Kdo má odpovědnost?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1115
30.8.24 12:32

Máme za sebou několik různých primestaku a vždy odchazely všechny děti v určenou dobu. Nikdy dříve, měly vždy program do poslední chvíle. Spíš se stalo, že se trochu opozdily. Vadilo by mě, že dítě odchází až o půl hodiny dříve a také že nemají program až do konce nebo je nějak nezabavi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1115
30.8.24 12:34

A odpovědnost má samozřejmě provozovatel do těch 16,00.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
30.8.24 12:34
@nozu píše: Více

To je právě jeden z příkladů, kdy lajk řeší situaci lajcky, špatně a bude se ohánět selským rozumem do té chvíle, než se něco stane.
Když Ti takové dítě někdo pustí o půl hodiny dřív a něco se vážně stane, je z toho strašněj prů_ser. Rodič svěřuje dítě na vymezenou dobu dalšímu člověku, který za něho má zodpovědnost se všemi důsledky. První, kdo pak poletí lynčovat učitele / vychovatele, trenéra.. bude rodič, a na to vem jed. Zažila jsem tolik šílených scén jen kvůli rozbitým kolenům (a tomu se fakt zabránit nedalo). Příčetný člověk si tohle netroufne.
Opravdu popsaná situace není v pořádku. A takové instituci / lidem bych své dítě už nesvěřila (a řešila to).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
30.8.24 12:35

Tak jde o to že v případě nějakýho třeba úrazu, nehody apod..za dítě někdo zodpovídá. Jako kdyby mi někdo pustil decko o 30minut dřív a přejelo ho auto s dozivotnimi následky, minimálně platit léčbu a újmu by měl ten kdo dítě pustil. O 30 minut později by se to třeba nestalo, nebo by rodič za svou vinu platil sám. V lepším případě. :nevim: Čemu na tom nerozumis že to rodic tak hroti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32079
30.8.24 12:44
@Anonymní píše: Více

Tak já i jako rodič jsem se spoléhala na to, že když má být do 4 v družině tak tam prostě je a necourá kdekoliv jinde. Neexistuje pustit dítě o půl hodiny dřív. Nevidím důvod. A když je za něj družinářka zodpovědná, tak nepochopím, že to dítě klidně pustí dřív bez jakékoliv přechozí domluvy s rodičem. To by bylo zle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
30.8.24 12:44
@Tajemnadama píše: Více

Přesně, v 15.39 dítě projde ulicí, majzne ho do hlavy padající taška, exitus. Vinen jednoznačně ten, kdo ho pustil. Tečka. Tady v podstatě není o čem diskutovat (jen zodpovědět otázku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
30.8.24 12:45
@Monchichik píše: Více

Ne, tohle vychovatelka nikdy neudělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32079
30.8.24 12:56

@Lojzísek No všechno je o lidech, takže i tohle se může stát. Na těch táborech to snad taky ví, že mají za děti zodpovědnost, tak jak to, že si tohle dovolí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
30.8.24 12:59

Protože se jim ještě nic nestalo. Do prvního průšvihu si temer všude dovoluji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32079
30.8.24 13:13

@Tajemnadama První průšvih by jim nastal, kdyby mi pustili dítě dřív. Moje dítě měli kdysi pustit v daný čas z družiny a on na mě měl čekat venku, abychom zkrátili proces zvonění, oblékání atd…takhle jsme to měli nastavené každý den od začátku…no jednoho dne tam nestál. Já běhala všude možně, zpátky domů, cestami, kterými mohl jít, už celkem hysterická jsem potkala učitelku, která mi řekla, že je ho viděla v družině, což mě teda fakt nenapadlo. Vlítla jsem tam co to má znamenat a on prý plakal / byl plačka, slzel furt :mrgreen: /, tak ho nechali v družině. No vynadala jsem jim fakt dost, že ať klidně řve, ale stojí před školou, že mě málem trefil šlak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
30.8.24 13:21

Protože to provozuje někdo, kdo nemá ponětí o práci s dětmi a zodpovědnosti za děti vč. právních důsledků. Okamžitě bych jednala, tohle je jednoznačně špatně.
A to naprosto opomíjím fakt, že třeba u nás stojí takový tábor nemalé peníze, takže předpokládám, že mají na určenou dobu program (za který si platím).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30403
30.8.24 13:39

Jenomže jsou rodiče, kteří sdílenou polohu nemají a oprávněně spoléhají na to, že do určité doby jejich děti někdo chrání. Pokud se dítěti cokoli nepříjemného stane v rámci této doby a dítě by bylo venku samotné, pedagog už si ani neškrtne v tom nejlepším případě. Není nic cennějšího než život dítěte, proto jsou pravidla důležitá a dítě nechat jít bez vědomí rodičů je obrovský hazard. Možná ne pro dítě, ale v tomto případě pro toho vedoucího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64981
30.8.24 14:29

Pamatuju pripad, kdy ucitelka pustila decka driv pred zvonenim a decko spadlo do vykopaneho prikopu. Nejsem si jista, jestli dokonce nezemřelo. A učitelka sla pred soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16970
30.8.24 14:35
@Bytsamsebou píše: Více

Ano, zrovna včera jsem podepisovala papír, kdy můžou mé dítě posílat z družiny samotné.. Pokud potřebuju jindy, musím dát papír s podpisem a větou, že přebírám zodpovědnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10668
30.8.24 17:17
@Králičice píše: Více

U nás ze družiny chodí kdykoliv, protože kroužky, atd. a různě se vrací, či odchází domů. Máme vypsané pověřené osoby, které je sice občas vyzvedávají, ale můžou odcházet samy… ale vlastně odejdou i s rodiči/tetami od svých kamarádů :lol:. Tady se všichni znají. Starší má mobil, zavolá mi a odejde. Nikdy nechodí domů ve stejnou dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí