Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
Jsem těhotná a bydlím nově v menším městě, kde skoro nikoho neznám.
Jsem spíš introvert a seznamování a povídání si s novými lidmi je pro mě těžší.
Máte nějaké tipy, kde/jak si najít nějaké nové známé, kamarády?
Vždycky jsem si rozumněla spíš s klukama, ale potkala jsem v životě i fajn ženské
, bylo by fajn mít i kamarádky - klidně nějaké fajn maminky.
Nějaká ženská skupina by mohla také být teoreticky fajn, něco pro maminky, těhotné. Ale jelikož jsem introvert, mám z kolektivů docela strach a většinou se tam moc necítím.
Nepotřebuju mít kamarádů spousty, stačí mít okolo sebe pár dobrých lidí. ![]()
Moc děkuji.
Zkusila bych hledat ve skupinách s těhotnými ženami, klidně podle TP, tady na emiminu bývají založené pro každý měsíc, nebo na FB podle místa bydliště. Je fajn najít pár kamarádek, se kterýma můžeš probírat mimčo, ale pokud jsi spíš na klučičí zábavu jako já, tak budeš brzy trpět ![]()
@Denisse007 píše: Více
Nějaké regionální skupiny třeba na FB, nějaké rodinné centrum - cvičení pro těhotné a tak, atd
Já si většinou našla známé v práci, když jsem se přestěhovala. Taky jsem nechodila extra takhle mezi lidi ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
@Dahlia0409 Mám to stejně, také jsem nikdy nechodila do nějakých kolektivů a většinou jsem se seznamovala v práci a příležitostně.. Ale teď na neschopence a pak na mateřské se asi budu muset trochu sama snažit a socializovat, na dveře mi sám nikdo nezaťuká 😂
@Denisse007 Hlavní je mít nějakou aktivitu. To je nejlepší příležitost nové lidi poznat. Dobré je chodit také na akce, které se v místě pořádají a předevšim na ty, kde je možné komunikovat s jinými (v kině to vhodné není, v knihovně na besedě ano).
Také je možnost zeptat se zde, zda někdo neřeší ve stejné lokalitě stejný problém, nebo v nějaké facebookové skupině dané obce.
Perfektní příležitostí poznat nové a dobré lidi jsou veškeré dobrovolné, dobročinné činnosti.
@Denisse007 Máš nějakého koníčka? Na čem ti záleží? Pokud to jde, zkusila bych na to jít přes tohle. Zasondovat, jestli jsou v okolí nějaké skupiny například.
Kamarádi a přátelé se tvoří hlavně pokud mají lidí něco společného, společný zájem.
Pak jsou určitě fajn nějaké dobrovolné aktivity, spolky…
@Denisse007 píše: Více
To ne, no a z práce ty známé nemáš? Nebo jsi pracovala jinde, než bydlíš? Že bys měla aspoň nějaký základ. Já právě byla v práci do nastupu na MD, abych byla pořád mezi lidma. Pak najednou MD a já se nudila. Tak jsem chodila denně na procházku, do obchodu, občas pokec s někým, nebo jsem aspoň někoho potkala, tak chvilkový kontakt a drby ![]()
@Dahlia0409 Pracovala jsem v Praze a teď bydlím jinde, do Prahy se dostanu už právě jen občas.. ![]()