Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Len-til-kah škoda, to máš přes celou republiku, my máme telecí a i veškerou drůbež ![]()
@Krrysa píše:
@Len-til-kah škoda, to máš přes celou republiku, my máme telecí a i veškerou drůbež
Právě takhle to vždycky dopadne. U nás není nic. Jen ta krůtí farma a to není úplně moje top maso.
@JayLee píše:Problém je, že tohle není vývar. Papiňák je na to, aby maso rychle změklo, ne na to, aby se z něj vytáhlo co nejvíc chuti. Já opeču kosti, aby byl vývar zlatý, nakrájím zeleninu nadrobňoučko, opeču cibuli, táhnu několik hodin, cedím přes plátýnko, zredukuju, posbírám tuk (a uklidím hodně nepříjemného bince) a půl dne v pytli. Naštěstí mám dost místa v mrazáku, což ale ne každý má.
no když das dve hovezi kosti s masem na polevku do papinaku tak za 45 min mas plnej hrnec vyvaru
@Raduš.ka44 píše:
Co se domluvit v nějaké místní hospodě?
Tak to nevím. My jsme rezignovali na obědy ve stravovacích zařízeních právě proto, že nikde neumějí udělat ani blbý vývar (jedna z mála věcí, které moje děti bez problému jedí). Na poslední dovolené jsme si ho objednávali každý den v jiné hospodě a ani jeden nebyl OK. Všechno bylo umělé, s mraženou zeleninou, úplně bez zeleniny, narvané glutamátem, mastné jak šlak, v jednom dokonce plavalo maso opečené v nějakém kari bordelu, asi aby to mělo aspoň nějakou „chuť“. V naší místní hospodě taky vaří hrozně, tam jsme byli jednou v krajní nouzi a bylo to zároveň naposled.
@JayLee - jasně, lepší takový než žádný. Taky nejsem Imperial, abych denně stála u plotny několik hodin. Tlakový hrnec mám víc než jeden. Já jenom že třeba ten Marks and Spencer očekávám už v nějaké kvalitě, ten z tlakáče nebude. A když na to někdo má dost financí, tak proč ne.
@Len-til-kah to by ti chutnalo tady : http://www.slowpec.cz/ a souhlasím, z papiňáku je chuť ale úúúplně někde jinde, než když se to vaří pár hodin v normoš hrnci.. a ještě navíc na kamnech.. nevím proč, a le nad klasickým plamenem vařené jídlo mi chutná víc ![]()
@Krrysa - tak to ale taky nemám
. Za tip díky, to si někam zapíšu, i když je to z ručky. Nám hodně moc chutnalo tady http://www.brusenka.cz/. Tam se chci určitě vrátit. Zato už nebudu jíst tam, kde jsou výletníci na každém kroku a hospodu si otevře každý jouda.
@Hanney píše:
bujon je to samý co vývar, v kostce je jen dehydratovaný.
jo ta chut je stejná
![]()
@Krrysa píše:
@Len-til-kah to by ti chutnalo tady : http://www.slowpec.cz/ a souhlasím, z papiňáku je chuť ale úúúplně někde jinde, než když se to vaří pár hodin v normoš hrnci.. a ještě navíc na kamnech.. nevím proč, a le nad klasickým plamenem vařené jídlo mi chutná víc
ale do kamen musíš přikládat jen dubové dřevo, pak je vývar nejlepší.
Obnovuji diskuzi - příští týden rodím a už absolutně nestíhám… chci si nakoupit vývary ve sklenici nebo v jiných obalech do zásoby… přijde mi, že nabídka už je na trhu poměrně široká a mám z ní i dobrý pocit (že je snad i poctivá)… máte zkušenosti? Budu ráda za doporučení na nějakou dobrou značku… Taky kdyby měl vývar slušnou cenu že… mrazák mám plný, ráda bych vývary do špajzu…