Kde vzít hypotéku

Anonymní
10.5.19 19:41

Kde vzít hypotéku

Prosím Vás uvažujeme o hypotéce. Respektive nám nic jiného nezbývá.. Oba pracujeme já příjem 20tis/měs, přítel 32tis/měs čistého + mám byt ze kterého mi chodí 10tis nájemné..
Letos jsme vyplatili člena rodiny a máme starý dům po naší babičce. Mysleli jsme, že postupně si to opravíme, ale na povrch vychází čím dál víc,,průserů" v domě.. musíme udělat vše - střecha, okna, plot, zateplit, vyřešit vytápění… + dnešní perla vlhký sklep :zed:
A jelikož na vyplácení padly takřka veškeré úspory, tak bychom rádi hypotéku cca na max 2mil.
Je tu někdo, kdo žádal hypotéku nedávno a doručil, kde jste spokojeni? Nejsme svoji zatím, děti žádné nemáme..
Zároveň by mne zajímalo jak je to následně s čerpaním? Určitě toto léto vše nezvládneme najednou. Je možné třeba si zbytek peněz převést na účet -,,přesypat"? Případně dokládá se na co jsme hypotéku využili?
Omlouvám se za otázky, ale nikdy jsem se o to nezajímala, měla našetřeno, tak jsem mimo.

Děkuji za vysvětlení :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21531
10.5.19 19:48

Najdi si finannčího poradce, který vám najde produkt na míru. při hypotéce na rekonstrukci se dájí čerpat peníze postupně podle toho, jak pokračují práce a platí se faktury. Ale má to svá specifika. Pokud se v tom vůbec neorientuješ, tak ten finanční poradce bude dobrá volba, spíše nutnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
10.5.19 19:49

Nejlepsi zajit do banky a tohle jim popsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24777
10.5.19 19:53

Nemáte vůbec špatnou situaci.. hlavně je absolutně nutné zbavit se všech závazků typu spotřebitelských úvěrů na nějaký spotřebič nebo kreditek - doplatit - abyste byli bonitní, bez závazků, tím se vám sníží o pár promile % hypotéky, ale ve finále jsou to děsné prachy.. dále - neberte si finančního poradce- stačí obejít banky v okolí - v této situaci - pokud jste nezadlužení - se o vás poperou.. dejte jim parametry, tvařte se, že o nic nejde - že máte jinde dobrou nabídku - a čekejte na nabídku… ujasněte si, co s kterou nemovitostí chcete dělat (byt..dům po babičce..). neberte si zbytečně moc, hypotéční peníze se zbytečně prodraží.. domluvte se doma, co máte jako zástavu a rozjeďte to, obejděte, myslím, že budete příjemně překvapeni, hlavně ale musíte mít už předem představu, co vůbec chcete koupit (na to se bere hypotéční úvěr)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dlouhá punčoška
10.5.19 19:57

Do banky a nejprve do té, kde máš běžný účet. Tam Ti většinou nabídnou nejlepší podmínky. U varianty finanční poradce bych byla velmi, ale velmi opatrná. Když narazíš na člověka, který tomu moc nerozumí a má jen široká ramena, můžeš se zbytečně dostat do problémů. Banky mají svoje lidi dobře proškolené.

• Citovat
  • Upravit
24777
10.5.19 20:06
@Dlouhá punčoška píše:
Do banky a nejprve do té, kde máš běžný účet. Tam Ti většinou nabídnou nejlepší podmínky. U varianty finanční poradce bych byla velmi, ale velmi opatrná. Když narazíš na člověka, který tomu moc nerozumí a má jen široká ramena, můžeš se zbytečně dostat do problémů. Banky mají svoje lidi dobře proškolené.

ano.. to stejné píšu.. nedůvěřovat fin. poradcům.. radši si obejít banky sám.. a samozřejmostí je začít v domovské bance (je ale fakt, že nemusí být vždy nejvýhodnější..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
10.5.19 20:07

Financniho poradce nebrat, vetsinou jsou to
looseri.. preferuji bankyse kterymi maji uzavreny kompakt.. obeslete banky, idealne, kde mate nejakou historii. mne nejvice
pomohla a zaujala wuestenrot, pokud
jste brno/okoli, mohu dat kontakt na uzasneho jejich zastupce, ktery umi vycarovat produkt vam na miru! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19567
10.5.19 20:15

A ja bych v prvni rade radila svatbu, kdyz do toho sly a dal pujdou spolecne penize :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.19 20:27

Svatba je v plánu také, ale nechceme se brát jen kvůli něčemu :) 7let to nyní vydrželo, tak to zvládneme dál.. byt je psaný na mě (dědictví), přítel zdědil půlku domů a já zbývající půlku odkoupila. Tak ho máme nyní půl na půl :)

• Citovat
  • Upravit
25897
10.5.19 20:27
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
10.5.19 20:42

Můžete zkusit obojí, obejít banky sami a zároveň si sehnat finančního poradce a porovnat, kde dostanete lepší nabídku. Já mám zkušenost, že finanční poradci jsou schopní zajistit lepší úrok než když půjdete do banky osobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.5.19 21:04
@Anonymní píše:
Prosím Vás uvažujeme o hypotéce. Respektive nám nic jiného nezbývá.. Oba pracujeme já příjem 20tis/měs, přítel 32tis/měs čistého + mám byt ze kterého mi chodí 10tis nájemné..
Letos jsme vyplatili člena rodiny a máme starý dům po naší babičce. Mysleli jsme, že postupně si to opravíme, ale na povrch vychází čím dál víc,,průserů" v domě.. musíme udělat vše - střecha, okna, plot, zateplit, vyřešit vytápění… + dnešní perla vlhký sklep :zed:
A jelikož na vyplácení padly takřka veškeré úspory, tak bychom rádi hypotéku cca na max 2mil.
Je tu někdo, kdo žádal hypotéku nedávno a doručil, kde jste spokojeni? Nejsme svoji zatím, děti žádné nemáme..
Zároveň by mne zajímalo jak je to následně s čerpaním? Určitě toto léto vše nezvládneme najednou. Je možné třeba si zbytek peněz převést na účet -,,přesypat"? Případně dokládá se na co jsme hypotéku využili?
Omlouvám se za otázky, ale nikdy jsem se o to nezajímala, měla našetřeno, tak jsem mimo.Děkuji za vysvětlení :oops:

Ahoj, já jsem samozivitelka se 2 dětmi, plat 32 500,–netto a nyní jsem refinancovala hypotéku. Nejlépe mi vyšla KB, mam úrok 2,79,což je super. Hypotéku jsem si navysovala o neucelovou část a i sama, jako samozivitelka, jsem dostala 2,5mil. Resila jsem to vše přes finančního poradce, takže určitě nejsou všichni hajzlici.
Anonym - osobní info

• Citovat
  • Upravit
Janli
10.5.19 22:00

Super nápad obcházet sama banky :palec:. Dopadne to tak, že si v každé udělají záznam, že jsi chtěla hypotéku a nakonec budeš mít dost problém. Najdi si pořádného finančního poradce! Poptej se po známých, kdo je s kým spokojený a určitě ti někoho doporučí. Hypotéku bych si sama neřešila ani omylem, zuby si taky nespravuju sama a lítá v tom dost peněz. Nechápu, že si dneska lidi pořád myslí, že se dokážou sami orientovat v produktech bank. Dobrý finanční poradce ti ušetří spoustu času, peněz a nervů.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.5.19 09:26

Třeba to půjde jen přes nějaký úvěr a nebude třeba hypotéka. Také to teď řešíme a využijeme stavebního spoření a úvěru z něj.

• Citovat
  • Upravit
1459
11.5.19 10:32

Rozhodně finančního poradce. My bychom bez něj nezískali vůbec hypotéku jako OSVČ. Teď jsme refinancovali s Liškou, vyšla úplně nejlépe, úrok 2,39. Máme finančního poradce, který spolupracuje se všemi bankami a vždy hledá ten nejlepší produkt. Zkusili jsme se sami poptat v několika bankách a bez šance, vůbec bychom nezískali tak nízký úrok. Takže radím finančního poradce naprosto bez debat. Tolik papírování a všeho možnýho co vyřizoval bychom nedali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel