Přátelství s nadřízenými

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
10.6.22 20:06

Přátelství s nadřízenými

Ahoj,

zajímal by mě názor na přátelství mezi zaměstnancem a nadřízeným. Jsem uzavřenější typ, ale vždy mám štěstí na nadřízené, kteří mi brzy navrhnou tykání a baví se mnou jako s kamarádkou - přidávají si mě na sociálních sítích apod.
Jak se k tomu stavíte vy?
Je lepší být s nadřízeným kámoš nebo to udržovat čistě na profesionální úrovni?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3958
10.6.22 20:18

Mně je příjemnější to “přátelství”, i když i to má svá úskalí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8461
10.6.22 20:22
@Thomassss píše:
Mně je příjemnější to “přátelství”, i když i to má svá úskalí.

Mně také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.22 20:34
@Anonymní píše:
Ahoj,zajímal by mě názor na přátelství mezi zaměstnancem a nadřízeným. Jsem uzavřenější typ, ale vždy mám štěstí na nadřízené, kteří mi brzy navrhnou tykání a baví se mnou jako s kamarádkou - přidávají si mě na sociálních sítích apod.

Taky záleží na tom, z jakého důvodu ti kdo to tykání nabízí. Kdysi jsem měla šéfovou, která mi rychle nabídla tykání, dělala jaké jsme kamarádky, a ve finále jsem zjistila, že za to očekávala, že budu dělat „za polévku“.

• Citovat
  • Upravit
25897
10.6.22 20:39

Do práce chodím pracovat a ne přátelit se. Věř mi, je to tak praktičtější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
10.6.22 20:41

Přátelství je fajn, ale musí být hranice ☝🏼

• Citovat
  • Upravit
3079
10.6.22 20:43

Zažila jsem obojí a lepší byl nadřízený kamarád :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
10.6.22 20:55

Pokud se nadrizeny rozhodne pratelit s podrizenym, mel by tak ale cinit u vsech bez vyjimek…jinak to zpusobuje mezi ostatnimi podrizenymi ponekud dusno…a hlavne by to melo mit urcite hranice…pridavani se na socialni site za moc stastne nepovazuji…mam v praci taky fajn nadrizene, ale na fb, nemam ani jednoho z nich…bavime se pratelsky a u toho to zustane. Nic vic nepotrebuji.

• Citovat
  • Upravit
10.6.22 20:57

Se svymi nadrizenymi si tykam, mam je tedy i na soc. sitich, to ale neznamena, ze jsme pratele…! Mimo praci bych se s nimi stykat tedy ani nechtela… Do prace se primarne nechodim kamaradit, ale snazim se mezi mnou a kolegy/nadrizenymi udrzet pozitivni atmosferu… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
10.6.22 21:09

S nadřízenými jsem si tykala až po letech. S těmi, se kterými jsem si pracovně a někdy i lidsky rozuměla. V pracovní sféře si s lidmi tykám, až je více poznám. Mně se tento postup osvědčil., drží se tak lépe odstup od familiárnosti apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
10.6.22 21:28

Mě přijde spíš blbý, když je nadřízený vyloženě kamarád. Vztah na nějaké přátelské úrovni, tykání si, sem tam nezávazný popovídání, je ok, ale nějak úplně blízký vztahy radši nepěstuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelel12
10.6.22 21:40
@Anonymní píše:
Ahoj,zajímal by mě názor na přátelství mezi zaměstnancem a nadřízeným. Jsem uzavřenější typ, ale vždy mám štěstí na nadřízené, kteří mi brzy navrhnou tykání a baví se mnou jako s kamarádkou - přidávají si mě na sociálních sítích apod.

Nekamarádila bych se…
kdysi nám učitel kladl na srdce jedno a to, abychom si nikdy netykali s žádným svým nadřízeným, šéfem, že to nedělá dobrotu. Řekla bych, že je to svatá pravda. Lépe se řekne Ty vole, než Vy vole…kamarádíčkování zejména v ženském kolektivu, tedy s ženskými nadřízenými už vůbec. Úsměv sem, úsměv tam, nejlépe nazývání se zdrobnělinami po týdnu práce.. už vůbec. Neříkám, že jsou všechny stejní, ale většinou to není dobře se kamarádit a pouštět si takové lidi do soukromí…,ale každýho věc. Já to nedělám, chovám se slušně, taky se usměju, taky pokecám, ale ocaď pocaď. Jsou to nadřízení, ne kamarádi.

Výjimka je asi pokud člověk vážně pozná, že je to fajn člověk, narovinu jednajíc a fér. Spolu v práci „20“ let, no dobře i třeba míň, ale prostě vnitřně poznat, že to je fajn člověk s kterým jezdíš na dovču, třeba. To bych pochopila, zbytek nedělá dobře…a radši s grácií a klidem na duši…

• Citovat
  • Upravit
53518
10.6.22 22:18

Mám bývalou šéfovou v přátelích. Se současným šéfem si tykám. Ale pořád to je pro mě šéf. Takže ne kámoš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
10.6.22 23:07

A já mám v hlavě X let heslo -
Snadněji se řekne " ty krávo " než " Vy krávo "

:lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101504
11.6.22 07:55
@Anix píše:
A já mám v hlavě X let heslo -
Snadněji se řekne " ty krávo " než " Vy krávo ":lol: :lol: :lol:

A snadneji se rekne „Ahoj, prosim potrebuju xy " než "Dobry den, mohl byste prosim zaridit xy“. A to vyuziju fak vic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat