Kdo co platí v domacnosti?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.10.22 08:41

Kdo co platí v domacnosti?

Ahoj prosím chtěla bych se zeptat jak to máte v domácnosti. Včera jsem přišla z nákupu a postezovala jsem si, ze je hrozny, jak se vše zdrazuje a mamka, ktera mi zrovna hlidala syna (6m) se zeptala proč to řeším, když to plati pritel. A ja se tak zarazila, protože mne přítel nic neprispiva. Jsme spolu skoro 5let, jsem zasnoubena a mame ted pul rocni dceru. Na svatbu jeste nedošlo, protože se do ni pritel vůbec nehrne a ja uz sem vyčerpána, abych to řešila jen ja. Vicemene je mi blby si rict o peníze priteli. Ve smyslu “hele chci abys mi daval kazdy mesic bura navic”. Ja mam RP a 2000 brigadu k tomu a za měsíc padne celá tato častka, nemam v podstatě možnost si nic ušetřit. Veškeré vybava co jsem mela našetřeno, tak jsem utratila za výbavu pro malou - postýlka, vybaveni pokojicku, obleceni, pleny, hygiena.. Pritel vydelava velke penize. Hypoteku nemame. Bydlime v byte mych rodicu, kterym platíme energie. Byt náš ale nikdy nebude, takze to beru jak normální najem. Pritel ma chalupu o kterou se stara a kam jezdime a kterou se snažíme rekonstruovat. Vcera se ptal na nejakou vec, kterou jsem nekoupila, tak jsem mu řekla, že se vše hrozně zdražuje a že to už kupovat nechci a ze nechapu jak to ty zensky zvladaj a on mi na to odpověděl : no tak jak u nas, živí je manžel. A ja se tak zarazila, protože me proste nepřijde, ze me muž živí… kupuju jidlo, vse pro syna; platim si telefon, benzin, hygienu, oblečení vse i pro nej samozřejmě. A on mi na to řekl, ze zase platí věci na auta, na chatu atd.. to je sice fajn, ale chata moje není a ani spolu sezdaní nejsme, takže opravdu nepocitam s tim, ze to dela pro naši budoucnost. Ano myslíme tak a jdeme touto cestou, ale ja na to nechci spoléhat, protože moje to není.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8994
25.10.22 08:46

Tak máte syna nebo dceru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10809
25.10.22 08:49
@Anonymní píše:
Ahoj prosím chtěla bych se zeptat jak to máte v domácnosti. Včera jsem přišla z nákupu a postezovala jsem si, ze je hrozny, jak se vše zdrazuje a mamka, ktera mi zrovna hlidala syna (6m) se zeptala proč to řeším, když to plati pritel. A ja se tak zarazila, protože mne přítel nic neprispiva. Jsme spolu skoro 5let, jsem zasnoubena a mame ted pul rocni dceru. Na svatbu jeste nedošlo, protože se do ni pritel vůbec nehrne a ja uz sem vyčerpána, abych to řešila jen ja. Vicemene je mi blby si rict o peníze priteli. Ve smyslu “hele chci abys mi daval kazdy mesic bura navic”. Ja mam RP a 2000 brigadu k tomu a za měsíc padne celá tato častka, nemam v podstatě možnost si nic ušetřit. Veškeré vybava co jsem mela našetřeno, tak jsem utratila za výbavu pro malou - postýlka, vybaveni pokojicku, obleceni, pleny, hygiena.. Pritel vydelava velke penize. Hypoteku nemame. Bydlime v byte mych rodicu, kterym platíme energie. Byt náš ale nikdy nebude, takze to beru jak normální najem. Pritel ma chalupu o kterou se stara a kam jezdime a kterou se snažíme rekonstruovat. Vcera se ptal na nejakou vec, kterou jsem nekoupila, tak jsem mu řekla, že se vše hrozně zdražuje a že to už kupovat nechci a ze nechapu jak to ty zensky zvladaj a on mi na to odpověděl : no tak jak u nas, živí je manžel. A ja se tak zarazila, protože me proste nepřijde, ze me muž živí… kupuju jidlo, vse pro syna; platim si telefon, benzin, hygienu, oblečení vse i pro nej samozřejmě. A on mi na to řekl, ze zase platí věci na auta, na chatu atd.. to je sice fajn, ale chata moje není a ani spolu sezdaní nejsme, takže opravdu nepocitam s tim, ze to dela pro naši budoucnost. Ano myslíme tak a jdeme touto cestou, ale ja na to nechci spoléhat, protože moje to není.

@Serpentini citovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
25.10.22 08:49

A další.
Já nejsem příznivcem peněz na jednu hromadu, chci mít svoje, o kterých si budu rozhodovat.
S ex jsme byli domluveni, kdo co platí a pak jsme dávali poměrnou část svého výdělku na společnou hromadu, z toho se platilo jídlo, zábavy a dovolená.
Se současným manželem máme platby rozdělené, aby to bylo fér. Dítě si komplet platím já, je jen moje. Zábavy platíme napůl.
Já jsem teda i na rodičovské vydělávala víc než ex, ale kdybych měla jen tu rodičovskou, byli bychom domluveni tak, aby to vyšlo spravedlivě.
Prostě si sedněte, sepiste to a domluvte se, ne?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.10.22 08:50

@Serpentini mame dceru, ale protože zde jsou i clenove rodiny přítele a maminka, nechci aby i z indicií pripadne odvodili, ze se jedná o mě. Proto jsem změnila pár udaju - nepodstatných však pro jadro problemu. Diky..

