Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky holky, teď mám celkem dilema, přemejšlela jsem, že budu rodit v Brně- Bohunice, ale většinou mi říkají, ať jdu na obilňák. CO myslíte?
Lemur,
já rodila dvojky i juniora na Obilňáku. Myslím, že v Brně je vcelku jedno kde porodíš, všude je to na velmi dobré úrovni, s dobrým přístupem, o Obilňáku se všeobecně traduje, že je právě výborné zajištění v případě komplikací, takže proto dvojky tam
. Mě osobně se Obilňák líbí moc, už jen pro skvělé porodní pokoje..vše u postele, sprcha, záchod, pomůcky…nikam nemusíš chodit. Šestinedělí má sice staré pokoje, ale sociálky nové. Prostě dá se to zvládnout. Mě osobně je to sympatičtější než Bohunická nemocnice - mám prostě syndrom bílého pláště a Bohunice jsou na mě moc velké,betonové, nemocniční
prostě nemám z nic dobrý pocit celkově..při výběru porodnice byla vždy jako poslední nechtěná možnost..;-), ale bylo to opravdu jen pro ten pocit..ne o kvalitě
. Mám plno známých co tu byly naopak naprosto spokojené, opakovaně..;-).
Vyber si kde se ti líbí, ať jsi spokojená po všech směrech, poptej se u dr kam by ti doporučila..neboj v případě porodu dvojčat je v pozoru tolik lidí naráz, že to bude ok všude
. Určitě si zajdi porodnice prohlídnout - dělávají/li se takové návštěvní hodiny, kdy pokud nebylo plno sis mohla prohlídnout jak porodní pokoje, šestinedělí..
hodně štěstí
Zdenik, nepřihlášený
Já teda s dvojčátkama zkušenosti nemám a rodila jsem u Milosrdných ( i tam se rodí dvojky, ale to bych si rozmýšlela?), zato jsem slyšela, že pokud porodíš na Obilňáku, nebo v Bohunicích je to celkem fuk, neb to je jedno pracoviště a doktoři se tam točí. Ale za mě bych zvažovala i to, že v Bohunicích je novorozenecký JIP ve stejné budově jako šestinedělí, zatímco na Obilňáku se musí po porodu přecházet z budovy do budovy přes dvůr…
Ale jak říkám zkušenosti bohužel nemám, třeba se něco změnilo asi se raděj poptej…
no já byla na předporodním kurzu,a právě mi doporučili obilňák, kvůli té péči o miminka. tak já se tam zajedu kouknout a uvidíme.. stejně mám strach z jekékoliv nemocnice
a ještě k tomu když budu rodit dvojčátka
Ahoj.Já sice nejsem maminka dvojčátek.Mám ale operovanou srdeční vadu.Taky jsem potřebovala v těhotenství a při porodu zvýšenou péči.Mám 2 děti a obě jsem rodila v Brně-Bohunicích.Nemůžu si stěžovat.Je sice pravda,že na první pohled je to nemocnice,ale lékaři a porodní asistentky byly milé,profesionální a myslím připraveni řesit komplikace.
Při prvním porodu přišli komplikace,nedostatek kyslíku u plodu.Komplikace přišly ve fázi,kdy už císařský řez nebyl možný.Porodila jsem kleštěmi a myslím,že díky rychlému zásahu je syn zdravý,bez následků a já taky.
Druhý porod jsem měla nekomplikovaný.
Já jsem měla holky rodit u Milosrdných, ale nějak se jim chtělo o měsíc a půl dřív na svět, tak mě nakonec odvezli do Bohunic a není to tam špatné a mají to tam aj útulné. Tak hodně štěstí a držte se. ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.