Kde koupit kuchyň?

8.6.23 20:15

Kde koupit kuchyň?

Zdravím.
Prosím všechny, potřebuji zoufale poradit, kde koupit kuchyň, která vydrží déle jak 5 let! :think:
Mám rozpočet na kuchyň do max. 120 tisíc. Potřebuji opravdu malou kuchyň, nejsem velká kuchařka a zas tolik času tam netrávím a navíc mám limitovaný prostor, takže na velkou kuchyň by nebyl ani prostor.
Původně jsem myslela, že si nechám udělat kuchyni na míru od truhláře, ale ty ceny jsou šílené :( v Oresi kuchyň vůbec nikdo nedoporučuje a Siko také ne. Co ostatní obchody jako Ikea, Möbelix nebo něco jiného?
Každý názor i radu beru, předem děkuji za odpovědi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13769
8.6.23 20:22

Mám kuchyň Ikea už 15 let a vypadá pořád stejně, kromě prac. desky teda, ta už trochu známky používání má, ale nic hrozného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
8.6.23 20:33

Mám kuchyň z IKEA, cca 7 let, využívána denně, jsem spokojená, pořád vypadá jako nová.

Někde jsem četla že si můžeš všechno nacvakat v tom jejich programu a objednat v Polsku prý to vyjde tak o 30-40% levněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
8.6.23 20:53

Mame od Hanaka, cca 6 let a je jako nova.
Ale cenove porovnat s ostanimi neumim, protoze to byla laska na prvni pohled a nikde jinde jsem neslidila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4154
8.6.23 20:59

Ja jsem teda mela malou kuchyn od truhlare a do 120 se to i se spotrebicema veslo a nemuzu si na nic stezovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36007
8.6.23 21:04

Jestli jsi z jižní Moravy muzu ti doporučit firmu co nám dělala na míru. Velká spokojenost a cena super, vše bylo tak jak sme si řekli. Akorát teda mají termíny celkem dlouho dopředu 9 měsíců až rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Birds
8.6.23 21:05

Proč by mělo být třeba Oresi špatné?? :think:
A nechali jste si od truhláře udělat kalkulaci, že vítr, že se nevejdete do 120 tis.?
Samozřejmě nejvíc dostává zabrat pracovní deska. Pokud byste šli nakonec do truhláře, ať vám tam dá desku od firmy EGGER. Mají kvalitní lamino (HPL, high pressure laminate), které je voděodolné. Kompozity a kámen jsou totiž dražší.

• Citovat
  • Upravit
28979
8.6.23 21:11

Doporučuji taky Ikeu, měli jsme ji pět let a jak nová :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13769
9.6.23 00:21
@smile_xxx píše:
IKEA šla s kvalitou hodně dolů..mám doma jen stůl a židle, zbytek nábytku na míru. Ale asi ne po 3 letech stůl vypadá jak po ročních nájezdech malých dětí. A to se u něj jen jí a pracuje. Předchozí stůl z IKEA byl po 5 letech bez škrábnutí.

Ono taky záleží, co se vybere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
9.6.23 08:18

IKEA, 11 let provozu bez problémů.

Edit: taky se přikláním k tomu, abyste si udělali náčrtek a nechali si kuchyň nacenit u truhláře. Třeba budete mile překvapeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23999
9.6.23 08:57

Ve 3 bytech mám od r.2007 obyčejný prachsprostý sektorovky, který vypadají slušně i po 15ti letech, akorát v jednom bytě je odfouklý lamino na dveřích skříňky, která je zavěšená nad sporákem bez odsávače a pořezaná pracovní deska… Ale to je díky de. bilním nájemníkům, pracovní desku krájením bez prkýnka zničíš i u kuchyně na míru za čtvrt mega… 8) Jinak tu samou sektorovku, co mám já, nebo hodně podobnou, pořídíš u nás i dnes za cca 10000,–Kč… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1555
9.6.23 09:16

Mam ikea 5 let a super. Jedine co nevypada uplne super, je bila laminova pracovni deska, ale byla to ta nejlevnejsi, takze jsem pocitala s tim, ze intenzivni denni pouzivani dvema chlapama uplne nezvladne (zustavaji na ni fleky na exponovanych mistech, kde se vyleva caj, sirup, a pod, ale tipuju, ze spis proto, ze jsem jedina, kdo utira hned jak rozleje). Dvirka mam taky jedny z nejlevnejsich a ty jsou jako nove Neni videt rozdil mezi temi petiletymi a novymi, ktere jsme dokupovali minuly rok, kdyz jsme se rozhodli dodelat pevny ostruvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
9.6.23 09:55
@Birds píše:
Proč by mělo být třeba Oresi špatné?? :think:
A nechali jste si od truhláře udělat kalkulaci, že vítr, že se nevejdete do 120 tis.?
Samozřejmě nejvíc dostává zabrat pracovní deska. Pokud byste šli nakonec do truhláře, ať vám tam dá desku od firmy EGGER. Mají kvalitní lamino (HPL, high pressure laminate), které je voděodolné. Kompozity a kámen jsou totiž dražší.

Mám čerstvou zkušenost z Oresi, cenově by to nebylo tak špatné, ale ten jejich přístup, to byl děs. Všechno pro ně byl problém, přestože nabízejí kuchyně na míru, tak na míru neudělají v podstatě nic. Pokaždé když jsem přišla s něčím, co bych chtěla, tak neumějí, nedělají 8o Problém byly i třeba police ve stejném dekoru jako pracovní deska, podstavec pod stůl bychom taky museli dokupovat jinde atd. Od kuchyňského studia, co nabízí kuchyně na míru, si teda představuju něco jiného, to si to rovnou můžu poskládat sama třeba z Ikea a za lepší peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
9.6.23 13:49

S dovolenim se zahackuji. My tedy uvažujeme taky o ikee. Jen jsem se chtěla zeptat, jestli někdo zkoušel i jiný velký obchod, Asko, moebelix, xxxlutz atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný