Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
Jsem už trochu zoufalá. Nemám žádné kamarádky, ale opravdu žádné. S jednou jsem se rozešla ve zlým v roce 2019 a od té doby se se mnou lidi sice baví, ale jen tak asi naoko. Nikdo nechce jít na kávu, ven, na výlet..
Všechno musím dělat sama. Zkoušela jsem i skupiny na Fb, různé seznamky pro přátelství a stále nic. Ani většinou nedojde k té kávě.
A tak chodím všude sama (manžela nepočítám, myslím ženy ).
A hrozně mě to trápí. Protože bych chtěla někam s nějakou holčinou vyrazit, klidně na dámskou jízdu, dovolenou…chlap má svoje kluky kamarády, tam ženy nejsou a křena jim tam dělám furt…
Nevím co a tím ![]()
Ahojky, jsme na tom stejně, já sice říkám že mi to nikterak nevadí, ale také mi ty kávičky s kamarádkami chybí. Jakmile skončila ZŠ a SŠ tak konečná. Odkud jsi? Co třeba někdo v práci? Nějaká sousedka? Ono seznámit se s někým v dospělosti je sakra těžký no.
@Lu66 jsem z Prahy, práce na sousedi taky nic moc, tam je obrovský věkový rozdíl. A nechtěj se bavit no
Já byla hrozně oblíbený člověk, měla jsem mraky přátel a pak se nějak postupně všichni vypařili. Pořád teda pár přátel mám dikybohu, ale mají vlastní životy a tak bych potřebovala doplnit řady a fakt je problém se s někým sblížit. Takže neporadím, sama úplně nevím. Jen že v tom nejsi sama ![]()
@Markeetkam píše:
@Lu66 jsem z Prahy, práce na sousedi taky nic moc, tam je obrovský věkový rozdíl. A nechtěj se bavit no
Jsem z Prahy, akorát už jsem máma na RD no. ![]()
Ja nabrala spoustu znamych a teď uz i kamaradek mezi partnerkami jeho kamarádů. Nemusis se hned cpat na nějaké chlapské jizdy, ale zpunktuj nejake setkani v párech/ v partě, at pozve kamarada a jeho ženou k vam treba na vínko ![]()
@Markeetkam píše:
Jé, to je škoda že tak daleko. Já jsem z Jižních Čech.
Mozna bych se zamyslel, proc nikdo nechce. ![]()
Zkus facebookovou skupinu Nezadano Prazaci nebo tak nejak.
@Lu66 píše:
Jé, to je škoda že tak daleko. Já jsem z Jižních Čech.
Odkud jsi z Jižních Čech? ![]()
@Markeetkam asi to tak moc chceš, až je odrazuješ.
Já chci být spíš samotářka a pořád se na mě někdo lepí.
Sousedka, maminky od děti z kroužku, nebo v práci.
Primárně jsou to ženy, které jsou na stejném místě jako já delší čas.
Poslední dobou i v práci se daří budovat hezké vztahy, že někam zajdem.
Ale fakt je mi nejlépe samotné, nechci něco s někým plánovat - svazuje mě to a odrazuje, eventuálně se náhodou potkat a víc od toho nečekat.
Ráda si hraju s dcerami, čtu si, ráda dělám věci na zahradě, ráda jsem sama se psem v klidu venku. Ale asi mám výhodu, že mně to nevadí odjakživa.
Bohužel neporadím, jen napisu že to máme stejně… A tím ze jsem teď doma s malou na rodičáku, tak je to úplně v háji. Myslela jsem si, že se třeba spřátelím s nějakýma maminkama někde v herně, na hřišti atd… ale buď už tam jsou třeba ve dvou, třech a nemají zájem se bavit s někym jiným nebo si zkrátka hledí svého.
@Trojlístek píše:
@Markeetkam asi to tak moc chceš, až je odrazuješ.
Já chci být spíš samotářka a pořád se na mě někdo lepí.
Sousedka, maminky od děti z kroužku, nebo v práci.
Primárně jsou to ženy, které jsou na stejném místě jako já delší čas.
Poslední dobou i v práci se daří budovat hezké vztahy, že někam zajdem.
Ale fakt je mi nejlépe samotné, nechci něco s někým plánovat - svazuje mě to a odrazuje, eventuálně se náhodou potkat a víc od toho nečekat.
Ráda si hraju s dcerami, čtu si, ráda dělám věci na zahradě, ráda jsem sama se psem v klidu venku. Ale asi mám výhodu, že mně to nevadí odjakživa.
Jako takhle, já jsem taky hodně ráda sama, čtu, běhám, prostě takové aktivity pro jednotlivce. V práci se se mnou nebaví, mají už vytvořené skupinky…a já tam nějak nezapadám.
Takže se sama cítím, hlavně, když nemůžu někomu jen tak zavolat a pokecat (kamarádce)..
No nevím, jsi z Prahy a nemáš žádné přátelé, z hlavního města. My jsme z Anglie, z úplného prde*akova, a máme jich tady několik, já sem takový samotařský tip, takže můj přítel vždy se každému zalíbí, tak máme společné, a 90% jsme jich poznali v práci.
Je pravda, že opravdu kamarády máme asi 5 lidí (rodin) a je to docela mazec, nemáme moc volna, protože pracujeme, ve volnu se učíme spolu anglicky, uklizimé, dělame na zahradě, jezdíme po městě, po obchodech a bazarech, občas na výlet, a ještě máme nově kočku, kolikrát se s kamarády několik týdnů nevidíme, v pátek teď bude volno a v sobotu, tak zajedeme někam na návštěvu, to máš někam jet, kafe, a půl dne v koudeli
ještě mít děti, tak to už se nikam nedostaneme. Přeji hodně štěstí, určitě někoho brzo potkáš ![]()