Labrador a děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29577
18.11.12 10:31

@smajlik34 ano,to je přesně ono. Myslet si, že zahradou a kotcem je vše vyřešené. A myslet si, že je to v pohodě. Ono když tomu psovi vlastně nic jiného nezbývá, tak co má dělat, že? :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
18.11.12 10:33

Ha a co takovej rotvajler k detem? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
18.11.12 10:37

@smajlik34

Tady taky mají všichni labradory venku. Záleží na co je ten pes zvyklej. Kdybych chtěla mít psa doma tak si pořídim nějakýho malýho gaučáka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
18.11.12 10:48
@berry4 píše:
@smajlik34 ano,to je přesně ono. Myslet si, že zahradou a kotcem je vše vyřešené. A myslet si, že je to v pohodě. Ono když tomu psovi vlastně nic jiného nezbývá, tak co má dělat, že? :roll: :zed:

neříkám že má jen kotec a zahradu :pocitac: celý den je puštěný a lítá po zahradě v kotci je jen večer..jinak s ním chodíme na dlouhe procházky to stejne má i naš jezevčík, který je ale přes zimu doma..jen nechápu proč bych měla mít velkého psa doma když je mu venku fajn a sem tam leží i v ohradě takže zas taka zima mu není když se chladí…a kdybych chtěla pokojového psa tak si koupim malého…jen nechápu ty vaše kecy že musí být doma jasně každý pes má své zápory - zdravotní problémy, ale proto ho nemusím davát domu sam zvěrolekář řekl že pro velkého psa je lepší pobyt venku a nevím o nikom kdo by měl velkého psa a měl by ho třeba i na zimu doma..jedině tak když je silvestr ale to je něco jiného

• Citovat
  • Upravit
Mi24
18.11.12 10:52
@MarkyM píše:
@smajlik34Tady taky mají všichni labradory venku. Záleží na co je ten pes zvyklej. Kdybych chtěla mít psa doma tak si pořídim nějakýho malýho gaučáka :mrgreen:
:palec: přesně..jen nechápu ty kecy že i velcí psi musí být doma :pocitac: proto jsou i gaučový
  • Citovat
  • Upravit
15319
18.11.12 10:54
@lujziana píše:
Ahoj- na jaře bychom si chtěli pořídit pejska-máme barák se zahradou-pes by měl být venku, rozhodli jsme se pro labradora i kvuli tomu že se hodí k dětem, ale já nevím jestli to není příliš velky pes-moc větším psum nevěřím i když spousta lidí nám říká že to jsou milionový psi :nevim: vy co máte labradora jaké máte skušenosti? díííky moc

Pohodář, ale venku bych ho nenechala. Nahlídni i do nějaké knížky, dostaneš objektivnější názory než tady. Pokud máš obavy, třeba by stálo za to prohodit pár slov s nějakým veterinářem. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
18.11.12 10:58
@smajlik34 píše: :palec: přesně..jen nechápu ty kecy že i velcí psi musí být doma :pocitac: proto jsou i gaučový

Velikost psa přece není jediným kritériem, podle kterého se posuzuje, pro co je daný pes vhodný - co je vhodné pro něj. Pokud si pořizuju konkrétní plemeno, tak s tím, co potřebuje (podle odborníků a ne podle vlastního uvážení nebo podle toho, že to tak mají všichni sousedi). :nevim: No ale pro někoho je to směrodatné a pro někoho zas jen kecy. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4733
18.11.12 11:01

Máme taky labradora a je fakt že teprve tady slyším, že nemůže být venku 8o. Já měla i vyloženě knížku o labradorech a tam bylo naopak psáno, že mu nesvědčí to, když je zavřenej někde v bytě, je to pes, který potřebuje pohyb a prostor a musí se vyběhat. Máme ho na dvoře, který je velký a je tam celý rok. Má zeteplenou boudu, na zimu se mu vystele a nemyslím si, že by nebyl spokojen. Naopak jsem si ho vzala párkrát do práce a to byla katastrofa, funěl, vůbec nebyl schopen dýchat v místnosti, pořád stál u dveří a smutně na mě koukal, takže jsem celý den trávila venku a nic jsem neudělala. Je fakt, že je to pes, který má rád společnost, ale kterému psovi dáte celodenní společnost? Fajn, když je žena odma na mateřské, na rodičáku, ale pak jde stejně do práce a pejsek je sám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
18.11.12 11:13

@Anys „zavřenej někde v bytě“ určitě nebylo myšleno tak, že tam nemůže být třeba v noci, přes den po delším pobytu venku a tak. ;) Porovnáváš dva extrémy, celodenně venku a celodenně doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
18.11.12 11:16

Ono jde také o to, že labrador nemá být sám. A v zimě těžko s ním budeme trávit na zahradě celý den, že? Samozřejmě, že se rád proběhne na zahradě, ale pokud mu to nezakážeme rád je pohromadě i se svou smečkou. Pokud ho někdo má venku a vezme do cizího prostředí, je snad úplně normální, že je pes nervozní. A že se mu blbě dýchá není divu, když je celoročně venku. Takové změny se nemají dělat vůbec. A i když je navyklý na pobyt venku, zdravotně mu to moc neprospívá, klouby, ledviny apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
18.11.12 11:18

Je snad jasný, že se žádnému psovi člověk nemůže věnovat celodenně, ale pes po příchodu pána domů může být s ním, to na zahradě jde asi těžko, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
18.11.12 11:19
@Nelisa píše:
Velikost psa přece není jediným kritériem, podle kterého se posuzuje, pro co je daný pes vhodný - co je vhodné pro něj. Pokud si pořizuju konkrétní plemeno, tak s tím, co potřebuje (podle odborníků a ne podle vlastního uvážení nebo podle toho, že to tak mají všichni sousedi). :nevim: No ale pro někoho je to směrodatné a pro někoho zas jen kecy. 8)

všichni sousedí to tak mají jenže my jsme byly první co jsme ho na ulici měli takže jsme ho neměli i přes zimu venku jen proto že to tak měli sousedé :mrgreen: a odborníka jsme se ptaly a ne jednoho a labradorům celoroční pobyt venku nevadí ;) a aspoň našemu to nijak neškodí neboť je naprosto v pohodě co se zdravotní stránky tyče :)

• Citovat
  • Upravit
7257
18.11.12 11:23

A vůbec mi není jasné, proč si lidi pořizují toto společenské plemeno na zahradu na hlídání. Když už, proč má pes zakázaný volný vstup do domu? Neříkám, aby se válel po sedačkách v obýváků nebo v dětském pokoji, ale proč neumožní pejskovi alepoň vstup do předsíně, kuchyně???Vsadím boty, že pokud by měl na vybranou nenocoval by venku v kotci, ale v teple s rodinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
18.11.12 11:25

Smajlíku, takhle můžeš mít i pinče a třeba několik let v pohodě bude.Ale ideální to rozhodně není!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
18.11.12 11:26

@smajlik34 Sousedama jsi argumentovala ty, ne já ;), já na to jen reagovala.
A pak, nebudu zbytečně psát totéž, co uvedla @jannina1 :palec: nade mnou, jen souhlas. A zdravotní hledisko přece není to jediné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný