Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Bydlím na úplné periferii velkého města, v jednom z posledních domů - čučím do lesů. Hřiště tu jsou, ale bídné. Nějaká větší tuším cca 1-2 km, nebudu mít problém tam dojít s mrnětem. Ale spíš budem lítat po lese
osobně - ještě nedávno jsem bydlela uprostřed centra, 100 m 3 dětská hřiště - byl tam tak max bordel, scházeli se tam večer fetny atd, takže se tam válely jehly, použité kondomy atd.. radši periferie, hlídané hřiště dojdem, nebo dojedem mhd. Do centra bych se nevrátila. Co se týče nakupování - mám 3 zastávky mhd Alberta, 5 zastávek velký shoping park.. takže bez problémů. ![]()
Ahoj to je hrůza teda… tak aspoň že teď to máš dobrý… mně tady teda ta příroda dost chybí… když někam chceme na procházku, musíme autem za město, do toho město je teď nějak pořád dost zacpané, fakt hrozný provoz a nejenom před Vánoci…
@Anonymní píše:
Ahoj to je hrůza teda… tak aspoň že teď to máš dobrý… mně tady teda ta příroda dost chybí… když někam chceme na procházku, musíme autem za město, do toho město je teď nějak pořád dost zacpané, fakt hrozný provoz a nejenom před Vánoci…
však právě - já dneska jela přes celé město a místo auta mhd, bylo to rychlejší. Ale jinak fakt pohoda, z okna mám výhled do krajiny, hned za domem mi začíná les. Je to něco zcela jiného. Do centra bych se nikdy nevrátila.. zoufale jsem sem nechtěla - odpor k městu a zjišťuju, že to byla nej volba ![]()
Tak to máš dobrý a hlavně jestli máš zahradu tak to ani hřiště nejsou potřeba tolik
@Anonymní píše:
Tak to máš dobrý a hlavně jestli máš zahradu tak to ani hřiště nejsou potřeba tolik
néé, bydlíme v paneláku
to jsem taky nikdy nechtěla, ale ty 4p nejsou tak hrozný
zahrada můj sen, ale neklaplo to..
Říkám si na kroužky by to centrum bylo dobré ale nevím, dva roky jsem to vydržela ale teď už mi fakt vadí čím dál víc jak to trvá se z města dostat někam na hřiště a do přírody, ale nic není ideální já vím… vše má něco… já jen znám maminy co mají zahradu a dětský hřiště za barákem tak mi to přijde, že mají fakt pohodu… ale ty zase nemají tak aktivní děti
takže to ani nevyužijí… ![]()
My bydlíme na sídlišti na okraji Prahy, a hřiště jsou tu na každém kroku, do 15 minut pěšky máme 10-15 hřišť. do 5 minut pěšky asi 4.a obchodů tu máme taky hodně, do 5 minut pěšky 2 supermarkety, do 20 minut MHD veškeré supermarkety i diskonty. a obrovský park s kusem lesíka máme taky 10-15 minut pěšky. historické centrum 30 minut tramvají. upřímně, už jsem tak rozmazlená, že si nedovedu představit, že bych se měla čehokoliv vzdát, ať už zeleně, nebo hřišť, nebo obchodů
ale věřím, že všude takové možnosti nejsou.
Aha
no dnes jsme se byli právě podívat na byt panelák a docela se nám líbil po dvou letech hledání, ale v paneláku jsem nebydlela já ani manžel tak nevíme, ale známí nám říkají ať se toho nebojíme…
@Anonymní píše: Říkám si na kroužky by to centrum bylo dobré ale nevím, dva roky jsem to vydržela ale teď už mi fakt vadí čím dál víc jak to trvá se z města dostat někam na hřiště a do přírody, ale nic není ideální já vím… vše má něco… já jen znám maminy co mají zahradu a dětský hřiště za barákem tak mi to přijde, že mají fakt pohodu… ale ty zase nemají tak aktivní dětitakže to ani nevyužijí…
starší má kroužky ve škole a přidružené ke škole
jinak dětský hřiště za barákem rovná se peklo - víš, jaký bordel děcka dělají? ![]()
@Anonymní píše:
@slavuska1 tak to máš super a jak se Ti Bydlí v paneláku?
dobře, já v paneláku žiju odjakživa, a upřímně, cihlový domy mi připadají takový studený, moc vysoký stropy..nevím, já bych z paneláku nechtěla. ono je fajn, že nás panelák má 12 pater, takže má o poznání silnější zdi než klasický 7-8 patráky, takže od sousedů neslyšíme prakticky nic. jen šachtou ždímání zapnuté pračky v noci, ale to fakt jen v koupelně, v ložnici to slyšet není. takže ani děti moc nemírním v porjevech(jen skákat z výšky na zem je nenechám),a nikdy si na nás nikdo nestěžoval..tak doufám že to fakt slyšet není
odmala do minulého jara jsem bydlela v 8 patráku, a tam sem tam něco slyšet bylo, ale žádná hrůza(i když pravda, nikdy k nám nebydlely malé děti blíž, než od 2 patra.)
@slavuska1
A prozradis co je to za sídliště? Nejsou to Repy? Přesně něco takového co popisuješ hledám
můžeš i sz, diky
@Mikys píše:
@slavuska1
A prozradis co je to za sídliště? Nejsou to Repy? Přesně něco takového co popisuješ hledámmůžeš i sz, diky
jsou, uhodlas ![]()
Vybírat bydlení podle hřiště je podle mě blbost. Ale tobě jde aasi celkově o prostředí.
Bydlet někde na samotě bych nechtěla, ale zrovna hřitě bych nepovažovala za stěžejní. Mě samotné jde spíš o možný únik do přírody, bud velký park, lesopark, less, řeka… hřiště budeš řešit ted chvilku, časem stejnak budete mít i jiné aktivity a hlavně školku, na hřiště budete chdit po školce. stejně tak kroužky.
sama ted bydlíme na okraji prahy, do školky, hřiště… je to sice skoro kilák, ale dobré spojení MHD, v centru městské části dobře fungující mateřské centrum, hřišťat spousty, obchody, pošta. čekat 5 minut na bus a 5 minut jízdy mi nijak zvlášt neomezuje. kdybych se tam musela vláčet děnně pěšky, to ne.
Milé mamky, poprosila bych o radu. Nyní bydlíme v malém bytě 2kk v centru většího města a hledáme větší. Problém je, krom toho, že byt je malý, že syn si tu nemá kde hrát, na hřiště je to pěkný flák cesty kočárem a nebo musíme autem a tak bych chtěla byt co má hřiště blízko a zelenou plochu kolem a samozřejmě byt větší…a hlavně doma ho být nebaví, je hodně aktivní a pořád v pohybu… Nějak začínám být dost fyzicky vyplivnutá, když syn usne, což býváněkdy dost pozdě jsem tak přetažená a unavená, že ani nemůžu usnout, ale to je na jiné téma.. a když si představím to tlačení kočáru do kopce, tu dálku přes půl města a těch křižovatek, mám za ty dva roky po chuti vůbec vylézt ven, kor malý se ještě někdy vzpouzí a do kočáru ho nenacpu… a vrátím se fakt uplně uhnaná a zpocená… Mám tedy pocit, že tohle by mi značně ulevilo
Jak to máte s dětskými hřišti vy? Blízko nebo daleko? Jak moc jste to ocenily? Daly byste přednost klidnému cihláku v centru s obchody(tady fakt široko daleko neni jiná možnost, takže s malým jezdíme nakoupit a kolem obchodů, když nechci flák daleko…) nebo raději většímu paneláku na okraji…Bohužel i tam kolem celého sídliště je dost frekventovaná silnice, tak nevím má to své pro a proti, každopádně nevím jak bychom to dělali do budoucna, chci se přestěhovat hlavně kvůli synovi,
ale s manželem se té změny, stěhování s prďolou a větší hypotéky trochu děsíme…