Kdo má odpovědnost?

1984
29.8.24 22:43

Kdo má odpovědnost?

Dcera o prázdninách chodila na příměstský tábor. Podepisovala jsem souhlas s tím, že v 16:00 může odejít sama domů a že za ni od té chvíle přebírám zodpovědnost. Ale několikrát se stalo, že dceru pustili domů výrazně dřív bez toho, že by mě alespoň informovali. A mě by zajímalo, kdo v tu dobu měl za dítě zodpovědnost. Jestli já, protože jsem podepsala ten souhlas a jsem její zákonný zástupce, nebo vedoucí, protože ji domů měla pustit o 30 minut později a já ani nevěděla, že už je na cestě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30446
29.8.24 23:06

Do 16 hodin za tvé dítě zodpovídali pracovníci toho tábora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5136
29.8.24 23:19

Pracovníci tábora. Od 16 hodin ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21054
30.8.24 06:01

Jednoznačně pracovníci tábora. Tady není ani o čem debatovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9072
30.8.24 06:04

Oni a mimo jiné bych informovala o této skutečnosti zřizovatele tohoto tábora a tétu skutečnosti. A to natvrdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21930
30.8.24 07:27

A nehrotíte to všechny příliš? Vždyť dítě tam má papír, že odchází samo. Tak přijde domů o 30 minut dřív. To je to taková tragédie? No a na táboře by si měli dát do tohoto povolení dovětek, že rodič bere na vědomí a souhlasu, že v případě potřeby mohou pustit dítě i dříve. Tom bude vše vyřešené. No a pokud musí mít zakladatelka tak nutně přehled, existují aplikace na mobil zdarma, kde si rodina sdílí online polohu. Jen musí mít dítě data. A nebo úplně jednoduše stačí, když dítě napíše SMS, že skončili dřív. Mě tato diskuse jen evokuje, že se hledá problém tam, kde není
Ale jinak k dotazu. Pokud by šel člověk do důsledku, provozovatel tábora riskoval, protože měl blbě napsáno povolení k odchodu. Při dřívějším puštění dítětem, za něj měl odpovědnost on. Na druhou stranu pouze za předpokladu, že zakladatelka citovala tu plnou moc úplně přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31313
30.8.24 07:39

@nozu muze to byt problem ve chvili, kdy diteti nejede vhodně spoj nebo se třeba rodič vraci z práce dýl a dítě bez klíčů stoji půl hodiny pred barákem…
Pokud pousti driv, tak to maji dat aspoň vědět, taky bych se rozčilovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5243
30.8.24 07:45
@Mar__tanka1983 píše: Více

To jako myslíš vážně? Necháš dítě chodit samotné z tábora a nedáš mu klíče? To ti přijde logické?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5243
30.8.24 07:49

Jinak si myslím, že je samozřejmost informovat rodiče, že dítě šlo dřív. Tohle bych si s nima ujasnila, potom bych teprve řešila kdo kdy má zodpovědnost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4440
30.8.24 08:01

Vedoucí tábora. Od 16:00 pak Ty. Nechápu proč jí pustili dříve. To Ti ani nedali vědět? Jsem zastánkyní toho, že dítě má být taky samostatné, a nevodit se s maminkou za ručičku, ale mohli ti dát aspoň vědět. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30446
30.8.24 11:28
@nozu píše: Více

Nehrotíme. Spíš mám pocit, že buď zdraví a bezpečí svého dítěte bereš na lehkou váhu nebo děti vůbec nemáš. Případně že máš omezenou schopnost domyslet důsledky toho, když se dítěti cokoli stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21930
30.8.24 11:56
@hanka.br. píše: Více

Děti mám dvě, už v pubertě. Jejich zdraví a bezpečnost na lehkou váhu neberu. Dokud to pro ně nebylo bezpečné, vyzvedával jsem je osobně nebo zařídila chůvu. Na druhou stranu nevidím důvod hrozit situaci, kdy dítě odchází tak jako tak samo, že ho pustí o 30 minut dříve. A naopak kvůli bezpečnosti máme v rodině sdílenou polohu, takže pokud chci, mohu se v kterýkoliv okamžik podívat, kde se moje děti pohybují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11688
30.8.24 12:11

Tak chtěla jít dříve domů, třeba s kamarádkou, nebo už tam nikdo nebyl. Nechápu, co hrotíte? Ze družiny taky chodí děti ve stejnou dobu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7133
30.8.24 12:25

Profesionál si tohle v životě nemůže dovolit. Udělala bych pořádnej bugr.
Jako pedagog jsem absolvovala xy školení vč. ochrany bezpečnosti žáka, ale i učitele. Pamatuji si, že nám školitel tenkrát říkal, že pokud dítě odchází v 16.00, nemůže opustit školu ani v 15.58. Pokud ho před školou srazí auto a čas úmrtí bude 15.59, reálně hrozí, že učitel / vychovatel půjde sedět. Do 16.00 za něho neseme odpovědnost, tak nám jej rodič svěřil.
Takže ta situace je naprosto alarmující, trestuhodná. Zvlášť, pokud nedali vědět..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.24 12:30

@Lojzísek Souhlasím. Také jsem pedagog a když mělo dítě souhlas rodičů se samostatným odchodem domů v určitý čas, nepustila jsem ji/ho ani o minutu dřív, ať už se na mě dotyčné děti koukaly jakkoliv otráveně. Ono tím pedagog chrání hlavně sebe, kdyby se cokoliv stalo v čas, kdy za dítě zodpovídá, jde to na jeho triko.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix