Jak máte zařízeno?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
542
15.12.14 15:10

Jak máte zařizeno?

Ahojky, jen tak na pokec se ptám. Mám kolem sebe kamarádky a rodinu, které mají většinou moc hezky zařízeno, nový domeček, nebo rekonstruovaný byt a teda musím říct, že my máme nejskromněji - né že by to bylo nejdůležitější, ale tím že člověk je pět let doma na mateřské, tak mě plno věcí nebaví - např. staré jádro :poblion:, máme koberce - které nenávidím :pocitac: - chci spoň lino. Tak kafrím, no. :cert: Jak to máte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lizzi
15.12.14 15:13

Taky máme staré jádro, na nové prostě zatím není. Manžel to vymaloval latexem a docela to vypadá dobře. Koberce máme taky, ale to kvůli dětem aby bylo teplo od nohou a neklouzalo to, když chodí bez botiček. Taky se můžou válet po zemi a nemusím moc řešit podkladovou deku. Až budou větší dá se pryč.

• Citovat
  • Upravit
72725
15.12.14 15:15

@santape v červenci jsme se stěhovali do svého, doteď není hotovo dle představ.. teď chlap přišel s tim, že v obýváku bude koberec, tak jsem na něj zvědavá :mrgreen: pořád je co dodělávat - podlahy atd.. udělali jsme základní věci ala kuchyň, elekto, koupelna a wc, výmalba a zbytek se dodělává. Není to tak dlouho, co nám teprve nainstalovali šatnu… musíme pomalu, postupně, už jen proto, že jsme se dost vydali z peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
15.12.14 15:15

Mám to takový, jaký jsem si to udělala. No jasně, jmenovat se Rotchieldová, tak to tu vypadá ještě lépe. Ale asi tak, že tuhle si švárovci pořídili zase nějaký další kousek a ptali se, proč my ne. Proč nám stačí starý gauč a stará televize. No stačí. Holt ale potřebujeme - nebo chceme - nebo se nám líbí - nazvěte to jak chcete - jiné věci, a ne nutně movité povahy. A není to o tom, že bychom na tu supergigatelevizi za 45000 Kč neměli. Prostě mě netankuje, nezávidím nikomu, jaký to má doma. Má to takový, jaký si to udělá. Respektive asi takhle, většinou seznám, že se mi to u nich nelíbí, že doma to mám lepčejší i s tím rozviklaným gaučem a 20 let starou televizí od kamaráda :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
15.12.14 15:19

@santape neřeš to :kytka: když bude čas, chuť a peníze, tak si to taky uděláte podle svých představ ;) podstatné je, že je doma pohoda. Je úplně jedno, jestli na sedačce za 50 tisíc, nebo za 5… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.14 15:21

Klíd. Nejsi sama ;).
My přestavujeme starej barák, dvougenerační. Teď se dodělává druhé patro - jsou tam jenom hrubé omítky. Zatím. Manžel je na všechnu zednickou práci sám.
První patro máme hotové asi 9 let, takže žijeme v podstatě na stavbě.
Zařízení máme opravdu hodně staré - tak 30 let minimálně. Koberce jsme sice tehdy dávali nové, ale ty už by potřebovaly vyměnit.
Taky se těším, až budeme hotoví se stavbou a už teď masíruju manžela, že se budeme zařizovat novým nábytkem.
On je totiž ražení, že by do nového bytu dal staré zařízení - skříně, gauč atd.
:cert: :roll: :cert:

radši inkognito :oops:

• Citovat
  • Upravit
15924
15.12.14 15:25

No my se stehujeme ted po vanocich a taky vse nebude rovnou vse tip top podle nasich predstav…holt pomalu to dame dokupy :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.12.14 15:26

Stavíme, takže náš současný byt je opravdu už jen provizorium, do kterého už nehodlám investovat ani pětník. Takže neboj, nejsi v tom sama. Já si aspoň občas udělám malinkatou radost tím, že si koupím nějakou dekoraci do domečku, o které jsem (zatím :lol: ) přesvědčena, že ji tam určitě použiji.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.12.14 15:37

My jsme v obecním bytě. Vrážet peníze jsme sem nechtěli. Dostali jsme peníze ze správce, takže nová kvalitní PVC - konečně, starý byly peklo. Lišty bychom si měli kupovat sami, ale rozhodli jsme se, že postavíme dům, takže sem nedáme už ani ťuk.
Ale jinak k vybavení, nemáme žádný drahý, ale taky ne extra starý. Máme to doma hezký, útulný.
Zrovna ted ležim na gauči po babičce, kterej je úplně boží. Jídlo vyndaváme z potravinový skříně po babičce, nedala bych ji ani za nic. Máme tu starší i novej nábytek, ve výsledku moderní byt.

