Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@jannina1 píše:
To, že budeš mít na podlaze chlup se psa neznamená přece, že máš doma špínu a že jsi nečistotná..To je tedy dost přehnané…
Sorry ale já bych se za chlupy na sedačce před někým styděla. Protože když jsme byli u jedněch známých a oni mají tři velký psy doma, tak mi to vadilo, že jsou všude chlupy a bylo mi to nepříjemný. Každý to má jinak, tak nechápu o co jde.
A škatulkování typu, máte labradora venku, pes trpí, jste špatní, neměli byste si psa pořizovat, je v pořádku a jakékoli jiné škatulkování je zakázáno…
Není lepší nechat na psovi(společenského plemene)ať si vybere, kde chce trávit chvíle spánku? A ne mluvit za něj, co si myslím já apod.?Dát mu jednoduše možnost volby.To asi nemá, že?
@jannina1 souhlasím. Ani si neumím představit, co by taková majitelka psa dělala, kdyby vážně onemocněla a potřeboval dlouhodobou „hospitalizaci“ doma.
To by asi paní majitelka řešila jak? Umístěním v garáži? Nebo v chodbě, jen aby jí nedejbože nezasvinčil byt?
Já teda nevim, měli jsme 2 ´psy- retvíka a jezevčíka doma na 60 ti metrech 2 a pozvat návštěvu jsem se nešztítila nikdy, jelikož pravidelně uklízím ![]()
@careynka píše:
staci si sundat bundu v chodbe![]()
![]()
Ale u Tebe je situace trošku jiná, ne? Ty máš více psů,.nevím sice jakého plemene, ale pro psa je to po psychické stránce jiné. To jsem již psala.
Máme retrívra a měl rád všechny děti, pak mu jedno ublížilo přes plot, takže akceptuje jen bratra 7let a naši malou 11měsíců a hlavně potřebují výchovu, je jak neřízená střela když nemá pohyb a to máme velkou zahradu s dvorem.
Měli jsme dogu a ta byla milionová. mohli jsme jí dělat vše jako děcka
@jannina1 píše:
A další, pokud se psem blbneš, skáče na Tebe, tak si ty chlupy lehce přineseš domů. To se před návštěvou nestydíš? Ach bože…
Tak si asi sundám bundu, no hold chodím na dvůr ve špinavém, pracovním a návštěvu vítám v čistém. A je rozdíl mít tři chlupy na kalhotech a olezlou celou sedačku, ne.
O sedačkách jsem psala, že to mám stejně. Náš pes tam také nesmí. Proč hledáš extrémy? Myslím, že pokud má pes svůj pelíšek, na sedačku se ani necpe.
@Anys to je celé o výchově psa. Když si ho pustíš do postele, bude tam spát, když na sedačku, bude ji považovat za svůj pelech.
Když mu určíš odkud kam, tak to bude respektovat.
Nemyslímsi, že to přeháníme my, ale nezlob se, do extrémů to hrotíš sama.
Pes není doplněk, je to živá bytost se svými individuelními potřebami.
Bohužel neumí mluvit, jak tu bylo psáno, kdyby si mohl vybrat, určitě by to bylo jiné. Takhle na výběr nemá, musí se přizpůsobovat požadavkům a názorům majitelů, nic jiného mu nezbývá.
@zelenaprisera píše:
a v létě?
v lete si sundas triko a vezmes si jiny, nebo ho oprasis pred vchodem. Ja nevim, co vsechny silite, jakoby nekdo chtel davat psa na retez k boude nebo zavrit nekde do klece. Pokud je na zahrade a je tam zvyklej, tak je mu tam fajn. Znam spoustu takovych psu - retrivru - a jsou naprosto normalni a nijak netrpi.
Tak já mám dvě fenky jedna labrador s ovčákem a labrador. Obě jsou na velkém dvoře a mají pelíšky i doma na chodbě a bývají se mnou i vevnitř, ale většinou spávají a tráví čas na dvoře. Ve velkých mrazech je zavírám do prádelny kde je teplota kolem 5C ať pak nemají ten velký skok přes den do mrazu. Jinak jedna fenka je inteligentní a vychovaná a ta druhá prostě neřízenej tank, hrozně hyperaktivní… a to měli stejnou výchovu, prostě jde hodně i o povahu. Musím podotknout, že obě mají pohybu kolik chtějí protože máme 7000m2 velkou zahradu a koně a každý den trávím hodně času venku a oni si lítají a chodíme ještě na procházky ven do polí. A i přesto když přijdeme tak ta hyperaktivní nemá dost. Jinak bych taky doporučovala ať pejsek není sám, protože oni jsou opravdu hodně společenští. Buď pořídit dva pejsky ať si sami vyhrají a dělají společnost což u mě funguje a nebo toho jednoho mít doma či se mu hooodně věnovat, aby nebyl sám.
To je výživná debata ![]()
Tak za mě- já mám psa v paneláku, měla jsme i velké plemeno a žádný problém. Rozdělení velký pes ven a malý do bytu je mimo…
Bordel troufám si říct jsme nikdy neměli, ani psi nám nijak extra nelínají a nelínali, a to ani v paneláku! Kde se říká, že je to suchým vzduchem a teplem horší. Když se dodržujou nějaká pravidla, tak opravdu smrad a bordel není ![]()
Také si myslím ale, že pokuid se retrívrovi někdo věnuje, chodí na porchajdy, tak by to neměl být takový porblém, že je celoročně venku. Já bych ale chtěla psa, ktreý je rodinný a plně socializovaný a umí se chovat v bytě, domě
. SAby byl co nejvíc s námi, s rodinou, s dětmi… Já mám ráda, když pes mi lehne u postele nebo pod nočním stolkem a je tam.
A holky co, máte labradory, jakou barvu máte? Mně s elíbí černí a hnědí… A co ty klouby? Slyšela jsem, že opravdu jako starší mají velké porblémy…
@jannina1 @berry4 já to nemyslela tak, že pouštíte psa na sedačku, ale že se o ni otře, náš pes hrozně líná a vyčesávat ho můžeme jak chcem. A u těch známých to bylo tak, pes na sedačku nechodil, ale otíral se, náš se venku sám otírá, když se chce zbavit chlupů.
A už mě to nebaví, mám svůj názor, pejsek je venku a hotovo, nekňučí tam, nic netrhá, hraje si a zkoumá. Tímto končím debatu z mojí strany, nebaví se mě hádat o něčem, na co má každý jiný názor a někteří to nedokážou pochopit. Mě je úpřímně jedno, kde máte své psy, jen jsem psala, že já ho mám venku a je z toho problém pro všechny.
@byron píše:
A holky co, máte labradory, jakou barvu máte? Mně s elíbí černí a hnědí… A co ty klouby? Slyšela jsem, že opravdu jako starší mají velké porblémy…
Mně se hrozně líbili černý, bílýho jsem nechtěla, maj ho všichni. Nakonec jsem zjistila, že kousek od nás maj lidi hnědý labíky a maj štěňata. Tak máme hnědýho.
I lidem okolo se líbí, není tak obvyklej jako ten bílej.
Příspěvek upraven 18.11.12 v 13:24