Kde najít rozumnou práci?

38
13.6.22 13:59

Kde najít rozumnou práci?

Zdravím,

sháněli jste někdo přes portály? Bydlím na jihu Moravy okolí Břeclav, nabídky na běžném portálu se pořád opakují, většinou práce ve fabrice, nebo za minimální mzdu, nejhůře kombinace obojího.
Mám maturitu, řidičák, jsem manuálně zručná, zvládám komunikaci i v cizím jazyce, mám základy grafiky, různé certifikáty a kurzy. Praxe v gastru 2 roky, plus 3 roky jako cukrářka. Poslední rok práce v kanclu.
Nebaví mě sedět celý den za počítačem ale zvládat se dá…, do gastra už se taky 2× nehrnu, je to blázinec a dřina…
Naskytla se vám v životě příležitost dobré práce? Jak jste to měli vy? Hledat po portálech nebo spíš oslovovat známé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33005
13.6.22 14:03

Vždy jsem si našla práci přes jobs. Práci přes známé bych ani nechtěla, firmy já na bráchu brácha na mě nejsou nic pro mne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
13.6.22 14:20

Běžná místa jsem našla přes portály nebo přes vývěsku v provozovně. Místo snů jsem získala tak, že jsem budoucímu šéfovi napsala mail, že u nich strašně moc chci pracovat - a shodou okolností to byla správná chvíle a správný krok. Někoho potřebovali a vzali mě.

Ale asi to chce ujasnit si, jakou praci vlastně chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20892
13.6.22 14:30

@Monx13 uvidíme, možná mě to právě bude čekat. Ale v plánu mám přímou komunikaci s konkrétními firmami ve svém oboru. Případně na haluz pracovní portály. Či rozhodit úplně sítě přes likedln a nebo zaúkoloval personální agentury. Ale já vím přesně co chci dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10244
13.6.22 14:35

@Monx13 Ahoj,
když z možných prací vyloučíš práci u stolu za počítačem (plus gastro), nezbyde toho zase tolik… Zkusil bych se v rámci okresu podívat po největších zaměstnavatelích, popřemýšlel, v čem bys pro ně mohla být přínosná a oslovil jejich personální oddělení, že bys ráda pro jejich firmu dělala tu a tu práci a pokud zrovna někoho takového nehledají hned, že stojíš o to, aby se ti ozvali, pokud takového člověka hledat budou, že se konkurzu zúčastníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
13.6.22 14:52

Vždy jsem si našel firmy které jsou dle mého oboru a zkušeností zajímavé. Ať už tím v jakém odvětví jsou a nebo prací která mi přišla jako zajímavá. Tam poslal životopis a většinou jsem uspěl.
Něco jsem našel na portálu prace.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8864
13.6.22 14:56

Břeclav? Bydlet na jihu neváhám ani :mavam: minutu a jdu pendlovat do Rakouska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
13.6.22 15:25

Kombinace. Našla jsem na portálu, že shání do kanceláře v mojí bývalý práci. Tak jsem napsala přímo mýmu budoucímu nadřízenýmu o info, nasměroval mě, řekli jsme si, zda má cenu to zkoušet, zkusila jsem a bylo. Předtím jsem hledala taky na jobs a práce. cz, sehnala jsem. I na facebooku v místních skupinách. Vystřídala jsem toho dost a vlastně nic jsem neměla vysloveně přes někoho známého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24803
13.6.22 15:28

Z BV bych šla na tvém místě klidně dělat pokojskou/servírku do Rakouska
co tam tu nevyděláš na takové pozici ani smykem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.6.22 19:16

Znám hodně holek/ mamin, které jezdí uklízet do Rakouska. Většinou uklízí v domácnostech. Jezdí 4× týdně a 1 den v pracovním týdnu si smí vybrat, který chtějí volno. Pak na benzinkách dělají a v marketech.
A kadeřnici znám. Ta pracuje 2-3 dny v týdnu v Rakousku. Zbytek má volno.
Pokud nemáš kvalifikace a nevadí dojíždění, tak hledej fakt práci u sousedů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2966
14.6.22 21:27

Co obchodni zastupce nebo account manazer? Vlastni cukrarna? Neco v Rakousku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat