Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj- na jaře bychom si chtěli pořídit pejska-máme barák se zahradou-pes by měl být venku, rozhodli jsme se pro labradora i kvuli tomu že se hodí k dětem, ale já nevím jestli to není příliš velky pes-moc větším psum nevěřím i když spousta lidí nám říká že to jsou milionový psi
vy co máte labradora jaké máte skušenosti? díííky moc
Jsou super a skoro bych rekla, ze k detem lepsi velky pes, jsou daleko vyrovnanejsi
Labradoři a retrívři nejsou psi na zahradu, potřebují svoji smečku ( rodinu).Navíc jim venkovní pobyt nesvědčí ani cst. nízkých teplot, odchází jim brzo klouby.
Taky je důležitý výcvik, výchova, když ji nedáte, budete mít doma tele ala neřízená střela.
Jsou to psi, kteří potřebují dennodenně hodně pohybu a vedení, ostatně jako snad všichni psi, krom gaučáků ala maltezák apod.
Vychovany je k detem idealni, nevychovany je jak tank.
A na celorocni pobyt venku neni staveny
Labrador na zahradu určitě ne, trpěl by on, i vy. Evidentně toho o psech mnoho nevíš, jsi začátečník, viď. Spíš zatím pročítej, vyberte si rasu, zkontaktuj chovatele a teprve pak si pořiďte štěně. Větší psi jsou opravdu mnohdy lepší, vyrovnanější a k dětem opatrní. Ale chce to výcvik a znalosti. I takový labrador v nezkušených rukou je megaprůser.
Moje teta má dvě feny zlatýho retrívra, jedna je úplný zlatíčko, nechá si cokoliv líbit, ta druhá je pěkná opice, na všechny štěká a když není po jejím krčí frňák. Takže záleží i na povaze pejska, ne jenom na plemení
My jsme měli labradorku (tímto doporučuji fenku, jsou jemnější) a byla skvělá, už bych si jinou rasu asi nepořídila. Nemůžu říct, že jsem zkušená chovatelka a přesto se mi podařilo z ní vychovat příjemnou společnici pro celou naši rodinu. Bohužel jsme o ni před rokem přišli, tak proto ten minulý čas ![]()
Labrador potřebuje hodně pohybu, na zahradě přes noc vydrží, ale nikdy jsme ji tam nenechali. Je společenský, hravý, mírumilovný, ale zřejmě záleží na jedinci, můžou se vyskytnout i výjimky. Pozor na klouby, mívají sklon k dysplazii, je potřeba je hodně držet zkrátka s jídlem, aby nepřibrali (ta naše v nestřežené chvíli vyžrala i odpadkový koš
) popřípadě vybírat štěně z ověřených a kvalitních stanic, kde i poradí co a jak.
Mají rádi děti, ale zase je potřeba děti naučit, jak se k psovi chovat, co dělat mohou a co už by něměly.
Jsou to bezvadní psi, pokud si ho pořídíte, věnuje vám spoustu let radosti ![]()
Ahoj, já bych ti doporučila bernského salašnického psa. také fenku. Je to obdoba labradora, ale má hustou srst a bude klidně stále venku. v mrazech
@berry4 tak to jsem nevěděla že venku být nesmí, samozdřejmě by sme se mu věnovali-to je mi jasný. tak nechavat ho přes noc třeba v chodbě?
Tak my máme venku labrouše, vzali jsme si ho z útulku a naší holky je to největší kamarád. Může mu dělat úplně všechno ![]()
Ale jak už tu někdo psal, záleží na výchově. Nevychovaný pes je průšvih ať je malej nebo velkej ![]()
@smallrose píše:
My jsme měli labradorku (tímto doporučuji fenku, jsou jemnější) a byla skvělá, už bych si jinou rasu asi nepořídila. Nemůžu říct, že jsem zkušená chovatelka a přesto se mi podařilo z ní vychovat příjemnou společnici pro celou naši rodinu. Bohužel jsme o ni před rokem přišli, tak proto ten minulý čas
Labrador potřebuje hodně pohybu, na zahradě přes noc vydrží, ale nikdy jsme ji tam nenechali. Je společenský, hravý, mírumilovný, ale zřejmě záleží na jedinci, můžou se vyskytnout i výjimky. Pozor na klouby, mívají sklon k dysplazii, je potřeba je hodně držet zkrátka s jídlem, aby nepřibrali (ta naše v nestřežené chvíli vyžrala i odpadkový koš) popřípadě vybírat štěně z ověřených a kvalitních stanic, kde i poradí co a jak.
Mají rádi děti, ale zase je potřeba děti naučit, jak se k psovi chovat, co dělat mohou a co už by něměly.
Jsou to bezvadní psi, pokud si ho pořídíte, věnuje vám spoustu let radosti
Souhlasím ![]()
Jo s tim jídlem to je fakt, náš by žral dokud bych mu dávala. Je to popelnice takže na to bacha ![]()
Taky máme labradorku.
Letos jí bude 8let a je to prostě zlatíčko.
Přes léto je máme na verandě v zimě spí na chodbè.
Máme ještě jezevčíka ![]()
A k dětem je to super plemeno, ale je potřeba dobře vybírat chovatele.
Ta naše je až moc velký dobrák. Nechá si všechno líbit.
Syn na ní i usnul ![]()
@berry4 tak to je přesný neřízenou střelu mám doma:) bohužel výchova se nám nějak nepovedla odflákli jsme ji bohužel. ( doufám, že s dětmi to bude jiné
)
jinak jiného psa bych nechtěla. byla zvyklá být na zahradě ale spát chodila do chodby hlavně v zimě. Děti miluje a se starším i blbne a je to fajn. Občas na něj zavrčí, když dělá co nemá, ale to jsem i ráda protože syn alespon ví co si může dovolit a co ne. a venku k psum má respekt.
Labradora mam jsou to skveli psi! ale ven prosim te ne na to si porid jine plemeno. velky pes se snese s ditetem mnohem lepe nez malej urafanej ratafak
vim ocem mluvim na vychovu dat pozor jakmile ji podcenite budete mit doma nesnesitelny tele ktery si bude s celou rodinou delat co chce
Labrador je užasné plemeno necha si vše libít od dětí, samozřejmě je důležitý výcvik, ale tak jak každa rasa některé povely se naučí rychleji některé mu trvaji než pochopí aspoň tak to je u našeho, ale je užasný..jen nevím proč nemůže být venku
my ho máme celoročně venku má zateplenou boudu a úplně fajn..v době kdy jsme si ho kupovaly tak v obci moc labradorů nebylo teď už jich tu je plno jen na naší ulici jsou 4 a všichni co vím jsou celoročně venku a nemají žadné zdravotní problémy
a jsou to milačci