgány - tuším, že jde snad o játra. Třeba naše první morče mělo nádor na vaječnících a měla bolesti, takže přestala žrát. Většinou jde člověk k veterináři a ten nabídne obroušení stoliček, které mezitím přerostly. Což je samozřejmě pod narkozou a celkový stav se pak ještě zhoršil. Musím říct, že i přesto, že mi bylo morčátek líto, asi bych už na broušení zoubků nešla. Jestli se mi to stane ještě příště, udělám si volno a budu s morčátkem po celou tu dobu a budu ho pořád hladit. Zvláštní bylo, i když možná nejsmutnější, že moje morčátka se chtěly vždycky v posledních dnech hodně mazlit. I ty, které byly jinak agresivní nebo dlouhé hlazení nesnesly.
Přesně to samé se mi stalo asi před 40 minutami. Ještě ted brečím.
poslouchejte všichni: Hned jak uvidíte že morče půl dne nejí tak co nejdříve jděte k veterináři a nesmíte na to zapomenout jako já myslete na to jinak si to budete vyčítat hrozně dlouho. Příznaky nemoci jsou že:Morče nejí nepije vůbec a leží v rohu a občas se třese a leží na boku. Prosíím pro dobro svého mazlíčka a pro vaše psychické zdraví hned jak uvidíte že morče nejí půl dne tak okamžitě k veterináři. Já si taky říkal že né zatim v pohodě počká to do zítřka ale ne okamžitě jedte jinak to nepřežije jako ten můj. Děkuji že jste tomu porozuměli. A nezapomente na to.!!! Pro moje morče.
![]()
@Lama100 to je snad jasný, ne? nechápu, že někdo, kdo vidí, že morče není evidentně v pohodě, na něj jen kouká nebo dokonce zapomene, že jeho mazlíčkovi něco je.. sorry, ale to je trochu úlet ![]()
@martina.se klid to bude vekem ![]()
Co ty tu jeste delas?? Pardon za OT ![]()
@quinny píše:
@martina.se klid to bude vekem
Co ty tu jeste delas?? Pardon za OT
mi přijde neskutečný, že někdo nevezme mazlíka okamžitě k vetovi, obzvlášť, když zrovna morčata jsou takový citlivky..
Jinak co tu dělám.. nudím se, čekám, kdy už jako ![]()
@martina.se nj tak na to je emimino idealni, jen jestli to nechce spis nejakou vyhaneci akci ![]()
A nehrozil ti puvodne predcasny porod nebo si te pletu??
![]()
K morceti no nevim, kdyz tu kolikrat doctu, ze maji lidi problem i postarat se o vlastni zdravi tak uz me to snad ani neprekvapi ![]()
@quinny hrozil, ve 25 tt se mi to rozjelo.. a teď? ani náznak.. dneska pletu, lakuju, stěhuju atd.. ostatně makám jak šroubek poslední měsíc.. ale mrně prostě odmítá
![]()
co se týče té péče, je fakt, že lidi jsou divný.. sama mám morčata a při sebemenším problému jdu okamžitě k vetovi, protože vim, jak jsou náchylný ![]()
@martina.se nj kdyz makas posledni mesic tak to uz je telo zvykly, tak to chce nejakou zmenu, treba vyhaneni s chlapem ![]()
Jj lidi jsou zvlastni, nekomu je treba i lito penez za veta ![]()
@quinny kdyby tak chlap chtěl, ale on neee ![]()
Jinak jo, lidi jsou divný.. zvíře si pořídit, ideálně zadara a pak, když je problém, tak místo řešení blbý dotazy… ![]()
Koupili jsme celkem 3.. posledni dve jsme meli zhruba 4 mes.. stara nebyla…a ty dve uz umreli.. v cem delame chybu?
meli porad hlad.. dostávali seno..travu..semtam ovoce..zeleninu…dnesni odpol bylo jedno morce divny..lezelo..a lehce vydávalo zvuky..ale bylo jasný, ze je konec. taky ze jo…posledni nejstarší ze tri jeste zije a vesele si zralo okurku…
nechapu..proc nam dve behem mesice odesli…? ![]()