• Citovat
  • Upravit
47759
15.12.14 15:39

Máme malé děti, jedno 3 roky a druhé 18. měsíců, vybavení bytu také staré, nebudu investovat do nových věcí, dokud mám doma demoliční cetu :mrgreen: Až povyrostou, tak chceme všechno vyměnit, zatím to opravdu nemá smysl a jelikož je chlap na Md, tak na to nejsou ani finance :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
15.12.14 15:47

Já si myslím, že nezáleží na tom, jestli jsou věci v bytě nové, ale na tom, jestli nejsou zničené. Krásu domova nedělá nový nábytek, koberec, nebo koupelna, ale lidé, kteří v něm žijí a jak žijí. Mám kamarádku, která má vše nové a necítím se tam nic moc dobře ( takže nový nábytek nezaručuje tu domácí pohodu) a mám kamarádku co má byt po babičce, ve kterém si nechala i většinu nábytku. Vymalovala, dokoupila nějakou dekoraci, pohrála si s tím bytem a cítím se tam 100× líp :nevim: Já osobně mám teda všechno nové, ale je to proto, že jsme oba mladí a chlap šel s igelitkou od rodičů, já měla malou garsonku, kde byla postel a skříň, takže jsme zařízení potřebovali a protože jsme rekonstruovali půdu v baráku tchánů, tak jsme brali půjčku na vše. Peníze zbyly, tak jsme si mohli zařídit tak jak jsme si přáli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
15.12.14 15:56

Ex odešel, když byly malé 3 měsíce a jako bonus si vzal vybavení třípokojového bytu, které jsme si pořizovali spolu. Nebýt známých, máme věci v přepravkách na zeleninu a ležíme na matracích. Mám ještě dvě starší děti.
Na rodičáku a pak 2 roky na ÚP jsem si nepořídila nic, teď dělám za minimálku, tak jsem ráda, že vyjdeme.
Nelíbí se mi, že tu mám „sbíraniko“, ale nedá se nic dělat. A na nové neušetřím.
Ale máme střechu nad hlavou a to je nejdůležitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
15.12.14 15:58

@santape @santape Ahoj, my teda máme novej domeček s novým vybavením, ale jelikož máme dvě děti, tak některé věci budeme muset, jak budou mít prcci větší rozum, vyměnit (poškrábanej konferenční stolek, kterej nebyl nejlevnější apod…no ještě nechápou, že se některé věci dělat nesmí) :lol: Takže to je zase výhoda staršího nábytku, že tě to tak nemrzí, když se něco zničí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
15.12.14 16:04

No, koupili jsme domek (cca 2,5 roku) takže koberce jsem vyházela, holce dala nový nábytek (protože v bytě měla pár skříněk a v novém pokoji byla jak v tanečním sále. Ale jinak jsem si vše (až na kuchyň, která byla v domku) přetahala z bytu. A musím říct, že obývací komody se k nynějšímu obýváku moc nehodí, sedačka už je taky prošoupaná, ale nechci si kupovat novou když je mladší dcera ještě patla. Si říkám, že nové si koupím tak za dva roky až budu mít reálnou šanci že se to jen tak nezničí.
Takže náš dům, žádná moderna určitě není(nábytek kupovanej cca před 10ti lety a do jiného stylu ),ale může být i hůř. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
15.12.14 16:11

Taky jsem doma s dětmi pět let, před deseti lety jsme si pořizovali novou koupelnu a kuchyň a musím říct že kuchyň by potřebovala vyměnit neboť nám se začíná kazit jeden spotřebič za druhým, dvířka kolem trouby se loupájí atd.No dokud nebudu chodit do práce tak nic nebude. Nový bude akorát pro děti nový dětský pokoj, ale to až donutím manžela na tom trochu zapracovat :roll:.Nábytek máme starý a jsem ráda protože naše děti po něm neustále kreslí taky po zdech a to přes to že pastelky hlídám jako oko v hlavě, ale sem tam se nějaká zakutálí a ve chvilce máme vymalováno :mrgreen:.No s dětmi jsme si na vánočním tvoření udělali vánoční výzdobu a myslím že jsme v tom našem postarším domečku s postarší výbavou spokojeni. I když se taky někdy zasním s vidinou něčeho nového :D. Možná až budou v pubertě a přestanou lozit po nábytku :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí