Kdo byl teď v Demanovské dolině?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
326
30.7.16 18:28

kdo byl ted v demanovské dolině

Milé dámy byl někdo v demanovské dolině máte nějaký tip tam na pěkný výlet? Dá se vyjít na choplok pěšky s dcerou která má pět let. Mám totož strach z výšek tak se bojím na lanovku. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33018
30.7.16 19:49

@loulek Byla jsem tam před asi 10 lety. Na Chopok bych 5 leté dítě pěšky netahala - je to 2 tisícová hora. My nakonec ani nešli, protože bylo dost promněnlivé počasí.
Jinak v Demenovské dolině je krásná ledová jeskyně a jedna krasová (tam jsme tedy nebyli). V Liptovském Mikuláši je aquapark.
Z druhé strany (Chopok-Jih) je menší krasová jeskyne, už si nepamatuji název.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3965
30.7.16 20:12

Byli jsme minulý týden, ale Chopok jsme nedali - nebylo na to počasí :(
Byli jsme v obou demänovských jeskyních, kolem Vrbického plesa, v ZOO Kontakt, v termálech Bešeňová, v Muzeu liptovské dědiny v Pribylině,…
Je tam krásně, ale jelikož jel manžel se zlomenou nohou, tak jsme nedali vůbec žádné kopce. Příští rok se tam chceme vrátit a víc pochodit. Letos to bylo přizpůsobeno marodovi a dětem 5 a 8 - nenáročné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
30.7.16 21:02

Na Chopok vedou tři lanovka. 1. Je do mírného Kopecká a je sedačková. Toto dáte v klidu pesky. 2. Je vláček do takového krpalu ale je i nejkratší. A 3. Je kabinková. Pak je to strmější, ale jestli jste zvyklí, tak to dáte. Dolů pak můžete stejnou trasu nebo jsou dvě cesty. Jedná je po hřebenu a částečně lesem druhá tuším dolinou, ale pěšky jsem nešla ani jednu. Ale je tam krásně. Jinak dolů se dá svézt i na káře;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
30.7.16 21:29

@Beaumont no mě překvapilo že tam jede i vláček od to vede odkud přesně a dolů jde fakt jet na káže mám strachu ze sedačkové lanovky mám tu zkušenost že jsem se nezaklapa a jela v otevřené lanovce s dcerou které byli čtyři roky s kabinové strach nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
30.7.16 22:21

My jsme letos Chopok jeste nedali, ne ze by to neusli /7 a 5/, ale pro petileteho mi to prijde celkem narocne /kopec/ a nezajimave. Zkusime pristi rok. Hora neutece 8)

Oproti tomu byla super dobrodruzna treba prochazka Prosieckou dolinou, skaly, lana, voda, tajemstvi za kazdym „rohem“ a i kdyz byli unaveni, bavilo je to.
Jeskyni Vazeckou zvladnete uplne v pohode /ta s medvedem :D /, oproti tomu predloni v Demanovske ledovce jsme museli starsiho tehdy petileteho nest, moc schodu, klouzalo, promrzlej i v bunde, tak sel na zada :nevim:
Pro kluky byl zazitek ta bobova draha.
Prochazka kolem Vrbickeho plesa je pekna.
Muzeum v Pribyline, Havranok, to spis az pro starsaky.
Pak klasika jako Tatralandia, Besenova, ted nove Vila Betula, Zoo u Tatralandie… ale kluci letos maji nej zazitek z radeni ve vode na namesti v Mikulasi :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
31.7.16 12:28

Muzete vyjet jen do pulky a zbytek dojit nebo naopak vyjet cele a dolu od pulky. Pozor na: strany sever a jih, musis si to hlidat, jinak sjedes blbe a auto budes mit na opacny strane hory. A pozor na: nahore je 5st, vitr, takze bundy do batohu.
My byli ted v cervenci ubytovani kousek od Lipt. Mikulase. Vzdalenosti jsme moc neresili, je tam vse blizko sebe. Jestli chces nejaky tip, tak treba hned vedle Tatralandie je Minizoo, muzete si pochovat hada, chodit ve voliere s papousky, maji tam lvice, medvide. Sama bych tam nesla, je to pro me principem, jak cirkus, ale kvuli detem jsem se zaprela. Pak jeskyne, srovnani Demenovska a Stanisovska. Dem. pruvodkyne mdla, Stan. pruvodce, kt.se o to fakt zajimal, vypraveni uzasne poutavy, dostali jsme celovky(baterky), Stanisovska nesrovnatelne lepsi. Taky nutno bundu nebo mikinu, misty tam byva na nule.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
31.7.16 13:30

@loulek no tak tu první dare v pohodě peso a pak lanovkou. Jen jízdenky si kupte už dole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí