Kde v Brně rodit dvojčátka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
67
9.11.09 10:43

Kde rodit dvojčátka

Ahojky holky, teď mám celkem dilema, přemejšlela jsem, že budu rodit v Brně- Bohunice, ale většinou mi říkají, ať jdu na obilňák. CO myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1652
9.11.09 11:39

Lemur,

já rodila dvojky i juniora na Obilňáku. Myslím, že v Brně je vcelku jedno kde porodíš, všude je to na velmi dobré úrovni, s dobrým přístupem, o Obilňáku se všeobecně traduje, že je právě výborné zajištění v případě komplikací, takže proto dvojky tam ;-). Mě osobně se Obilňák líbí moc, už jen pro skvělé porodní pokoje..vše u postele, sprcha, záchod, pomůcky…nikam nemusíš chodit. Šestinedělí má sice staré pokoje, ale sociálky nové. Prostě dá se to zvládnout. Mě osobně je to sympatičtější než Bohunická nemocnice - mám prostě syndrom bílého pláště a Bohunice jsou na mě moc velké,betonové, nemocniční ;-) prostě nemám z nic dobrý pocit celkově..při výběru porodnice byla vždy jako poslední nechtěná možnost..;-), ale bylo to opravdu jen pro ten pocit..ne o kvalitě ;-). Mám plno známých co tu byly naopak naprosto spokojené, opakovaně..;-).

Vyber si kde se ti líbí, ať jsi spokojená po všech směrech, poptej se u dr kam by ti doporučila..neboj v případě porodu dvojčat je v pozoru tolik lidí naráz, že to bude ok všude ;-). Určitě si zajdi porodnice prohlídnout - dělávají/li se takové návštěvní hodiny, kdy pokud nebylo plno sis mohla prohlídnout jak porodní pokoje, šestinedělí..

hodně štěstí

Zdenik, nepřihlášený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
9.11.09 13:44

Já teda s dvojčátkama zkušenosti nemám a rodila jsem u Milosrdných ( i tam se rodí dvojky, ale to bych si rozmýšlela?), zato jsem slyšela, že pokud porodíš na Obilňáku, nebo v Bohunicích je to celkem fuk, neb to je jedno pracoviště a doktoři se tam točí. Ale za mě bych zvažovala i to, že v Bohunicích je novorozenecký JIP ve stejné budově jako šestinedělí, zatímco na Obilňáku se musí po porodu přecházet z budovy do budovy přes dvůr…
Ale jak říkám zkušenosti bohužel nemám, třeba se něco změnilo asi se raděj poptej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
10.11.09 09:46

no já byla na předporodním kurzu,a právě mi doporučili obilňák, kvůli té péči o miminka. tak já se tam zajedu kouknout a uvidíme.. stejně mám strach z jekékoliv nemocnice :-( a ještě k tomu když budu rodit dvojčátka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44173
10.11.09 11:11

Ahoj.Já sice nejsem maminka dvojčátek.Mám ale operovanou srdeční vadu.Taky jsem potřebovala v těhotenství a při porodu zvýšenou péči.Mám 2 děti a obě jsem rodila v Brně-Bohunicích.Nemůžu si stěžovat.Je sice pravda,že na první pohled je to nemocnice,ale lékaři a porodní asistentky byly milé,profesionální a myslím připraveni řesit komplikace.

Při prvním porodu přišli komplikace,nedostatek kyslíku u plodu.Komplikace přišly ve fázi,kdy už císařský řez nebyl možný.Porodila jsem kleštěmi a myslím,že díky rychlému zásahu je syn zdravý,bez následků a já taky.

Druhý porod jsem měla nekomplikovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6374
4.1.10 21:13

Já jsem měla holky rodit u Milosrdných, ale nějak se jim chtělo o měsíc a půl dřív na svět, tak mě nakonec odvezli do Bohunic a není to tam špatné a mají to tam aj útulné. Tak hodně štěstí a držte se. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková