Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To záleží dost na tom jak je mimino otočené a čím té zrovna stoucha…
@Vladusxx
Jasně, ale že by neustále bylo tak nízko a neposouvalo se nahoru?🤔 Jen mi to vrtá hlavou, když děloha by měla být už poměrně vysoko, tak mě zajímá, jak to cítí jiné maminky.
Nedavno jsem premyslela nad tim samym. Jsem 21+ a cítim je ted uz nahore u pupiku, i dole, jak kdy. Ale jeste tak pred dvema tydny jsem je citila hodne dole, tak me to taky zarazilo. Ale urcite je to normalni, napr. pokud je dite hlavou nahoru, tak bude nohama kopat dole.
Pohyby (nejdřív bublinky a později takové to rybí šplouchání) cítím tak od 16. týdne, kdy už děloha zasahuje trochu do břicha a tyhle pohyby jsem vždycky cítila jen u břicha, nad ochlupením nikdy. Tam občas jen takové tepání, ale spíš mi přijde, že je to nějaká žíla nebo že je to tam víc prokrvené, než že by to byly pohyby.
Od začátku pouze pravý bok. Jinde nic.
a takové ty vlny jak jsou vidět i od sousedů, tak to taky neznám.
Já je cítila od 18tt a taky hodně dole.
Pamatuji si, že ve 22tt na screeningu už jsem je cítila různě i kolem pupíku.
Ve 24tt jsem byla hospitalizovaná a tehdy už pohyby byly hodně silné a nenechaly mě ani spát.
Taky jsem to tak měla 😊 myslím, že je to normální, za pár týdnů už te bude kopat všude možně ![]()
Ahojky holky,
Jsem ve 20tt a mám dotaz ohledně pohybů miminka. Jsem prvorodička a pohyby cítím už od 17tt. Někdy jsou už poměrně silné, poté slabší. Co se mi ale nezdá je to, že je vždy cítím strašně nízko, těsně nad ochlupením. Děloha by měla být cca 1cm od pupíku a přesto to mimčo cítím takhle hodně nízko. Stalo se vám to některé taky nebo nevíte, jestli je to normální? Ty pohyby cítím nízko vždy od začátku pohybů a navíc vždy jen na pravé straně. Na minulé kontrole u doktora vše ok a za týden jdu na screening ve druhém trimestru.
Děkuju