• Citovat
  • Upravit
10809
25.10.22 08:51
@Anonymní píše:
@Serpentini mame dceru, ale protože zde jsou i clenove rodiny přítele a maminka, nechci aby i z indicií pripadne odvodili, ze se jedná o mě. Proto jsem změnila pár udaju - nepodstatných však pro jadro problemu. Diky..

To je hrozne fikane. V jednom prispevku menit dceru na syna a zpet.
Nic se nema prehanet 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792

Minimum co by ti měl platit je 1/2 rozdílu mezi tím co sis vydělala v práci a RP. Nebo ať zaplatí jesle a ty jsi pracovat. Jo a nezapomeň ještě dodat, že doma nehne prstem a domácnost a dítě jsou „jen tvoje“ :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35483
@Anonymní píše:
Ahoj prosím chtěla bych se zeptat jak to máte v domácnosti. Včera jsem přišla z nákupu a postezovala jsem si, ze je hrozny, jak se vše zdrazuje a mamka, ktera mi zrovna hlidala syna (6m) se zeptala proč to řeším, když to plati pritel. A ja se tak zarazila, protože mne přítel nic neprispiva. Jsme spolu skoro 5let, jsem zasnoubena a mame ted pul rocni dceru. Na svatbu jeste nedošlo, protože se do ni pritel vůbec nehrne a ja uz sem vyčerpána, abych to řešila jen ja. Vicemene je mi blby si rict o peníze priteli. Ve smyslu “hele chci abys mi daval kazdy mesic bura navic”. Ja mam RP a 2000 brigadu k tomu a za měsíc padne celá tato častka, nemam v podstatě možnost si nic ušetřit. Veškeré vybava co jsem mela našetřeno, tak jsem utratila za výbavu pro malou - postýlka, vybaveni pokojicku, obleceni, pleny, hygiena.. Pritel vydelava velke penize. Hypoteku nemame. Bydlime v byte mych rodicu, kterym platíme energie. Byt náš ale nikdy nebude, takze to beru jak normální najem. Pritel ma chalupu o kterou se stara a kam jezdime a kterou se snažíme rekonstruovat. Vcera se ptal na nejakou vec, kterou jsem nekoupila, tak jsem mu řekla, že se vše hrozně zdražuje a že to už kupovat nechci a ze nechapu jak to ty zensky zvladaj a on mi na to odpověděl : no tak jak u nas, živí je manžel. A ja se tak zarazila, protože me proste nepřijde, ze me muž živí… kupuju jidlo, vse pro syna; platim si telefon, benzin, hygienu, oblečení vse i pro nej samozřejmě. A on mi na to řekl, ze zase platí věci na auta, na chatu atd.. to je sice fajn, ale chata moje není a ani spolu sezdaní nejsme, takže opravdu nepocitam s tim, ze to dela pro naši budoucnost. Ano myslíme tak a jdeme touto cestou, ale ja na to nechci spoléhat, protože moje to není.

No tak si měla odpovědět, že u vás je živitel manželka, která ani manželka vlastně není a dochází ji finance. Mimochodem jsi pěkně hloupá, že si vše utratila za vybavu.
To jste si měli ujasnit před dítětem jak budete společně fungovat.
Prostě mu hod na papír měsíční výdaje a kolik ti má dávat. Jestli ne tak si kupuj jen jídlo sobě a dítěti a přestaň dělat full servis a nebo se s přítelem rozluc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8994
25.10.22 08:52
@Anonymní píše:
@Serpentini mame dceru, ale protože zde jsou i clenove rodiny přítele a maminka, nechci aby i z indicií pripadne odvodili, ze se jedná o mě. Proto jsem změnila pár udaju - nepodstatných však pro jadro problemu. Diky..

Tak se příště drž jednoho pohlaví, když to v každé větě měníš, tak působíš nevěrohodně. ;) A co ti jinak poradit… Sednout, sepsat si příjmy a výdaje a rozpočítat to tak, aby každý přispíval poměrnou část.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.22 08:55

@Svetluska55 chapu to tak, ze dite nemate s manželem?
Popravdě jak jsem psala výše, je mi trapné si o peníze žadat, ale když do domacnosti platim vše a nezbyde mi nic a přítel vydelala 10× vice nez je muj rodicak, tak co pak s tim? Ano uz jsem to s nim resila nekolikrat, ale jak jsem psala - vzdy mi rekne, ze to setri na nasi budoucnost. Jenže my sezdani nejsme, tak tento argument mi zadnou jistotu nedava.

• Citovat
  • Upravit
14583
25.10.22 09:00

Nech si vyměřit alimenty na dítě a neprovdanou matku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5638
25.10.22 09:01

Mě by fakt zajímalo, co vede holky k tomu, že si dítě pořídí s někým, kdo si je nikdy nevezme, nic nepřispívá a hrabe si na svým písečku. Tos jako čekala, že ho miminko změní? Nebo si nevážíš sama sebe?
Jinak i v dobách, kdy jsem měla jen přítele a žili jsme spolu, tak jsme prostě peníze měli na jedné hromadě, poplatilo se, co bylo třeba a zbytek jsme využívali společně. A to nám bylo 20+ a dítě jsme neměli. Jako nemusíte mít společné všechny peníze, ale aspoň ty na rodinné výdaje ano. Neumím si představit se nechat tak ponižovat, abych chlapa „žádala“ o peníze na jídlo nebo na dítě. A pak si k němu večer lehla do postele? Jako fakt nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33173
25.10.22 09:02
@Anonymní píše:
Ahoj prosím chtěla bych se zeptat jak to máte v domácnosti. Včera jsem přišla z nákupu a postezovala jsem si, ze je hrozny, jak se vše zdrazuje a mamka, ktera mi zrovna hlidala syna (6m) se zeptala proč to řeším, když to plati pritel. A ja se tak zarazila, protože mne přítel nic neprispiva. Jsme spolu skoro 5let, jsem zasnoubena amame ted pul rocni dceru. Na svatbu jeste nedošlo, protože se do ni pritel vůbec nehrne a ja uz sem vyčerpána, abych to řešila jen ja. Vicemene je mi blby si rict o peníze priteli. Ve smyslu “hele chci abys mi daval kazdy mesic bura navic”. Ja mam RP a 2000 brigadu k tomu a za měsíc padne celá tato častka, nemam v podstatě možnost si nic ušetřit. Veškeré vybava co jsem mela našetřeno, tak jsem utratila za výbavu pro malou - postýlka, vybaveni pokojicku, obleceni, pleny, hygiena.. Pritel vydelava velke penize. Hypoteku nemame. Bydlime v byte mych rodicu, kterym platíme energie. Byt náš ale nikdy nebude, takze to beru jak normální najem.Pritel ma chalupu o kterou se stara a kam jezdime a kterou se snažíme rekonstruovat.Vcera se ptal na nejakou vec, kterou jsem nekoupila, tak jsem mu řekla, že se vše hrozně zdražuje a že to už kupovat nechci a ze nechapu jak to ty zensky zvladaj a on mi na to odpověděl : no tak jak u nas, živí je manžel. A ja se tak zarazila, protože me proste nepřijde, ze me muž živí… kupuju jidlo, vse pro syna; platim si telefon, benzin, hygienu, oblečení vse i pro nej samozřejmě. A on mi na to řekl, ze zase platí věci na auta, na chatu atd.. to je sice fajn, ale chata moje není a ani spolu sezdaní nejsme, takže opravdu nepocitam s tim, ze to dela pro naši budoucnost. Ano myslíme tak a jdeme touto cestou, ale ja na to nechci spoléhat, protože moje to není.

Máte syna, nebo dceru? :think: Finance jste měli vyřešit už dávno. Ty jsi z úspor nakoupila vše pro dítě, z rodičáku kupuješ jídlo, oblečení, atd. On tedy platí co? Energie, a tím to hasne? Tak to má super, svoje peníze vráží do auta, to je pravděpodobně taky jen jeho že? Do chaty, a ty se postaráš o zbytek. Pohodička :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11781
25.10.22 09:03

Ze začátku jsem platila jídlo a chlap nájem a energie, co zbylo šlo na rekonstrukci…pak když jsme se přestěhovali do našeho tak já hypo a elektriku ( hypo i byt jsou psaný jen na mě) a on ostatní poplatky. jídlo a ostatní věci jsme se dělili ale vyloženě do koruny jsme to neuctovali..to už sem byla na PPM. Ale měla sem ji hodně vysokou takže sem i já přispívala kndodelavkam…když sem přešla na RP tak rozložení placení zůstalo vpodstate stejně s tím ale že mi chlap dával 5k měsíčně automaticky na cokoliv co bych potřebovala/chtěla…a když něco zbylo tak sme si udělali nějakou radost nebo se dodělali něco v bytě. Teď sem 5 měsíců platila vše já protože chlap měl úraz a peníze neměl…museli jsme se teda dost uskromnit..oresp. přerušit dodělání bydlení a kupujeme jen to co je opravdu nezbytně nutné… Teď už chlap do práce chodí a od listopadu to bude zase veselejší…no já budu opět na PPM takže budu platit jídlo, poplatky, věci pro domácnost a jeho výplata půjde na dodělání bytu…takže my se tak nějak dělíme…nikdo nikoho neživí (krom teda teď jak měl. ten úraz…ale to byla výjimečná situace) a pravda že až opět budu na RP tak bude živit on mě…protože třetí mimčo v plánu není takže budu mít cca kolem 10k což padne na hypo a elektřinu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
25.10.22 09:04

Boze, ja tohle nechapu, jak nekdo muze byt tak hloupy a jeste psat, ze je mu blby si rikat o penize.

Pekny vycurany ptacek je to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný