Kde na to berou?

13
20.12.14 12:56

Kde na to berou?

Dobrý den :) včera jsem jela přes vilovou čtvrť (kousek u Prahy) a zarazilo sem se nad tím, co jsem viděla - rodinné domy v ceně určitě kolem 10 milionů korun a u některých z nich drahé vozy. Tak si říkám, kde na to ti lidé berou? Protože 10 milionů na 20 let hypotéky je cca 40 tisíc měsíčně, auto za milion na 5 letý leasing je dalších téměř 20 tisíc + benzin, servis, pojištění a jsem na 25-30 tisících. To znamená, že jen za bydlení a auto dají téměř 80 tisíc korun. Co ti lidé dělají za práci, kde jsou takové příjmy? :D

Občas mě i zaráží počet bytů, co se staví - ty ceny? Manžel říkal, že hypotéka je klidně 60 tisíc měsíčně. A to ty byty nejsou nijak veliké, spíš menší. Já to nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5271
20.12.14 12:58

@milahruba ví, jak se peníze vydělávají ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
20.12.14 13:01

Ne jak se vydělávají. JE to tím že maji v životě štěstí taky vím jak vydělat peníze, ale nemám penize na to to zrealizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23436

V ČR je spousta lidí, co neví co s penězma a plat kolem 150t-měsíčně má dneka každej vořežprut, co ho včera připlavila řeka z venkova :roll:
Kdysi sem se bavil s jedním makléřem jednoho developera, co prodával v praze byty předražený o aspoň 80% jejich tržní hodnoty. Řekl mi pamánou větu: „Nechcete za tu cenu, tak neberte. Přijede řepák z moravy ve služební oktávce, co prodá rodičům chalupu, na zbytek si veme hypotéku na 35let, kterou mu za provizi zařídím a ještě si bude myslet, jak je děsně zazobanej“.
Takže asi tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2515

No..asi se nespoléhají na stát :) sami jsou ti, co vybudovali firmy a zaměstnávají v nich ty, co chtěj mít ty sociální jistoty a být v 5 odpoledne doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21549

Holt kdo umi, ten umi. Ja si u tech domu zase rikam, ze bych se o to fakt starat nechtěla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.12.14 13:02

Já taky ne. Taky se sama zamýšlím na tím, co ti lidé dělají. K tomu přidávám i otázku, jestli jsou šťastnější než my, jestli mají kamarády.
Měla jsem jednu velice bohatou kamarádku a tami říkala, že jako rodina nemají přátelé. Měli známé spolupodnikatele, další boháče. Ale přátelé to nebyli. Rodinné vztahy měly hrozné. To je i v chudých rodinách, ale on prý za každým tušil jen nějakého využívače.
Mě udivují mladí kluci, holky kolem 20, kteří se vozí v luxusních autech, nakupují v luxusních obchodech, případně létají po dovolených do luxusních středisek. Jestli je to zásluha rodičů nebo jich samotných.

• Citovat
  • Upravit
15995
20.12.14 13:02

Kradou :mrgreen: Ne, opravdu jsou lide, co vydelavaji takove castky, kor v Praze. Predstav si treba management pobocky nadnarodni firmy. Jo a ta auta muzou byt i sluzebni mimochodem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
20.12.14 13:04

@patricie2014

Ježiš to jsou kecy těch co v životě nic nemaj … víš kolik lidí vybudovalo firmu od nuly? … no, asi nevíš

@milahruba no prodavačka v Tescu si to fakt nekoupí :D příjmy minimálně sto tisíc měsíčně, no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
@Chauvinist píše:
V ČR je spousta lidí, co neví co s penězma a plat kolem 150t-měsíčně má dneka každej vořežprut, co ho včera připlavila řeka z venkova :roll:
Kdysi sem se bavil s jedním makléřem jednoho developera, co prodával v praze byty předražený o aspoň 80% jejich tržní hodnoty. Řekl mi pamánou větu: „Nechcete za tu cenu, tak neberte. Přijede řepák z moravy ve služební oktávce, co prodá rodičům chalupu, na zbytek si veme hypotéku na 35let, kterou mu za provizi zařídím a ještě si bude myslet, jak je děsně zazobanej“.
Takže asi tak :nevim:

Fakt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve

Vojak se stara, vojak ma… :-D. No, zase tak jednoduche to neni. PS takova diskuze tu uz byla, skoro slovo od slova stejna, zase jsi jela kolem :-)?

• Citovat
  • Upravit
12550

Nebo třeba domek zdědili…když se podíváš v Praze na ty prvorepublikové vily a jejich ceny, tak je to mazec, kolikrát i padesát milionů.
Ale věřím, že i poctivou prací si člověk dokáže vydělat na pěkné bydlení i auto…jen jde o to, kolik je ochoten obětovat času pro práci na úkor rodiny… :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23436
@Anonymní píše:
Já taky ne. Taky se sama zamýšlím na tím, co ti lidé dělají. K tomu přidávám i otázku, jestli jsou šťastnější než my, jestli mají kamarády.
Měla jsem jednu velice bohatou kamarádku a tami říkala, že jako rodina nemají přátelé. Měli známé spolupodnikatele, další boháče. Ale přátelé to nebyli. Rodinné vztahy měly hrozné. To je i v chudých rodinách, ale on prý za každým tušil jen nějakého využívače.
Mě udivují mladí kluci, holky kolem 20, kteří se vozí v luxusních autech, nakupují v luxusních obchodech, případně létají po dovolených do luxusních středisek. Jestli je to zásluha rodičů nebo jich samotných.

Blbost. Mají kamarádů a zábavy víc než dost. I v případě, že jsou to pozéři v satelitu a kamarády nemají, tak je lepší být sám a mít porsche než být sám a schánět na večer aspoň suchej chleba. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
861
20.12.14 13:05

@nozu oni se o to taky asi nestarají :mrgreen: (paní na úklid, zahradník a pod) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23436
20.12.14 13:05
@Izzz píše:
Fakt?

Fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek