Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj prosím o radu. Máme starší domek a zatím topíme klasickými přímotopy na elektřinu.. nicméně zvažujeme výměnu za něco lepšího… přímotopy nám nevyhovují z více důvodů… hlavně asi proto, že když vypnou (máme je napojeny na nízký tarif) tak je tady během chvilky o poznání chladněji… musí jet prakticky nonstop aby nám bylo teplo (22°C v průměru)
Zvažuje, e hlavně infrapanely.. nyní máme jeden doma na zkoušku a vypadá to dobře… ale ráda bych se zeptala na zkušenosti těch, kdo vytápí celý dům právě infrapanely… nemáte problémy s plísní? Udrží se teplo? Kolik tak protopíte?
Pak ještě uvažujeme o akumulačních přímotopech a nebo olejových…
A jako poslední možnost zbývají krbovky umístit na chodbu…
Díky všem za zkušenosti…
My infrapanely máme, na normální vytápění celého domu by mi to určitě nevyhovovalo. Máme je teda nastaveny tak že jedou když je nízký tarif, takže v momentě kdy nejedou tak je to fakt znát. Plíseň máme, ale nemyslím že je to panelama, prostě špatně udělanej barák (starší). Takže v obýváku máme krbovky a topíme s nimi, vytopí to v podstatě celej barák, a ty panely máme v místnostech, kam to teplo od krbovek až tak nedojde a přitápíme tam s nimi.
@marmelada78 píše:
My infrapanely máme, na normální vytápění celého domu by mi to určitě nevyhovovalo. Máme je teda nastaveny tak že jedou když je nízký tarif, takže v momentě kdy nejedou tak je to fakt znát. Plíseň máme, ale nemyslím že je to panelama, prostě špatně udělanej barák (starší). Takže v obýváku máme krbovky a topíme s nimi, vytopí to v podstatě celej barák, a ty panely máme v místnostech, kam to teplo od krbovek až tak nedojde a přitápíme tam s nimi.
máme to uplně stejně, řekla bych do písmene ![]()
a teda máme ty skleněné infrapanely, moc se mi líbily
Na ty skleněné jsem nečetla moc dobrého no… takže myslíte, že jako jediné vytápění ne jo? Tak to asi zůstaneme u klasických přímotopů a uděláme krbovky…
ještě by mne zajímalo.. kolik platíte za el.? myslím skrze ty panely…
@Muchitos máme starší barák, jako pokud není pod nulou zvládnou to jakžtakž ty panely, ale jako přetopeno neni, jak je chladněji, musíme topit krbovkama…ale třeba dkyby se naddimenzovaly, tak by stačily to nevím
a el ti nepovím, máme na ní vše (nebyla tu jiná možnost) a celkem malý domek a platíme 3000 měsíčně - máme nízký tarif
Dobrý den, právě předělávám byt a přemýšlím o umístění infrapanelů. Najde se zde někdo, kdo infrapanely již má, je spokojený a dokázal by mi poradit nějakého kvalitního dodavatele? Předem děkuji
Máme tři děti /miminko 4 měs/ a přešli jsem kompletně na infrapanely. V místnosti, kde spí s námi miminko máme na podledu další infrapanel 360W a je to super!!!Stejně jako v celém baráku, kde máme tyto infraobrazy a krbovky jsme zrušili.
Zdravím, celý dům jsme si nechali „vyzdobit“ infrapanely od firmy ze Semil -Sunnhouse
Máme tři děti (nejml. miminko 4. měs) a jsem zastánce ekotechnologií, který si rád ověřuji, tak jsme vykopli krbovky a hodili zmiňované infraobrazy, (ale pozor, měli jsem půjčené skleněné, které vůbec nehřály!!!) Teď v celém domě máem ty semilské a naprostá spokojenost (doufám, že i miminko, a le snad ano)
Vložím se s dotazem - má někdo zkušenost s instalací a výhřevností v bytě ( velká " cihla".
Ahoj, my máme v ložnici topný obraz sunnyhouse, koupený na internetu. Byla jsem celkem spokojená a celý zbytek domu chtěla svěřit nějaké zdejší pražské společnosti a to byla chyba- protože ted máme nad hlavou tři díry a topné obrazy nikde. Tak ty bych určitě nedoporučila, Narychlo jsme pořídily krbová kamna a musím říst, že je to tak i lepší. Kamny se vylopí hned a teplo je od nich velmi příjemné. Topný obraz stejně tak málo energie (jak slibují) nebere (dle faktur) a teplo udělá celkem melé (neprohřejete se) - myslím že na větší starý zděný dům to není ideální. My osobně celou zimu topíme raděj kamny, topný obraz jsem zapla jen asi 4krát v tech mrazech a jen přes noc.
Ahoj. S manželem jsme nechali isntalovat panely od Sunnyhouse. Trochu jsem se toho bála, protože člověk čte různé názory. Po roce provozu jsem ale nadšeni. Největší přínos vídím v tom, že mažel umístil jeden panel nad přebalovák a sálá tak přímo na prcka. A máme hlavně KLID. Za mě dobrý..Jo a co se týká účtu, tak je to tak, jak jsme očekávali.
@Emahrub
Takže je to tak, že vlastně je normálně v pokoji zima, že ty panely pokoj nevyhřejí. Tak vlastně se musel přidělat ještě jeden panel přímo nad přebalovací pult. Dost blbé řešení a sunnyhouse je v tom nevině. ![]()