Kde objednat marcipánové figurky v Praze?

278
12.2.12 21:07

Kde objednat marcipánové figurky v Praze?

Ahoj holky!
Třeba poradíte. Za 2 týdny má dcerka narozky a chtěla bych na dort marcipánovou kočku. Ne velkou, menší figurku na klasický dort. Dort a potahování udělám sama, ale na kočku nemám dost zkušeností.
Vím, že některé cukrárny mají hotové figurky, ale většinou jsem tam viděla takové příšerky, berušky, ružičky atd.
Nevíte kde bych mohla objednat marcipánovou figurku na zakazku? :think:
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
12.2.12 21:57

zkus marcipanka.cz, ale uprimne, to uplacas sama, ja delam figurky bezne, sice je to casove narocnejsi, ale jde to, viz foto a jeste jde o to jestli to chces z marcipanu nebo jine hmoty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
12.2.12 22:14

Ahoj a díky za tip. Zkusila bych to určitě i sama, ale… Co vím, tak figurky se nejlíp dělají ne z pravého marcipánu, ale z toho falešného. Míň se láme a je víc tvárný. Falešný marcipán za pěnových bonbonů jsem zkoušela dvakrát, dort byl hezký, ale ta hmota dětem ani přítelovi moc nechutnala. Tak další dorty jsem dělala už tak, že korpus jsem polila čokoškou a marcipán jsem koupila bílý a dobarvovala sama a patlala různé tvary a ozdůbky. Ale kočku z kupovaného macipánu nevím jak udělám. Koukala jsem na různé návody jak udělat kočku, ale z pravého marcipánu to nevím jak udělám. A úpřimně, moc se mi nechce patlat se sušeným mlékem a celou tou lepivou masou abych vyrobila falešnou hmotu.
Jedině, že bych neudělala figurku, ale jenom 2D obrázek. Tak nevím co bude, ale kočka musí být :mrgreen: . Falešná nebo pravá, to už je šuma fuk :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
12.2.12 22:15

Ty jsi dělala figurky z jaké hmoty?

Příspěvek upraven 12.02.12 v 22:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
12.2.12 22:15

Ahojky, a co zkusit tohle? Není to nic těžkého, je to sice pejsek, ale to už je podobné :-)

http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
12.2.12 22:18

8o 8o no to koukám, na toho kočkopsa bych si troufla :mrgreen:
Dííky za tip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
12.2.12 22:29

Jinak za ten dort tleskám :potlesk: :potlesk: :potlesk:
To byla výzva určitě, ale statečná maminka vysoukala rukávy a pustila se do práce. Fakt hezký :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
15.2.12 14:35

tak co, zkusila jsi to?? ja delam nekdy s marcipanem a nekdy s white icingem, sice neni chutny, ale na figurky je nejlepsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
15.2.12 16:58

Tak rozhodnutí padlo, pustím se do toho sama. Koupila jsem na potahování K2 a na figurky kočiček white icing, barvy mám gelovky, tak snad něco vytvořím. Zavolala jsem kamaráda googla na pomoc, vygooglila jsem nějaké obrázky dortů kde jsou kočky a zítra večer začnu. Narozky má příští víkend, tak kočky musim začat dělat v předstihu :mrgreen:. Dort upeču až ve čtvrtek a pátek, sobota bude na „tvoření“.

Jinak ,úpřimně, jsi jak moje svědomí. To mi taky říkalo, že dort by měl být celý od maminky, ale chtěla jsem trochu blafovat a tu nejtěžší věc nechat někomu zkušenějšímu. No a svědomí vyhrálo :dance: . Tak uvidím, co vytvořím, ale dám vědet ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
28.2.12 22:53

Ahoj! Tak snad se to povedlo, dort se líbil i chutnal :mrgreen:
První pokus udělat kočku nevyšel, ta potvůrka vypadala jako nějaký ufon, tak jsem se pustila do toho znovu a druhá se na kočku už podobala - to je ta růžová. Na žlutou a černou už jsem vědela jak :pankac: .
Tady je důkaz :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
28.2.12 23:34

No vidíš, dobrý, hlavně že se líbil :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017
10.4.13 12:00

Ahoj holky, zkouším obnovit diskuzi. Sháním v Praze cukrárnu, kde by se daly objednat nějaké hezké marcipánové postavičky na dort (třeba medvídek Pú). Nemáte někdo nějaký nápad?? Moc děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
11.4.13 14:10

Ahoj, zkus tady: http://www.cukrarnasas.cz/
Je to v Holešovicích.
Jsou moc příjemní a vstřícní a jsou tady už strááášně dlouho, i přítelova nebožka babička tam chodila na kafíčko a dobroty :D
A figurky tam vždycky nějaké mají a jsou moc dobré, už jsem je zkoušela, pokud chceš něco konkrétního tak se domluv přímo na kase. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
9.10.14 11:34

Oteviram znovu. Potrebuju figurku Zvonilky. Sama si netroufam a tak hledam nekoho z Prahy kdo umi a udela. Chtela bych sedici na okraji dortu.
Dekuji za nabidky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24178
4.1.16 20:26

Chtěla bych se zeptat, zda nevíte, kde v Praze sehnat marcipánovou figurku Elsy a Anny z Ledového království? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí