Labrador a děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4733
18.11.12 11:30
@Nelisa píše:
@Anys „zavřenej někde v bytě“ určitě nebylo myšleno tak, že tam nemůže být třeba v noci, přes den po delším pobytu venku a tak. ;) Porovnáváš dva extrémy, celodenně venku a celodenně doma.

Dobře a k čemu mi je na noc doma, když stejně spím a nevěnuju se mu a pokud bude zavřenej na verandě a nebude se mnou, tak je mu myslím fuk, jestli je doma nebo venku, ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
18.11.12 11:32

Jak už tu bylo psáno. Tady vůbec nejde o velikost psa, ale o dané plemeno. Labící a Retrívři nejsou psi určení ven do boudy, jsou to společensští psi, kterým je vlastní sdílet život s rodinou - se svojí smečkou.
Tady nejde o to, jestli má, či nemá zahradu, ale o to, že je izolovaný. Že je SÁM. V létě zahrada snad, ale v zimě? Každá víme, jak často a na jak dlouho vystrčíme nos z baráku, když je zima.
Nehledě na to, že ani ta zahrada, nebo dvorek takovýmu psovi nedá tolik potřebného vyřádění, jako venku. Na což plno majitelů psů hřeší v domění, že mám zahradu, tím je to vyřešené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4733
18.11.12 11:37
@jannina1 píše:
Je snad jasný, že se žádnému psovi člověk nemůže věnovat celodenně, ale pes po příchodu pána domů může být s ním, to na zahradě jde asi těžko, že?

Já si myslím, že ani nejde se psovi věnovat celou dobu po příchodu domů, člověk potřebuje uvařit, uklidit. A stejně když jsme venku s ním, tak si nás všímá jen chvilku, pak se na nás vyprde a jde si někam lehnout. Někde si chrní a nezajímá se o to, jestli tam jsem nebo ne. Takže si stejně myslím, že je jedno jestli je venku nebo doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
18.11.12 11:44

Anys jasně, protože na vás není zvyklý. Pes, který je jen u baráku není členem rodiny, je prostě izolovaný, odstrčený ven, sám. Nechápeš o co psovi jde? Většinou o to, že je v Tvé blízkosti, i když spíš, pes Tě vnímá. Navíc inteligence psa je úplně někde jinde, pokud je s rodinou, mluví se na něj, pes rozumí mnohem více je prostě s rodinou sžitý. To u venkovního psa nedocílíš ani omylem. A labík je inteligentní pes, ten rozvíjet potřebuje.
Já se třeba dívám ráda, když pes spí ve svém pelíšku, někdy na zádech oddechuje, je roztomilý. Toto venku vůbec nevnímáš.
Prostě pes venku má jiné postavení v rodině vy se k němu chováte jinak, on k vám také.
Na zahradu na hlídání bych opravdu volila jiné plemeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
18.11.12 11:46
@Anys píše:
Dobře a k čemu mi je na noc doma, když stejně spím a nevěnuju se mu a pokud bude zavřenej na verandě a nebude se mnou, tak je mu myslím fuk, jestli je doma nebo venku, ne.

No právě, to je ono - „k čemu mi je…“, tobě k ničemu, jemu pro pocit sounáležitosti se smečkou, to, že je s vámi, je to společenské plemeno.
A nejde o to se mu věnovat, jde o to, že je s vámi a ne sám někde vystrčený. Zkus si to představit za sebe, jsi doma, ty si čteš knížku, někdo kouká na TV, někdo si hraje, někdo vaří, dosaď si činnost bez interakce - každý sám za sebe, ale jste spolu. Je to tak nepředstavitelné? :nevim: :nevim: :nevim: Ten pes je v tomto ohledu stejný. Nebo dobře, velmi podobný. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
18.11.12 11:48
@jannina1 píše:
Anys jasně, protože na vás není zvyklý. Pes, který je jen u baráku není členem rodiny, je prostě izolovaný, odstrčený ven, sám. Nechápeš o co psovi jde? Většinou o to, že je v Tvé blízkosti, i když spíš, pes Tě vnímá. Navíc inteligence psa je úplně někde jinde, pokud je s rodinou, mluví se na něj, pes rozumí mnohem více je prostě s rodinou sžitý. To u venkovního psa nedocílíš ani omylem. A labík je inteligentní pes, ten rozvíjet potřebuje.
Já se třeba dívám ráda, když pes spí ve svém pelíšku, někdy na zádech oddechuje, je roztomilý. Toto venku vůbec nevnímáš.
Prostě pes venku má jiné postavení v rodině vy se k němu chováte jinak, on k vám také.
Na zahradu na hlídání bych opravdu volila jiné plemeno.

Přesně tak, tihle psi mají porostě potřebu sdílet život se svými blízkými.
Ti, co jsou venku, jsou o toto všechno ochuzení.
Dát mu nažrat, občas s ním jít ven a strávit s ním pár chvil není dostačující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
18.11.12 11:53

To nemá cenu se dohadovat každá si myslíme že máme pravdu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4733
18.11.12 11:55

Mám prostě jiný názor, svého pejska mám ráda a ne že je mi k ničemu, to bych asi neměla žádnýho ne. Mázlí se se mnou, hraje si, chodíme ven. Nikdy jsme doma psa neměli a vždy mi vadilo, když jsem přišla někam, kde psa doma mají a ten smrad a chlupy… Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
18.11.12 12:01

Kdybych bydlela v paneláku tak si pořídim gaučáka, ale jsem v baráku tak podle mě patří pes prostě ven! Veterinář taky říkal že když je pes zvyklý být venku tak tam má být!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
18.11.12 12:04

Jeeezis a je to tu zas..mame domecek a zahradku, tak si poridime labika :zed: :zed:

Lidi, prectete si nejdriv o tom plemeni neco..Clovek, ktery labradory opravdu chova a zna je, vam stene na zahradu ani neproda. Mluvim o chovatelich, nikoli o mnozitelych.

Tenhle pes proste ven nepatri.Tecka..To,ze jsou bohuzel za plotem casto vidani, je druha vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
18.11.12 12:05
@Anys píše:
Mám prostě jiný názor, svého pejska mám ráda a ne že je mi k ničemu, to bych asi neměla žádnýho ne. Mázlí se se mnou, hraje si, chodíme ven. Nikdy jsme doma psa neměli a vždy mi vadilo, když jsem přišla někam, kde psa doma mají a ten smrad a chlupy… Bohužel.

Tak jsem to nemyslela, měla jsem ocitovat větší kus, myslela jsem k čemu mi je to, že je se mnou, když vařím… a v tu chvíli ti opravdu nemusí být k ničemu, tohle vůbec nebylo myšleno jako útok na tebe, spíš jsem chtěla, aby ses na to podívala jeho očima, je jak dítě, co i když vaříš, chce být s tebou.
Já chtěla jen zdůraznit to slůvko mi, protože jsi tím vyjádřila, jak se na to díváš ty svýma očima. A ten pes to podle mě vidí jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
18.11.12 12:05
@Anys píše:

To je přesně to, co jsem chtěla napsat.Lidi,kteří mají psa pouze venku, má zakázáno vejít do domu se ho vlastně štítí. Samozřejmě mohl by v kuchyni ztratit chlup, mohl by ušpinit podlahu, prostě fuj. Takoví lidé by si psa neměli pořizovat vůbec!
Kamarádka(bydlí skoro na samotě) má vyloženě odolné plemeno určené ven na hlídání, má tři kousky:),psi odvádějí svou úlohu poctivě, přesto ráno se nemohou dočkat až vlítnou do kuchyně k rodině, pohrají si s dětmi, dostanou něco dobrého na zub a vystřelí ven :) Prostě tam MOHOU-a to je to důležité. Nejsou vyčlenění pouze na ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
18.11.12 12:07
@Eemii píše:
Jeeezis a je to tu zas..mame domecek a zahradku, tak si poridime labika :zed: :zed:

Lidi, prectete si nejdriv o tom plemeni neco..Clovek, ktery labradory opravdu chova a zna je, vam stene na zahradu ani neproda. Mluvim o chovatelich, nikoli o mnozitelych.

Tenhle pes proste ven nepatri.Tecka..To,ze jsou bohuzel za plotem casto vidani, je druha vec.

Tak to opravdu slyším poprvně že mam zavřít labradora doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
18.11.12 12:07
@MarkyM píše:
Kdybych bydlela v paneláku tak si pořídim gaučáka, ale jsem v baráku tak podle mě patří pes prostě ven! Veterinář taky říkal že když je pes zvyklý být venku tak tam má být!

Gaucak muze byt ale i velky pes :)..Vazne si myslis, ze psi na zahradu a do bytu se deli podle velikosti? To snad ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
18.11.12 12:10
@MarkyM píše:
Tak to opravdu slyším poprvně že mam zavřít labradora doma.

Vazne? Ja myslim, ze nejsem prvni, co to tady napsala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný