Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, chtěla bych požádat o radu nebo o názor co si o tom myslíte, protože já už nevím, co si o tom myslet. ![]()
Koupili jsme si byt i s balkonem, který jsem si vždy hrozně přála. Bohužel jsem si všimla, že máme neustále popel na balkoně. Nejdřív toho nebylo tolik a já to už tak moc neřešila a jen to zametla. Pak jsem požádala vedle souseda, že je to nejspíš od něho a jestli by si nemohl vzít popelník, že jsem popel měla i na košili manžela co jsem sušila prádlo - tak si ho pořídil. Ale v poslední době se to zhoršuje a měla jsem tam i vajgly.
Nevím, co s tím, vedle soused si vzal popelník, nad ním soused co jsem ho viděla kouřit - na můj dotaz zda, by si nemohl vzít popelník prý nekouří a nad námi taky jsou nějací sousedé a ty taky kouří. Je to vždy jen na jedné straně balkonu ale jak zafouká vítr tak je to všude.
Nemůžu tu obcházet jak blázen celý barák a vynadat provizorně každýmu asi by si mysleli, že jsem na hlavu. Je proti tomu nějaká obrana? Kdyby toho bylo málo, tak neřeknu a nechci ani někoho v žádným případě omezovat ať si kouří - ale ať mi neničí balkon, nemůžu tam věšit ani prádlo, protože jsem to měla i na košili a celkově už ani na ten balkon nechodím a mám ho prázdný…jak mi to vadí. Jen zametám popel a vajgly. ![]()
Napadlo mě tedy řešení, zasklení balkonu…budu potřebovat souhlas všech vlastníků? Nikdo ho tady v domě zasklený nemá, tak bych nerada nepříjemnosti. Nebo jen povolení od stavebního úřadu?
Děkuji
Hlavne, ze se nekouří pod vama, ten smrad je hrozny.
Koupila bych pekne popelníky a obešla sousedy, ze mas toho na balkoně hodne, ze Ti nicí i prádlo.
Jo, to znám ![]()
Pod námi je baba co hulí skoro pernamentně, a když nehulí tak hulí její kluk, a nyní i chlap co chodí s její dcerou ![]()
A hulí i nad náma, jednou jsem zjistila, že máme propálený koberec na balkoně, máme tam takový zelený, jakoby umělá tráva či co…
Jednou jsem viděla chlapa nad námi jak vyhazuje nedopalek u balkonu, a bylo mi jasné, od koho to je ![]()
Takový ksindl
![]()
Takže větrat jen chvilku, jinak na 100% máme nahuleno i v obýváku.
Myslím, že obrana asi neexistuje
![]()
U nás je to to samý, akorát, že to dělá soused od vedle. A u nás zabral přítel. Došel a bafl na něj, že co to jako má znamenat, kouřit z okna a že jestli jemu ten smrad nevadí, tak nám ano. A že jestli chce kouřit, tak má jít ven!
A byl klid… vtipný, že dokud jsem na něj houkala já, tak to nepomohlo… ![]()
@22Denisa Zapálit na balkóně v nehořlavé nádobě starou pneumatiku, vzít větrák a nasměrovat vznikající cerný dým na byt původního majitele nedopalků, a až vyleze aby se podíval co se dějě mu s klidem oznámit že nemusí mít strach, že mu ten nedopalek rozhodně na balkón nehodíte. ![]()
Budou Vánoce, kup popelníky a sousedy nad váma s úsměvem podaruj ![]()
@mr. Armani píše:
@22Denisa Zapálit na balkóně v nehořlavé nádobě starou pneumatiku, vzít větrák a nasměrovat vznikající cerný dým na byt původního majitele nedopalků, a až vyleze aby se podíval co se dějě mu s klidem oznámit že nemusí mít strach, že mu ten nedopalek rozhodně na balkón nehodíte.
@BlueFairy píše:
@mr. Armanipokutu jim pak zaplatíš ty, předpokládám…
Nebrala bych všechno tak smrtelně vážně… ![]()
I kdyz je smrad z cigaret problem tak zakladatelka neresi smrad, ale bordel z nich ne?? ![]()
@BlueFairy Ach tak dobrá, vysvětlím ti to, to byla nadsázka, tedy žert, taškařice etc. Pokud bys jěšte nečemu nerozuměla, s klidem se na mě obrať neváhej.
@22Denisa záleží na vlastníkovi domu - u nás je k zasklení třeba souhlas družstva, i když je byt náš. a protože se bude zateplovat, tak nám to nepovolili. Co dělat? Můžeš všechny požádat, ať na balkoně nekouří, ale je to marné.. my bydlíme v posledním patře, nás otravuje smrad ![]()
To zasklení - jednou mi říkali, že když je takové to klasické „neviditelné“ zasklení, že na to žádný souhlas potřeba není, kdyby to bylo s nějakými výraznými rámy apod., tak je ptořeba souhlas družstva (výboru společenstva vlastníků, či co tam máte). Zeptej se na to u vás…
můžeš dát ceduli k výtahu „Kdo hází vajgly tak, že to padá na balkon ve druhém patře, tak to prosímvás nedělejte“ ![]()
@kate02 @mr. Armani já nejsem blbá, pochopila jsem to. Reagovat je zakázáno? To že za to nedám dvacet sluníčkových smajlíků ještě neznamená, že to byla vážná odpověď a ne pouze „řečnická reakce“
![]()