Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Taky jsem doma s dětmi pět let, před deseti lety jsme si pořizovali novou koupelnu a kuchyň a musím říct že kuchyň by potřebovala vyměnit neboť nám se začíná kazit jeden spotřebič za druhým, dvířka kolem trouby se loupájí atd.No dokud nebudu chodit do práce tak nic nebude. Nový bude akorát pro děti nový dětský pokoj, ale to až donutím manžela na tom trochu zapracovat
.Nábytek máme starý a jsem ráda protože naše děti po něm neustále kreslí taky po zdech a to přes to že pastelky hlídám jako oko v hlavě, ale sem tam se nějaká zakutálí a ve chvilce máme vymalováno
.No s dětmi jsme si na vánočním tvoření udělali vánoční výzdobu a myslím že jsme v tom našem postarším domečku s postarší výbavou spokojeni. I když se taky někdy zasním s vidinou něčeho nového
. Možná až budou v pubertě a přestanou lozit po nábytku
.
@santape jo a taky jsou zasekaný v dluhách na třicet let, nebo mají bohaté rodiče. Buď v klidu, důležitý jestli máte „doma“ klidně staro, ale doma.
Na tohle já vůbec nekoukám, naopak se lépe cítím u kamarádky co má všechno splácaný, než u ty co má doma vystajlováno podle posledních trendů.
A já si radši koupím víc kilo jídla než novou sedačku
Nemáme žádné dluhy, vše kupujem za hotové. Jen na chalupu jsme si půjčili cca 150 že nám chybělo. Haranti mají nábytek co sekupoval nevím před 12 lety, jeden harant odešel, nábytek dostal nejmladší. Zničený to není tak to nebudu měnit ne? Hodně dělají doplňky to miluju a obmněňuju, ale protože jsem lakomá tak si je spíš vyrábím sama ![]()
Jsem samoživitelka a bydlím sama s dcerkou. S přítelem máme finance oddělené. Bydlíme ve starším domečku a skromně. Nemáme vystajlováno podle poslední módy, ale jsme tady doma a líbí se nám tu.
Občas, když jsem na návštěvě někde, kde jsou opravdu peníze, tak se zasním, jaké by to bylo a co bych kam pořídila
Ale jsme ve svém, nemáme dluhy, a máme se rádi ![]()
My máme zařízeno hodně punkově
Bydlíme v novém domku se zahradou a myslím, že jsme se dost vyšťavili na stavbě a zařizování nejnutnějšího. Ani ne tak finančně, jako že už se nám dál budovat prostě nechtělo, na stavbě jsme řešili, aby technicky všechno fungovalo, tak jak chceme - topení, voda, podlahové topení, na kuchyni jsme se taky vyřádili… Od kolaudace všechno zařizujem postupně, jak přijde nějaký nápad nebo potřeba něco koupit. Takže to dopadlo tak, že jediná klasicky zařízená místnost je ložnice. Ale třeba v obýváku máme krbový kamna a zahradní houpačku a přes zimu tam parkuje motorka
Mám ještě pár nápadů, jak to tady dovybavit, ale tradiční interiéry už ani nechci, spíš časem přibude nějaký to přízemní válení ála čajovna a z pracovny bude navíc dětská herna.
My jsme s přítelem spolu přes 3 roky a celou tu dobu rekonstruujeme dům. Když pominu peníze tak to stojí strašný nervy a úsilí a taky spoustu volného času. Bydlíme momentálně v patře protože přízemí „se dělá“. Máme vše provizorně - pračka je v kuchyni pod oknem protože jinak nejde momentálně zapojit a zavazí mi při vaření, koupelna s wc je obouchaná téměř na cihlu - máme opět provizorně zapojenou vodu, koupeme se ve vysoké vaničce co patří do sprcháče (rohová), wc splachujeme kýblem protože tam ještě natáhlá voda není a jako bonus - nemáme dveře takže návštěva je u nás vyloučená jelikož by bylo vidět na každýho, co vykonává svoji potřebu…
Takže já k nám nikoho nezvu a tím pádem mě ani netrápí jak to u nás momentálně vypadá. Po Novým roce už bude přízemí hotový takže se přesuneme dolů a to vřele uvítám každou návštěvu protože už bude vše nový a hlavně čistý - žádný prach, bourání apod jako je to teď. Do porodu se snad stihnou dodělat v patře pokoje a druhá koupelna ![]()
Holky souhlasím s tím, že raději být nezadluženi a mít zařízeno skromněji, než mít moderno a nedovolit so jet x let na dovču. Tak joooooo ![]()
Ahoj. Budu se stěhovat do garsonky asi 30 metrů čtverečních. Byla jsem zvyklá na byt 3 + 1,ale po rozvodu se musím přestěhovat. Představovala bych si to tak že, bych si koupila nějaký gauč, před ten dala konferenční stolek a tv stolek, nejakou komodku, dále do místnosti psací stůl s židlí a 2 matrace pro případné přespádní a ještě jsem zapomněla šatní skříń. Jak máte zařízeno vy? Je to celkem malý napadlo mě kde sušíte prádlo. Koupelnička je hodně malá spolu s wc, napadlo mě si tam natáhnou šnůry, ale stějně 3 šnůry je malý.
@doulova87
My s přítelem bydlíme zatím v podnájmu v garsonce a máme to uděláno takto: v chodbě jsou vestavěné skříně, kam jsme dali všechno oblečení a boty a jsou tam i vestavěné poličky, cca 9, kde se pohodlně vešla kosmetika, úklidové drobnosti a různé dokumenty, šanony atd. V hlavní místnosti máme kuchyňskou linku s pračkou, lednicí, dále 2 regály, kde máme knihy a různé drobnosti, postel a velký jídelní stůl, na kterém máme tv..Je dost velký, takže konferenční stolek ani nepotřebujeme a slouží jako pracovní i jídelní stůl..Posledním nábytkem je komoda na spodní prádlo..Jinak prádlo sušíme na balkoně, je zasklený a majitelka nechala udělat takové ty sušáky u stropu, které se při věšení prádla stáhnou dolů a poté zase vytáhnou, takže nezavazí..Jinak i ten balkon je dost prostorný, takže jsme tam uložili i různé nepotřebné věci..Máme garsonku cca 25 m2 a balkon 5m2…
@doulova87 místo tv stolku bych zvolila další komodu, úložný prostor se vždy hodí ![]()
Moje garsonka nemá předsíň. Je to jedna velká místnost s kuchyní. Hned jak vejdu mám malinkatej botníček a sušák s prádlem prozatím.
Ještě mám navíc dvě lampy. Jednu dám asi ke gauči a druhou k madracím.. Balkon bohužel nemám. Přijde mi, že ta místnost nemá hlavu ani patu. No v koupelně jsem si koupila takové košíčky na kosmetiku a mám tam i pračku. Mám to prozatím jen na hrubo. A ještě jsem přemýšlela, že bych dala ke konferenčnímu stolku 2 malý křesílka pro návštěvu.
@doulova87
Ahoj, s přítelem jsme dočasně taky v garsonce. Myslím, že je ale větší. Pračku máme v koupelně a v místnosti: postel, jídelní stůl a 4 židle, linku a lednici, 2 šatní skříně ( rohovou a čtyřdvéřovou) a komodu na které je televize. Venku na dvoře jsou šňůry pro nájemníky a v zimě sušíme doma na sušáku.
Jinak před námi tu měl pár „spací patro“ a pod ním stůl. Ušetří to také místo ![]()
Děkuji za odpovědi. Já právě patro nechci. Popravdě mám nábytek nakoupený z ikei. Nechce se mi moc do toho investovat. A lednici mám vedle kuchyŇské linky. Místo postele jsem si koupila dvě matrace a vedle nich dala dva stolečky z ikei.
@doulova87
Tak v tom případě bych se pokusila co nejvíce využít volný prostor komodou/skříní/regálem na oblečení nebo knihy atd, jelikož i na ten balkon jsme uložili dost věcí..Koupelnu máme taky malou, máme tam akorát koš na prádlo a prostor okolo wc je obložen úklidovými prostředky…Lampu bych jednu asi zrušila, pokud zbytečně nezabírá místo a na křesílka bych se asi vykašlala..Spíš bych šla do toho většího jídelního stolu..My na něm máme tv, noťas a xbox a normálně jej používáme jako pracovní a když jdeme jíst, tak vše (resp. jen počítač) odsunem..Když má dojít návštěva, tak počítač schováme a to ostatní tolik místa nezabere, takže v klidu posedíme i ve čtyřech…
@doulova87 píše:
Ahoj. Budu se stěhovat do garsonky asi 30 metrů čtverečních. Byla jsem zvyklá na byt 3 + 1,ale po rozvodu se musím přestěhovat. Představovala bych si to tak že, bych si koupila nějaký gauč, před ten dala konferenční stolek a tv stolek, nejakou komodku, dále do místnosti psací stůl s židlí a 2 matrace pro případné přespádní a ještě jsem zapomněla šatní skříń. Jak máte zařízeno vy? Je to celkem malý napadlo mě kde sušíte prádlo. Koupelnička je hodně malá spolu s wc, napadlo mě si tam natáhnou šnůry, ale stějně 3 šnůry je malý.
Osobně bych se vykašlala na matračky, nechala bych rozkládací Lkový gauč, na kterém lze pohodlně spát. Maximálně bych pro větší komfort pořídila nějakou tenší snadno skladnou matračku/karimatku (prostě podobnou nějakou věc, dneska už jsou dost vymakané), která by se hodila na gauč. A nebo si tam nechat kvalitní postel (buď do patra nebo palandu nebo jako malou oddělenou část) a gauč/křeslo k tomu.
Na přespání bych pořídila nafukovací matračku - spí se na tom velmi dobře, je to skladné a můžeš jich mít několik (jednolůžkové doporučuju) pro vícero přátel.
My konf. stolek nemáme, zabíral by strašného místa. Máme ale v blízkosti pohovky jídelní stůl nebo případně takový mení skládací taburet, který se dá využít všelijak. Ale je to na tobě, záleží jak moc tam oceníš prostor.
Šatní skříň - dost záleží na dispozici. Koneckonců jestli máš někde aspoň hrubý nákres tvaru místností i s velikostma, tak se pak líp radí ![]()
Sušení prádla - máme sušičku s pračkou v jednom. Nemáš v koupelně elektrický sušák, jak se dává na zeď? Případně se pak dá nad vanu dát taková ta natahovací šňůra, kterou lze srolovat pokud jí nepoužíváš. Pokud máš balkon (i kdyby malý), využila bych toho. Ale budeš tam asi sama pokud tomu dobře rozumím, takže věcí na praní nebudeš mít tak moc, takže si myslím, že bys se to dalo zvládnout i bez sušáku na balkoně, jen třeba s tou sušičkou.
A jinak všechny ostatní organizační věci mají u nás více méně jedinou podmínkou - skladnost! Tyčový vysavač, mop bez kýble, žehlící prkno buď hodně malé a dobře skladné nebo malé bez stojanu (dá se opřít třeba o stůl, ale sám zabírá minimum místa) nebo pokud bys žehlila na stole, tak klidně i jenom žehlící deku.
Příspěvek upraven 28.08.16 v 19:56