Recept: Brokolicová polévka

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 4 OSOBY
  • Čas 25
Hodnotilo 0 lidí

Další fotky

Brokolice je velmi podobná tvarem i chutí květáku. Recepty na květákové a brokolicové pokrmy jsou velmi podobné, proto můžete využít i recepty z květáku. Květák i brokolici můžeme obalit, uvařit z nich polévku nebo vykouzlit zeleninové pyré, místo přílohy.
Brokolici konzumujeme dříve, než poupata zežloutnou a začnou se otevírat květy.

Postup

V kastrolu rozehřejeme máslo a na malém plameni osmahneme cibuli dozlatova.

Přidáme vývar a brambory. Přiklopíme pokličkou a necháme povařit 15 minut, dokud nejsou brambory křehké. Pokud vám zbyly vařené brambory z předchozího dne, použijte ty. Stačí pak povařit pár minut.

Mezitím odkrojíme z brokolice košťál a povaříme jí na páře asi 5 minut. Brokolici stačí povařit opravdu chvilku. Měla by zůstat stále krásně zelená.

Brambory rozmixujte tyčovým mixérem, přidáme brokolici a mixováním na pomalou rychlost vytvoříme pyré. Pokud chcete v polévce nechat brokolicové růžičky, můžete rozmixovat jen část z nich nebo žádné. Nalijeme zpět do kastrolu, přidáme smetanu, osolíme a opepříme podle chuti. Povaříme dohromady cca 2–3 minuty a máme hotovo.

Autor: okmakeup

Ingredience

  • 1/2 kg uvařené brokolice
  • 1 menší cibule najemno pokrájená
  • 3/4 litru zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 2 středně velké oloupané brambory pokrájené na kostičky
  • 200 ml smetany
  • 2 lžičky másla
  • sůl
  • pepř

Chutnalo vám? Okomentujte recept Brokolicová polévka

Váš příspěvek