Sousedi kuřáci - jak se bránit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
káťa
15.12.14 12:49

Asi bych obětovala 1 den a číhala, od koho to jde. A za dotyčným zašla (nejlépe tedy chlap) a požádala jej aby to nedělal. Jinak že to budu nucena řešit přes příslušný správní orgán (je to přestupek) a přes majitele bytu (pokud je to podnájemník). A to bych také následně udělala, pokud by toho nenechal.

• Citovat
  • Upravit
6
23.6.15 14:53
@22Denisa píše:
Ahoj, chtěla bych požádat o radu nebo o názor co si o tom myslíte, protože já už nevím, co si o tom myslet. :nevim:

Koupili jsme si byt i s balkonem, který jsem si vždy hrozně přála. Bohužel jsem si všimla, že máme neustále popel na balkoně. Nejdřív toho nebylo tolik a já to už tak moc neřešila a jen to zametla. Pak jsem požádala vedle souseda, že je to nejspíš od něho a jestli by si nemohl vzít popelník, že jsem popel měla i na košili manžela co jsem sušila prádlo - tak si ho pořídil. Ale v poslední době se to zhoršuje a měla jsem tam i vajgly.

Nevím, co s tím, vedle soused si vzal popelník, nad ním soused co jsem ho viděla kouřit - na můj dotaz zda, by si nemohl vzít popelník prý nekouří a nad námi taky jsou nějací sousedé a ty taky kouří. Je to vždy jen na jedné straně balkonu ale jak zafouká vítr tak je to všude.

Nemůžu tu obcházet jak blázen celý barák a vynadat provizorně každýmu asi by si mysleli, že jsem na hlavu. Je proti tomu nějaká obrana? Kdyby toho bylo málo, tak neřeknu a nechci ani někoho v žádným případě omezovat ať si kouří - ale ať mi neničí balkon, nemůžu tam věšit ani prádlo, protože jsem to měla i na košili a celkově už ani na ten balkon nechodím a mám ho prázdný…jak mi to vadí. Jen zametám popel a vajgly. :nevim:

Napadlo mě tedy řešení, zasklení balkonu…budu potřebovat souhlas všech vlastníků? Nikdo ho tady v domě zasklený nemá, tak bych nerada nepříjemnosti. Nebo jen povolení od stavebního úřadu?

Děkuji

Ahoj,

úplně ti rozumím. Taky jsme se před časem nastěhovali s manželem, do třetího patra, nad námi i pod námi kuřáci a byl to vážně děs. Já třeba nejsem povaha na to, abych někomu domlouvala, manžel se snažil, ale nakonec to málem dopadlo napadením. Sousedi prostě v lepším případě řekli, že co dělají na vlastním balkoně, je jejich věc. Takže já boj se sousedy vzdala a přemluvila manžela na prosklený balkon. Já myslim že souhlas všech vlastníků nepotřebuješ, ale povolení stavebního uřadu určitě. My měli výhodu v tom, že u nás v domě už jeden takový balkon byl. Manžel se přímo lidí zeptal a poradili nám přesný postup. Jinak se zkus podívat sem: www.svet-oken.cz/…ovoleni.html snad ti to pomůže. Já nakonec našla i něco na stránkách stavebního uřadu tady : http://www.praha9.cz/…kleni-lodzie Ale nejlepší je přímo se někoho zeptat, pokud je možnost, nebo zajít na úřad a tam se poptat, podle všeho to je totiž dům od domu jiné. Jinak my máme balkon už měsic zasklený a jsme spokojení, alespon už s nikým nemusíme nic řešit - a nic nemusíme dýchat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
18.6.18 18:39

Koupili jsme si vysněný byt s balkonem a vedle našeho bytu mají byt kuřáci. Je to už nesnesitelně. Náš byt je orientovaný na jednu stranu. Nemůžeme ani větrat, protože veškerý kouř z cigaret jde do našeho bytu. Je jedno jestli je otevřené okno na balkoně nebo v posledním pokoji. Vítr jde směrem k nám a vždy je pach z cigaret v bytě. Se sousedy se nedá domluvit. Jsou sociálně slabší a jednodušší. Nikdo jiný s nimi problém nemá. Vítr fouká jen našim směrem. Zápach z cigaret řešíme pouze my. Co byste dělali jsme už zoufalí. Už jsem uvažovala o koupi nějakého super zápachu, který by je odradil od pobytu na balkoně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
18.6.18 18:41

@SábaW u nás to samé, sousedi kuřáci, kouří na balkoně takže jsme proti nim krátcí… nesnáším kuřáky :cert:

• Citovat
  • Upravit
9371
18.6.18 18:43

Na to pomáhá asi jen nekupovat si byt vedle kuřáků, ale to už je jak koukám pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
18.6.18 18:46

@Emimin7 To se zajistit nedá, nikdy nemáte jistotu, že se vedle vás kuřák nepřistěhuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1663

@SábaW Proti tomuhle nejde nic delat asi bohuzel.manzel je kurak ale v zivote by ho nenapadlo cadit nekomu pod okny chodi kourit ven.leda je opravdu nejak od pobytu na balkone odradit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212

Řešila jsem to, neuděláš nic. Můžeš vznést na schůzi, že jsi pro zákaz kouření na balkonech, ale pro schválení a zanesení do domovního řadu potřebuješ 100 % souhlas a pokud tam jsou i jiný kuřáci souhlas nedostaneš. Je to blbý, ale opravdu neuděláš nic… Zkusit se s něma domluvit ať chodí před dům, ale počítám že tě pošlou k šipku. Nebo jim navrhnout, že klidně za vaše peníze jim uděláte zastenu na balkoně.

Vedlee me jednu dobu bydleli silní kuřáci ( 2 ciga za den bych přežila, ale jich bylo 20) a podemnou Vietnamci ati velmi vonave vařili a když se to smisilo to byla chutovka. Byt nás stal 8 mil, takže fakt prima, udělali jsme si klimatizaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7478
18.6.18 18:50

Tady si jedni kuraci dali na bok balkonu zabranu protoze si na ne z one strany taky vedle stezovali.Takovy jako paravan…Jestli to pomohlo a do jake miry netusim. Ve vasem pripade byste je navic museli donutit ke koupi a montazi… potencionalne,kdyby vam to stalo za to jim to po domluve koupit :nevim: Me taky kuraci stvou,nastesti nemame kolem nikoho,kdo sedel a dve tri hodiny u kafe vykuroval jednu od druhe…vzdycky jednou za cas vybehnou,zakouri a zas klid…takze se to da,kdyz citim kour proste zavru a vim,ze za 5 minut muzu otevrit.Od nas se zas line detsky rev a dupani,tak to beru jako oboustrannou toleranci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
18.6.18 18:51

@SábaW vitr vzdycky fouka k vam?To mi nerikej :D Jinak ja verim ze to obtezuje,ale pokud vam tak moc vadi kour,tak jste se nemeli stehovat do baraku kde je vic bytu.Proste kdyz zijes ve spolecnem dome,musis pocitat s tim ze se tam vzdy najde nekdo kdo ti nesedne.My kdyz bydleli v panelaku,tak pod nama bydlela zenska ktera nevim co varila,ale byl to vzdycky smrad a v zivote by me nenapadlo si na ni stezovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25132
18.6.18 19:04

To je bohuzel o tom, ze dneska jsou lidi sobci a bezohledny. A ze nase zakony stoji za h. Driv by nabehl cetnik a dal by jim sodu. Dneska nezmuze nikdo nic. Takovych a podobnych sousedskych sporu mame v okoli hafo. :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
18.6.18 19:11

No tak asi fakt s tím nic neudelate :think:
Já kdybych měla balkon tak taky budu kouřit tam a ne doma, ale to se mě netýká, já si vykuruju na terase :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1498
18.6.18 19:14

Panelák, no. Věř tomu, že jste mohli dopadnout hůř, než jen s kuřáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
18.6.18 19:17
@SábaW píše:
Koupili jsme si vysněný byt s balkonem a vedle našeho bytu mají byt kuřáci. Je to už nesnesitelně. Náš byt je orientovaný na jednu stranu. Nemůžeme ani větrat, protože veškerý kouř z cigaret jde do našeho bytu. Je jedno jestli je otevřené okno na balkoně nebo v posledním pokoji. Vítr jde směrem k nám a vždy je pach z cigaret v bytě. Se sousedy se nedá domluvit. Jsou sociálně slabší a jednodušší. Nikdo jiný s nimi problém nemá. Vítr fouká jen našim směrem. Zápach z cigaret řešíme pouze my. Co byste dělali jsme už zoufalí. Už jsem uvažovala o koupi nějakého super zápachu, který by je odradil od pobytu na balkoně.

to musí cítit víc bytů, možná kdyby vás předem alespoň upozornili, abyste si včas zavřeli okna, natahuje se to rychle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
18.6.18 19:22

Popravde. balkon jeste jde ale co me vadi kdyz kouri v byte nebo na chodbe. Jdes na zachod a smrdi tam tak jak kdyby kouril vedle Tebe :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí