Jaký vysavač pro naši rodinu?

Anonymní
23.10.22 09:34

Jaký vysavač pro naši rodinu?

Ahoj,
potřebovala bych slyšet rady, názory a vaše zkušenosti.

Jsme dva dospělí, batole, pes (krátkosrstý, moc nepelichá, ale chlupy z něho jsou).
Dvoupatrový dům. Plocha nějakých 80 m2 dole a 80 m2 nahoře včetně schodiště atd., takže reálně na vysávání toho bude méně.
Horní patro bez prahů, spodní patro prahy s výškou do 16 mm. V obou patrech spíše menší místnosti.

Momentálně mám tyčový vysavač Philips Aqua (https://www.mall.cz/…ips-fc640801). Před třemi roky jsem ho kupovala za sedm tisíc. Jsem s ním strašně nespokojená. Je strašně slabý, plno smetí nevezme a strašně se ucpává. Tím pádem pak vysává ještě hůře. Někdy radši vezmu koště a zametu to, protože tím docílím lepšího výsledku.

Dnes jsem se naštvala a chtěla bych si na Vánoce koupit nějaký nový. Jenže nevím jaký. Bojím se že všechny tyčové budou slabé. Klasický nechci, protože je strašná otrava ho tahat pořád za sebou. Líbil by se mi robotický, ale bojím se že v našich podmínkách nereálné a stejně nebude výkonem stačit.

Jak by jste to vyřešili na mém místě? Klidně si připlatím, když mi to ulehčí práci, ale nechci utratit zase tolik tisíc prakticky za nic :zed:

Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
23.10.22 09:42

Mrkni na tycove Miele, tuším, ze mame tento Triflex HX2 Pro a je super. Mame tedy i roboticky, ale stejne je jednou za čas třeba to vzít z gruntu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
23.10.22 09:43

Já se robotickýmu bránila, že do bytu je zbytečný. Není. Koberec krásně naklepe a to co z něj pokaždý vytáhne, mě nepřestane překvapovat. Moje vlasy, chlupy z kočky, rozsypaný granule. Poslední dobou ani normální vysavač nevytahuju, max když potřebuju oluxovat pavučiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.22 09:51

@lleennttiillkkaa A jaký máš?

Ještě jsem zapomněla dodat, že máme jen vinyl a dlažbu.

Má tady někdo robotický vysavač v dvoupatrovém domě? Přenáší že ho mezi patry?

• Citovat
  • Upravit
27264
23.10.22 09:53
@Anonymní píše:
@lleennttiillkkaa A jaký máš?

Ještě jsem zapomněla dodat, že máme jen vinyl a dlažbu.

Má tady někdo robotický vysavač v dvoupatrovém domě? Přenáší že ho mezi patry?

Máme Neato. Manžel dlouho ležel v recenzích a tenhle je prý jeden z nejlepších. Nicméně nekupovali jsme nový. KOupil bazarový s tím, že to zkusíme a eventuelně ho pošleme dál. Už má i jméno, takže tu zůstane, dokud ho křemíkové nebe nepovolá.
Edit koberec máme jenom v ložnici a pokojíčku, jinak dlažba a lino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.22 10:06

@lleennttiillkkaa to je dobrý nápad koupit nějaký z druhé ruky na zkoušku

• Citovat
  • Upravit
34322
23.10.22 10:40

Mame Dyson, akorat co jsem koukala, uz dela jen tycaky. Ale na bazaru ty klasicke jeste jsou. Vysaje to podlahu i s dlazdickama ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
23.10.22 11:39

Ja mám robota a klidně ho přenáším z místnosti do místnosti, máme vysoké přechody. Aby vysál pořádně, je potřeba mít co nejméně nábytku a krámů po zemi. Navíc ho tedy musíš čistit úplně stejně často, jako ten tyčový. U nás to částečně řeší ta samoodsávací stanice, máme IRoombu. Ale filtry a nádobku na nepořádek musím stejně každých 14 dní rozebírat a vyčistit kartáče. Pořád mi ale ušetří hodiny času, které jsem jinak strávila u vysávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.22 12:05

@Aduš8 Nevadí mne u toho tyčové čistit tu nádržku na bordel, ale nám se ucpává přímo ten „vstup“ do vysavače. Tím pádem se tam všechno zasekne a ani to do té nádržky na bordel nedojde.

• Citovat
  • Upravit
14376
23.10.22 13:07
@Anonymní píše:
@Aduš8 Nevadí mne u toho tyčové čistit tu nádržku na bordel, ale nám se ucpává přímo ten „vstup“ do vysavače. Tím pádem se tam všechno zasekne a ani to do té nádržky na bordel nedojde.

No, on ten robot taky větší kusy nenasaje, je to spíš na drobky a prach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18689
23.10.22 14:17

Rodičům jsme kupovali nějaký irobot s lamelou místo kartáčku, ze se na to nemotaji chlupy prave od zvířat. My máme Roborock s 6max a bez problému to bere i kamínky a pisek v chodbě a když se zastaví a vypne tak to nevysype jako tycovy. Ten je tak na trochu prachu a par vlasu v koupelně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14646
23.10.22 14:47

Taky mám tycovy i se stiranim a stejně někdy vytahnu mop :nevim: jako je třeba pocitat s tím, ze tyhle vysavace do ruky nebo i robotické jsou hlavně na udržovací uklid, ale občas to musis vzít poradne. Hrubší nečistoty proste nezvládají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3548
24.10.22 10:28

Naši si teď pořídili Dyson a jsou velice spokojení. Já šetřila, koupila jsem z Lidlu a jsem z něj nešťastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
24.10.22 10:35

Dávám do sledovaných, zrovna také řeším.
Když píšete o tom Dysonu, můžete prosím rovnou napsat i typ, který máte a jste spokojené? Děkuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.22 10:39

@kolibrik1 Ty by mě zajímal tip toho Dysonu.
@Aduš8 Já vysávám už jen bezny prach, psí chlupy a moje vlasy. Stejně každou chvilku ucpaný. O tom, že jakmile ho zvednu, tak z něho všechno vypadne, tak ani nemluvím :cert:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný