Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Rodila jsem v Krči a druhé budu zase, mám termín za 14dnu. Byla jsem spokojena vše v pohode. Ono je to stejne asi o tom na koho narazis než přímo o porodnici…v Krči jsem opravdu ocenila ty pokeje po rekonstrukci měla jsem pokoj pro sebe včetně sprchy ve které jsrm mohla byt klidně celou noc. Nesnáším nemocnice ale tady jsem se cítila dobre. Pece dětských lékařů i gyn. byla taky Ok ![]()
Za me vedou Vinohrady, rodila jsem tam 3× cisarem a nemuzu si vubec stezovat, pokoje max. po 3, koupelna vzdy pro 1 pokoj, tusim, ze maji 3× nadstandartni pokoj, je to mala porodnice a pokazde se mi tam libilo o neco vice, naposledy v r.2017 to bylo opravdu super, to uz tam prave byly sestricky z Motola ![]()
@Mysticlipstick píše:
Sprcha na chodbě probíhá v Motole?
NEEE-psala jsem to jasne: sprcha a wc pro 4maminky (2pokoje jsou spojeny chodbickou, kde je WC a sprcha). Je tam dostatek kosil na prevleceni..
Já teda taky musím říct, že Apolináře spíš ne. Pozitiva: výborní doktoři, celkem dobré jídlo, za mě hezké starší prostředí Negativa: některé sestry, sprchy - jsou jen tři pro celé oddělení, takže se mi pořád stávalo že tam zrovna někdo byl. A když už tam nikdo nebyl, tak se to zrovna nehodilo mně - začalo mi řvát dítě, přišla dětská sestra, atd. Zrovna po porodu je ale hygiena dost důležitá. A já se navíc vlivem hormonů hrozně potila, takže jsem z toho byla dost nešťastná. Přece jen patlat si deodorant do podpaží k mléčným žlázám by byl hnus. Záchody jsou taky jen tři na celé oddělení a jsou na konci chodby, ne uprostřed. Ten první den jsem se k nim plazila snad hodinu. Kamarádka si chválila Motol.
Volila bych apolinare, motol, podoli. Z jednoho prosteho duvodu a to je spickova pece o deti s nejakym problemem. Tu peci dokazou zajistit okamzite. Jinak je to podle me o tom na jake narazis lidi. Ja rodila v podoli, maji vyborny porodni “pokoje”, mela jsem skvele PA. Sestry na sestinedeli kravy (ne vsechny), ale o dite bylo postarano bezvadne, takze bych tam klidne rodila znovu.
@Bubla_Bučková píše:
Asi jsem to špatně přečetla… Asi bude pro 4 maminky, ale bude přístupná ze 2 pokojů. Já chtěla abych měla pak klid a pomoc od sester. V tu dobu se to psalo o nedostatku sester v Motole a že prý ten dobrý personál odešel do vinohrad. Krč máme 15-30 minut ode dveří. Manžel to měl po cestě z práce, odvoz novorozence tím pádem taky rychle. Vyber jednu z těhle dvou, do centra prahy bych se necpala.
Tak ty sociálky v Motole nejsou nic moc, to je pravda. Pokud člověk nemá nadstandart, tak děs běs. Ale to není to hlavní při výběru porodnice, aspoň pro mě ne… Ale za sebe můžu Motol vřele doporučit
Podruhé jsem rodila v Kolíně, protože jsme se přestěhovali, a nedá se to srovnávat. Motol je absolutní top.
@Daenerys91 tak vzhledem k tomu kolik ženských se hroutí, že nezačalo kojit v porodnici, protože je to nikdo nenaučil a že na to neměli klid a že jsou špatný mámy a brečí do polštáře…
v Krči si většinou sama na pokoji a nervou ti tam další dvě děti, záchod a sprcha jsou vedle sebe, dítko je od tebe 3 kroky. Jestli bych se měla šourat na konec chodby a ještě zjistit, že je obsazeno a vrátit se a zjistit, že mi 10 minut dítě hystericky pláče. Ono je to docela hormonální jízda po porodu. To já si vyprosila ještě jeden den navíc, odjinud lidi nejradši utíkají druhý den. Ale ono všude je něco… Tady personál tady porodní pokoje, tam péče… Ve finále všude rodí desítky žen denně a je spousta spokojených všude.
@Mysticlipstick píše:
Děkuju holky, přemýšlela jsem taky buď Motol nebo Krč, podívám se jak je Motol daleko. Na Krč jsem slyšela rozporuplné ohlasy, tak jí asi vyřadím. Podolí mě nenapadlo, ale určitě to prozkoumám. Tak super, aspoň se mám při výběru od čeho odpíchnout
Krc vubec nevyrazuj, hlavne pokud bydlis tim smerem, bylo tam super! Rodila jsem 2* apolinar, napotreti Krc. Zkoukla jsem ale i podoli a motol. Apolinar, podoli a motol jsou tovarny. Z tech 3 jenom motol ma ubytovani jakz takz, jinak minule stoleti… v krci personal uzasny, na kontrolach i pri porodu, bydlela jsem na jednoluzaku, koupelna spolecna se sousednim pokojem ale ok. Parkovani taky dobry. Kdyz jsem rodila u apolinare, byl patek, dopravni spicka, sla jsem tam radsi pesky 2km
saly s plentama, zadne soukromi, pokoje hruza, koupelna pro celou chodbu
za mne vede Krc, kamoska a 2 pribuzne tam ted taky rodily a naprosta spokojenost.
@Bubla_Bučková jo, všude je něco…mně tam kojit nikdo neučil, jen mi ukázaly základ a šlo mi to samo. Akorát moje spolubydlící měla problémy, té se tam hodně věnovaly, během tří dní ji hezky rozkojily, fakt si s ní daly práci. Akorát se jí bohužel prodloužil pobyt kvůli tomu, že se jí děloha špatně zavinovala a to tam byla o den déle než já. No, obrečela to.
@Mysticlipstick Já si přála rodit v Krči - v Thomayerce, protože jsem si tam loni prošla konizací a revizí. Přístup dr. a veškerého personálu naprosto úžasný a to je pro mě strašně důležité. Bohužel od nás je Krč cca 22km daleko a já i manžel jsme neřidiči. Při představě, že bych v těch největších pařácích s TP 12.8. jezdila hodinu MHD přes Prahu do poradny a pak na mě přišel porod třebas v dopravní špičce
Nu zvítězila Motol, máme ji téměř „pod kopcem“ a z okolí za poslední tři měsíce máme jen hezké recenze. Pokud by jsi se chtěla registrovat do Motola, obávám se, že dnes mají uzavírku termínu k registraci.
@Mysticlipstick vyber si podle vzdalenosti a dopravy ve spickach. Vsechny prazske porodnice jsou podobne. Nemam sice osobni zkusenist, ale dle recenzi a popisu mimprisly nejhorsi porodni saly na Vinohradech, kde rodi dve maminky na jednom sale a jsou oddelene jen plachtou. V 21. Stoleti des, ale zase po telefonu mimtam prisli vsichni moc prijemni. Ja rodila koncem lonskeho roku v krci. A take jsem se bala rozporuplnych rcenzi. Ale moznost exkurze po porodnici me uklidnila a spatne recenze naprosto nechapu. Pokud nejsi alternativni a lekare a sestry poslechnes tak je to super porodnice. Ja rodila bez natrihu a dalsich zasahu. Gynekologie tam je naprosto super. V poradnach se neceka dlouho, jou tam prijemne sestry, super doktori, kteri s rodickami jednaji jako s clovekem. Porodni boxy samostatne, jeden ma sprchu ostatni ne, ale ta neni daleko. A porody vedou prirozene, samozrejme pokud to situace dovoli. Oddeleni sestinedeli je take dobre, jen detske sestry mi prisly priserne, delaly prcorodickam naschvaly. Pokoje jsou jednoluzkove nebo dvou luzkove s vlastni sprchou a wc. Proste celkove je krc moderni porodnice priblizujici se standardum 21. stoleti.
@Bubla_Bučková take jsem si v krci vyprosila den navic. Ale stejne mi to k rozkojeni nepomohlo. To je jedine co Krci vycitam. Jsou to detske sestry, ty tam byly s prominutim kravy. Videly, ze mam s kojenim problem a ze kojit chci a nepomihly mi. Jedna mimrekla… no jo chcete byt dokonala, no… A pod. A kdyz jsem si sla treti den pro dokrm, proroze dite rvalo hlady a ja nemela mliko jeste mi nadavala, ze mi nic neda ze mam kojit. Tak jsem se do ni pustila… Byla jsem tam 5 dni a za celou dobu: jsem potkala jen jednu prijemnou detskou sestru. Ale ona je otazka proc jsou tak neprijemne, bud se k nim vedeni chova blbe nebo jsou spatne placene, ale to neni problem rodicek, ze?
@Anonymní píše:
@Bubla_Bučková take jsem si v krci vyprosila den navic. Ale stejne mi to k rozkojeni nepomohlo. To je jedine co Krci vycitam. Jsou to detske sestry, ty tam byly s prominutim kravy. Videly, ze mam s kojenim problem a ze kojit chci a nepomihly mi. Jedna mimrekla… no jo chcete byt dokonala, no… A pod. A kdyz jsem si sla treti den pro dokrm, proroze dite rvalo hlady a ja nemela mliko jeste mi nadavala, ze mi nic neda ze mam kojit. Tak jsem se do ni pustila… Byla jsem tam 5 dni a za celou dobu: jsem potkala jen jednu prijemnou detskou sestru. Ale ona je otazka proc jsou tak neprijemne, bud se k nim vedeni chova blbe nebo jsou spatne placene, ale to neni problem rodicek, ze?
Mme přišly spíš neutrální nebo super. Jedna mi tam neskutečně pomohla a uklidnila mě a naštěstí měla službu celý víkend.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.