Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Máme teď nově Ikeu a kvalita mě mile překvapila. Kvalitativně v tom nevidím nějaký zásadní rozdíl oproti ostatním i třeba dražším sektorovým kuchyním.
Zkuste si to naházet do Ikea plánovače kuchyní, popřípadě pokud máte někde v dosahu si zajít na konzultaci do Ikea plánovacího centra (je to zdarma a nejsou jen v obchodních domech). My to takto udělali a pak vzniklý nákupní seznam vzali a naklikali to do Ikea PL a ušetřili cca 30% ceny. POkud máte možnost, tak dojet do Polska se u té Ikey opravdu vyplatí, a to i když nebydlíte úplně u hranic. Nemáme kuchyň nijak malinkou a nákupem v PL se nám zlevnila cca o 40 tisíc.
Jinak pokud vím tak Mobelix má i kuchyně Nobilia, je to taky sektorovka, ale slýchám na ni jen chválu, tak tam by finančně taky nemusela vycházet špatně, je o trochu dražší než ikea, ale je variabilnější. Mají tam více rozměrů skříněk a možností vnitřnch uspořádání.
Zkuste si to nechat nacenit pak i u truhlářů z okolí, je možné že se dostanete na podobné peníze i s individualizací. Ale je to truhlář od truhláře.
My jsme to právě už dali do toho online plánovače, ale nějak nejsem spokojená. Myslela jsem, že schůzka s maníkem je placená akorát to odectou od ceny kuchyně, pokud se pro ně člověk rozhodne. Pokud je to zdarma, tak tím líp.
Na tu nobilii se mrknu, diky. V planovaci moebelix jsem se bohužel zatím neprokousala přes zadání rozměrů mistnosti ![]()
No a vy jste naklikali do polského IKEA a kdo to potom montoval?
Naše kuchyň má letos 6 let, byla pro mě jako narozeninový dárek, a já si nemůžu ztěžovat, vybrala jsem si jí v Oresi z té střední linie a byla i za slušné peníze. Přístup je dost individuální věc, když má každá značka x prodejen, tak záleží na koho se asi natrefí. ![]()
Máme 6 let Oresi a bez problémů, vypadá stále jako nová. Jediné, co bylo tehdy na dlouhé lokte, tak lepení skla na zeď, kdy jsme nakonec kontaktovali přímo firmu, která to měla dělat přes Oresi a bylo to raz dva. Taky střední třída.
Mám kuchyň z https://dubok.cz už 5 let a stále vypadá skvěle. Tehdy vycházela levněji než IKEA.