Exekuce a strhávání z platu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.6.22 13:38

Exekuce a strhávání z platu

Dobrý den, chci se zeptat, zda se v tom někdo vyzná či má zkušenosti. Mám více exekucí, které mi budou strhávat z platu. Pokud vydělám příklad. 22000 čistého, zbyde mi alespoň 15? Dle kalkulaček na internetu ano i víc, ale jestli to tak opravdu je..Abych nevydělala třeba těch 22 a nepřislo mi jen 8,proto se ptám. Samozřejmě čím víc se strhne, tím rychleji jsem z toho kolotoče pryč. Jen mi jde o to zda mi zbyde alespoň na nájem + věci pro děti. Mám dvě malé děti (bez manžela)…Dále, vždy mi chodily finance na účet k sestře. Můžou i na její účet? Nebo si mohu zařídit dětský? (Nevím jak to funguje). Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20861
12.6.22 13:41

Bude to byvat pořád to nezabavitelne minimum. Všechno nad by ti měli strhnout na umoření dluhů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
12.6.22 14:18

Exekuci ti bude strhávat přímo zaměstnavatel, takže je jedno na jaký účet ten zbytek pak půjde. Z těch 22 tisíc čistého by ti mělo zůstat cca 17 tisíc, když započítám 2 děti a beru, že exekuce je přednostní. U nepřednostní by ti zůstalo víc.
Jinak nevím, jak to je u jiných bank, ale v Komerčce jsou dětské účty psané normálně na rodiče, takže pokud to tak mají všude, tak to by proti exekuci nepomohlo. Prý je to od nějaké doby takto. Až od 15 let jsou psané na to dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.22 21:57

Děkuju :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat