Nátlak ze strany rodičů?

Anonymní
2.6.23 21:31

Nátlak ze strany rodičů?

Hezký večer, poslední dobou si hraji s myšlenkou, že již bylo dost parazitovat u rodičů a že bych se konečně odstěhovala a postavila na své vlastní nohy.
Jen bych možná potřebovala pochopit chování rodičů (zde jich je požehnaně :)), takže k věci : doma máme takovou Itálii. S taťkou je vše v pohodě, ale problém máme s mamkou a sourozencem. S mamkou se vlastně nonstop hádáme, jsme na sebe nepříjemné a prostě spolu bohužel nemůžeme vyjít. Občas už je to doopravdy vyčerpávající, když člověk přijde z práce a první co, tak ho doma čeká hádka klidně kvůli hlouposti (vždycky se něco najde - ku příkladu uvařím, vyperu, pověsím prádlo a jdu do práce, vrátím se, sotva si sednu a už do mě šije, že jsem mohla alespoň něco udělat, vyžehlit a podobně). Ale myslím, že není úplně dobře, když už se člověk ani netěší domu.
Ale jakmile nadhodím téma stěhování, tak mi tam skoro brečí na rameni ať neodcházím, že ji budu chybět a podobně. To se dále přehoupne v to, kdy je nepříjemná ve stylu, že jsem nevděčná za to všechno, co pro mě udělali, jsem ještě 20ti leté dítě a podobně…
A nejhorší je, že vždy po těch jejich slzách a prosbách polevím a stěhování smetu ze stolu.
Našetřeno něco mám, ale už si nejsem jistá, jestli by mi 100 000 do začátku stačilo. Co myslíte?
Setkal se třeba někdo s nějakým podobným chováním ze strany rodičů? Dá se to nějak řešit? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1292
2.6.23 21:39

Pokud máš stálou práci tak že 100 000Kc do začátku je to myslím ok, to zaplatíš kauci a nějaké vybavení…případně můžeš pouvazovat o spolubydleni.
Jinak za mě asi takto: kdybych měla žít se svojí mamkou v jedné domácnosti, tak to nedám…a to máme hezké vztahy, ale společne bydlení…to ne…takže za mě, já bych do toho šla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21290
2.6.23 21:39
@Anonymní píše:
Hezký večer, poslední dobou si hraji s myšlenkou, že již bylo dost parazitovat u rodičů a že bych se konečně odstěhovala a postavila na své vlastní nohy.
Jen bych možná potřebovala pochopit chování rodičů (zde jich je požehnaně :)), takže k věci : doma máme takovou Itálii. S taťkou je vše v pohodě, ale problém máme s mamkou a sourozencem. S mamkou se vlastně nonstop hádáme, jsme na sebe nepříjemné a prostě spolu bohužel nemůžeme vyjít. Občas už je to doopravdy vyčerpávající, když člověk přijde z práce a první co, tak ho doma čeká hádka klidně kvůli hlouposti (vždycky se něco najde - ku příkladu uvařím, vyperu, pověsím prádlo a jdu do práce, vrátím se, sotva si sednu a už do mě šije, že jsem mohla alespoň něco udělat, vyžehlit a podobně).Ale myslím, že není úplně dobře, když už se člověk ani netěší domu.
Ale jakmile nadhodím téma stěhování, tak mi tam skoro brečí na rameni ať neodcházím,že ji budu chybět a podobně. To se dále přehoupne v to, kdy je nepříjemná ve stylu, že jsem nevděčná za to všechno, co pro mě udělali, jsem ještě 20ti leté dítě a podobně…
A nejhorší je, že vždy po těch jejich slzách a prosbách polevím a stěhování smetu ze stolu.
Našetřeno něco mám, ale už si nejsem jistá, jestli by mi 100 000 do začátku stačilo. Co myslíte?
Setkal se třeba někdo s nějakým podobným chováním ze strany rodičů? Dá se to nějak řešit? :nevim:

Mela jsem to uplne stejne, ale uplne. Nechce ztratit sluzku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
2.6.23 21:40

Pokud máš stálé zaměstnání a něco našetřeno, tak si něco najdi (spolubydlení třeba), sbal se a odejdi. Já společné stěhování s přítelem doma pouze oznámila a bylo to :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21290
2.6.23 21:41

Jo a stehuj se, co nejdal. Jinak bude natlak, at se tam stavis kazdy den z prace a uklidis a uvaris stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32892
2.6.23 21:41

Odstěhovat se. Zpočátku klidně do spolubydleni. Práci máš, pravidelný příjem, rezervu taky.. Rodiče se musí smířit s tím, že děti vylétnou z hnízda. Pokud ne, je to jejich boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
2.6.23 21:45

Manipulantka, co? Když doma děláš, tak ti říká opak. A když hrozí tvým odchodem to, že doma už nebudeš dělat, tak přijdou na řadu scény. Nechce ztratit služku. Já bych se odstěhovala. Máš na víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101613
2.6.23 21:59
@PaníBovaryová píše:
Jo a stehuj se, co nejdal. Jinak bude natlak, at se tam stavis kazdy den z prace a uklidis a uvaris stejne.

Tak co nejdal zas ne, staci do bezpečné vzdálenosti :mrgreen: cca 40km by melo stacit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11161
2.6.23 22:06
@j.a.n.i1 píše:
Tak co nejdal zas ne, staci do bezpečné vzdálenosti :mrgreen: cca 40km by melo stacit.

Přesně, aby se dalo na návštěvu na otočku, kdyby něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3322
2.6.23 22:10

Když jsi samostatná, pracuješ, tak je nejvyšší čas se odstěhovat. Matka ti hraje na city. To znám z vlastní zkušenosti. Ale musela počítat s tím, že se jednou odstěhuješ. Prostě bych si něco našla a doma oznámila, že další měsíc se stěhuješ. Ale počítej, že tě bude citově vydírat, ale nepolevuj. Já se stěhovala hned po maturitě a to jsem neměla zdaleka tolik našetřeno jako ty. Ale nelituju, bylo to to nejlepší rozhodnutí a hodně mi to dalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
2.6.23 22:10

Odstěhuj se co nejrychleji. A pamatuj si, že nic svým rodičům nedlužíš. To na mě furt zkoušela máma, kecy ve smyslu: "
Já se o tebe starala, já ti utírala zadek blá, blá." a podobná citová vydíračka. Odstěhovala jsem se a našetřeno jsem měla přesně 0 Kč. Odcházela jsem opravdu s holým zadkem. A jaká to byla pohoda. No tak mi dva měsíce nefungoval kotel a půlka elektriky v baráku. Ale měla jsem svůj svatej klid a pokoj. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15897
2.6.23 22:14

Ahoj,
tak ve tvém věku jsem už byla z domu. Ale, beru na vědomí, že to u každého muže být jinak. :nevim:
Peněz našetřených máš docela dost," klobouk dolů ".
Já na tvém místě, bych udělala vše proto, abych se osamostatnila. A to, co nejdříve.
Můj názor, tvé rozhodnutí. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
2.6.23 22:34

S prací, sto tisíci a takovýmhle přístupem matky bych nečekala a stěhovala se. Tuhle částku nemají našetřenu ani některé, co si budou dělat třetího mimíska, protože ten určitě zachrání vztah a za půl roku nemají kam jít od tyrana a despoty.
Zaplatíš kauci, pokud ji bude majitel požadovat, koupíš si to nejnutnější a začneš svobodný život. Držím palce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85334
2.6.23 23:00

Odstehovala jsem se hned po skole a nemela jsem ani zadnou rezervu, zvladla jsem to a vypracovala jsem se. Uz bych byla pryc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15212
2.6.23 23:09

Tvoje matka je manipulant, citováno vyděračka a libi se jí, ze ji posluhujes, pryč odtamtud. Nezažila jsem to id svých rodičů, ani já jsem se takhke k dospělé dceři nikdy nechovala. Není to v poradku, jdi si za svým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný