Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@byron moje černá fenka má dysplazii nejhoršího stupně, hodně jsme si spolu užili a ona veterinářů, ale snad už je to za námi. Na ty klouby opravdu pozor. Fenka chodí zadníma jinak hodně vrtí prdelí a proto i když je větší zima tak ji raději zavírám na noc do tepla. Nevydrží moc dlouho běhat, hned to na ní poznám kdy už má dost.
Jinak já mám karamelovou blondýnu a černou:-)
@careynka
@Anys
@MarkyM
@emma217 píše:
Black and white.
Hezký. Ještě ti tam chybí ten hnědej. ![]()
@PetraJ žejo:-) jenže to už by mě manžel asi zabil ono mít doma dva koně, dvě labradorky a 4kočky…:-)
@emma217 píše:
@byron moje černá fenka má dysplazii nejhoršího stupně, hodně jsme si spolu užili a ona veterinářů, ale snad už je to za námi. Na ty klouby opravdu pozor. Fenka chodí zadníma jinak hodně vrtí prdelí a proto i když je větší zima tak ji raději zavírám na noc do tepla. Nevydrží moc dlouho běhat, hned to na ní poznám kdy už má dost.
Hezká dvojka ![]()
@smajlik34 já je mám také na dovře - zahradě, ale je mi líto některých pejsků co vidím, že jsou chuďátka celý den zavřená bez kontaktu lidí venku a nikdo se jim nevěnuje, ještě když ten pejsek je tam opravdu sám i bez psího kamaráda. Myslím si, že pejsek co je hodně společenskej tím trpí. Vím, že já moje dvě fenky mít celý den doma taky by to určitě nebylo ono a na druhou stranu mají radost když je na pár hodin pustím dovnitř za mnou dám jim piškoty oni sebou bací do pelíšku a buď mě pozorují či chrní:-)
@careynka píše:
to jo, ja mam nekolik psu a vsichni jsou venku a mit je doma, tak mi z nich svihneuz jen proto, ze jsou to aktivni pracovni psi a doma by mi z toho udelali kulnicku na drivi a do toho deti? Ani omylem… a jsou naprosto spokojeni. Maji radost, kdyz jdeme ven, kdyz delame jen kraviny, nebo kdyz jedeme na cvicak. Pak prijdou a padnou za vlast a jsou radi za vlastni klid v boude
Ale nejsou tam sami, mají svou smečku, je jich víc.
Jinak ten náš taky nesmí na sedačku (v obýváku je vyjímečně), do místností, kde spíme (nikdy tam nebyl), do pracovny, spí v chodbě, přes den je často na zahradě, pokud jsme doma. Ale máme jen jednoho, takže mu společnost děláme my.
Škoda, že se to tu rozdělilo na dva proti sobě stojící tábory, ptž se tu sešli lidi, co mají rádi psy, jen mají jiné názory, mohli jsme pokecat. ![]()
@emma217 píše:
@smajlik34 já je mám také na dovře - zahradě, ale je mi líto některých pejsků co vidím, že jsou chuďátka celý den zavřená bez kontaktu lidí venku a nikdo se jim nevěnuje, ještě když ten pejsek je tam opravdu sám i bez psího kamaráda. Myslím si, že pejsek co je hodně společenskej tím trpí. Vím, že já moje dvě fenky mít celý den doma taky by to určitě nebylo ono a na druhou stranu mají radost když je na pár hodin pustím dovnitř za mnou dám jim piškoty oni sebou bací do pelíšku a buď mě pozorují či chrní:-)
jako zas celý den zavřený v boudě s tím taky nesouhlasím sousede takhle mají zavřeneho bernského salašnického psa neříkám že pořád ale většinu dne+noc..my máme dva psi takže si společně vyhrají venku a domu aspoň labradora jak už jsem řekla tahat nemůžem odneslo by to dle mě jeho zdraví a to dost..ale myslím si že pro psa je třeba lepší venku na zahradě s tím že majtele jsou celý den zavřený doma než třeba mít psa v kleci..tím nechci říct že ty z vás co mají svého mazlíčka doma ho mají v kleci ani tak že ty co ho mají venku se mu nevěnují jen jsem si vzpomněla na jeden díl vyměna manželek kdy pes byl sice u svých majtelů doma, ale v kleci a majtele ho nepouštěli aby neudělal nepořádek a nebyly chlupy..to jen jeden obzlašt hnusný extrem ![]()
U nás cvičí vodící psy, převážně labradory… ted tu jedna paní na sídlišti má bílýho labradora-štěně, kterého cca v jednom roce předá k výcviku…
Prý je to s těmi labradory tak, že někteří jsou dobře vychovatelní, někteří jsou dost nároční
Nečetla jsem to celé, ale k tomu jak tady někdo říká že by neměl být na dvoře, tak s tím nesouhlasím. psa jsme měla v brně na bytě a když jsem se stěhovala zpět domů, do rodinného baráku, tak býval přes den venku a v noci doma ale pak se mu nechtělo jít ani dom a zůstával tam už celé dny a je tam do ted. mám ke psovi i fenku každý má svou zateplenou boudu s vystlanou slámou ale pes (flat coated retriever) spává na stole i když sněží, když prší tak jde teprve do boudy
Kdysi jsem chovala vlčáky - pracovně. Těm psům bylo mnohem líp venku, než uzavřeným v bytě, sami odcházeli z domu do svého klidu, nebo hlídat své teritorium.
Když jsme měli retrívra, měl možnost být jak na zahradě, tak doma. Jeho volba byla jasná. U lidí. Jezevčici to bylo jedno, kde jsme, když se chtěla opalovat, šla si na zahradu a slunila se. Prostě samostatný jedinec. Doma má svůj pelech, svůj klid, který nehodlá zbůhdarma opouštět. Retrívr ne. Byl jak stín. Kam se přesunuli lidé, tam se sunul i on. Bez nároku na místo se prostě někde vylácl, ale vždy za svojí smečkou. Byl přímo závislý na ní.
Nepotřeboval nic, jen sdílet s lidmi život.
Pokud dva tábory - tak asi proto, že ti, kteří ví, tak asi tohle. ![]()
Tak jako v každé diskuzi jsou tady lidí kteří si myslí že ví nejlíp co je pro labradora nelepšího a jsou tady lidí s kterými se naprosto shodnu…a takové kecy že ten kdo labradory opravdu chová mi je na zahradu neprodá a to bych řekla že člověk který nám ho prodal není množitel a i na internetu mužete vidět x inzerátu kde je napsano že prodavají labradora, který třeba byl zvykly žít v bytě ale majtel by byl raději kdyby se dostala k domečku se zahradou kde má vyběh…a tím že kdyby měl s námi žít v domě třeba na chvíli každý den ale žít tak si myslím že by měl větší problémy zdravotní než když je venku…nebo by musel každý den do schodů a ze schodů a to taky není dobrý a tahar ho fakt nebudu sand každý ví jak je labrador těžký..a na hlídaní ho nemáme víme totiž jaký to je mazel a ten na hlídání být ani nemůže to už více ohlída naš jezevčík..jinak vidím že se s vámi stejně neshodnem neboť jsou tu lidé kteří jen doma psa nebo aspoň někdy a jsou lidé co labradora venku…takže jen pro zakladatelku co nevěří velkým psům taky velkým psům neveřím, ale labradora bych si pořídíla bude u vás štastný a bude štastný ze zahrady
a jinak známý si pořídíli labradora s tím že bude u nich doma ne pořád ale povětšinou a teď je venku protože každý den vysavat, chlupy na koberci a ten smraad je odradil..