Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahooooj ![]()
Má tu některá z vás zkušenosti s hledáním práce v těhotenství? Bohužel jsem odešla ze zaměstnání přibližně tři týdny předtím, než jsem zjistila, že jsem těhotná. Měla jsem hned nastoupit do jiné práce, ale když jsem to zjistila, musela jsem odřeknout - jednalo se o práci servírky v opravdu nonstop nadupané hospodě a kolikrát to bylo víc jak 12h denně. A také jsem se nechtěla zachovat nefér k zaměstnavateli, protože měl i jiné zájemce.. a já bych musela zase odejít po čase, pokud bych to vůbec zvládala..
Problém je, že vážně doma zůstat nemůžu.. mám nějaký dluh na zdravotním, který bych ráda do porodu splatila, s přítelem nemáme nic našetřeno, hledáme bydlení… nemůžu si to dovolit
Jsem ted v 8 týdnu, pořád unavená, zvracím.. navíc neustále antibiotika. Vůbec nevím co si můžu dovolit hledat abych to zvládla a jestli to má vůbec cenu a nevyhodí mě po měsíci..
No, myslím že těhotnou jen tak někde nevezmou. Taky jsem hledala v těhotenství práci, ale spíš jen tak, kdyby náhodou
spíš mi bylo jasný že mám smůlu a ani se nedivím, kdo by zaměstnal tehuli, která co nevidět zůstane doma na mateřské ![]()
S přítelem? Dluhy? Hledáte bydlení? Tož hlavně, že chránit se neumíte ![]()
@Kaileee píše:
A je to rozumne mit dite kdyz mate dluhy a zadne uspory?
Tak pokud chcete rýpat, mile ráda vám odpovím, ale tématu se to netýká. Přítel dluh nemá, pouze já mám nedoplatek na pojistném který je snadno splatitelný, nejde o žádnou obrovskou částku, jen k tomu samozřejmě potřebuji práci. A miminko plánované nebylo, takže jsme neměli důvod k nějakému šetření, což mi nepřijde nijak zásadní k tomuto tématu. Důležitý je, že od chvíle co to víme se snažíme ze všech sil, abysme si vše zařídili a vyřídili, aby se mimčo mělo dobře ![]()
@truelly píše:
S přítelem? Dluhy? Hledáte bydlení? Tož hlavně, že chránit se neumíte
Ano s přítelem
Pokud vás zaráží, že nejsme manželé, tak v dnešní době už to není nic neobvyklého, na manželství nevěřím a pokud se vezmeme tak později
máme úžasnej vztah a jsme spolu pár let, nevidím v tom žádný problém. A jak jsem psala níže, jedná se spíš o nedoplatek, který chci zamáznout, ale k tomu samozřejmě potřebuji práci
nevěděla jsem, že slovo DLUH rozpoutá takovou vlnu hnidopichů ![]()
A pro info - větší bydlení
Doufám že jste spokojená.
@juliettee píše:
No, myslím že těhotnou jen tak někde nevezmou. Taky jsem hledala v těhotenství práci, ale spíš jen tak, kdyby náhodouspíš mi bylo jasný že mám smůlu a ani se nedivím, kdo by zaměstnal tehuli, která co nevidět zůstane doma na mateřské
No právě toho se taky bojím, že to bude za chvíli vidět a mám smůlu
a spíš ani pořádně nevím po čem jít, protože se bojím abych toho prcka neohrozila. Takže nejspíš budu muset zkusit UP, jen mě zajímaly nějaké tipy a zkušenosti ![]()
Tak vidím, že tady sama kriticka opět. Nevím, z jakého jsi kraje, ale určitě tě vezmou alespoň brigadne/ recepční, pokladní, prodavačka, pomocné práce v kuchyni. Jednala bych narovinu, rozeslala životopis do x firem v okolí zda nehledají brigádníci a počkala, zatím jsi na UP předpokládám.
Ideal rodinka, dvacetileta zenska bez dodelane skoly, servírka, ma dluhy, nema nasetreno, nevyresene bydleni… hlavne ze se mate radi ![]()
Podle mě na brigádu do nějakého supermarketu by tě vzít mohli. Pokud jsi z většího města, tak zkusit pracovní agenturu, která dodává brigádníky. Podle mě koukat jedině po práci bez nutnosti větší kvalifikace - prodavačka, úklid apod.
@Berynka123 no popravdě nevím jaký je tedy rozdíl mezi dluhem a nedoplatkem. Nedoplatek lehce splatíš ne. Kvůli tomu si nemusíš hledat práci. Já nevím, ale kdybych neměla nic našetřeno, neměla bydlení a měla dluhy tak bych se chránila… mimčo opravdu není laciné a spoustu věcí bude potřebovat. Kde na to chcete vzít? Každopádně bych v takové situaci být nechtěla a opravdu držím palce.
Jinak práci teď asi nikde neseženeš. Leda tak krátkodobou brigádu někde.
Napadá mě nějaké call centrum. A nebo jak píšou přes agenturu, tam si člověk může vybrat
@Kaileee hlavně že vy jste ideální že
shrnula jste jen to nejhorší co jste prošmejdila na mém profilu, ale to, že k ukončení školy jsem měla vážné důvody a ze jsem normálně pracující, to už samozřejmě vynechate
můj život neznáte a posuzovat ho tímhle způsobem akorát ukazujete co jste za tupku ![]()
@Berynka123 píše:
@Kaileee hlavně že vy jste ideální žeshrnula jste jen to nejhorší co jste prošmejdila na mém profilu, ale to, že k ukončení školy jsem měla vážné důvody a ze jsem normálně pracující, to už samozřejmě vynechate
můj život neznáte a posuzovat ho tímhle způsobem akorát ukazujete co jste za tupku